Oostenrijkse extreemrechtse regering wil 60-urenweek invoeren

Foto ÖGB Michael Mazohl
Foto ÖGB Michael Mazohl
Thema's
Regering

Commentaar toevoegen

Reacties

Denn wovon lebt der Mensch ? Indem er stündlich den Menschen peinigt, auszieht, anfällt, abwürgt und frisst. Nur dadurch lebt der Mensch, dass er so gründlich vergessen kann, dass er ein Mensch doch ist. (Bertolt Brecht "Die Dreigroschenoper") Binnenkort wordt hun leuze misschien "Arbeit macht frei" ?
Als het erger word, gewoon niet meer gaan werken. Werk stilleggen voor een lange tijd en nog meer... zo kun je ze raken. Maar we moeten het alllemaal willen. Je kan alleen zo het systeem veranderen. Samenkomen en kijjken naar de fundamentele oorzaken: die zijn geld en hierarchieén..remember protect your democracy.
Ach, binnenkort worden we toch allemaal vervangen door algoritmes en robotten. Maar akkoord, zolang ze ons nog nodig hebben... kordaat reageren!

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

“Welk land was er beter voorbereid dan België?”, vraagt Maggie De Block, de minister die de strategische voorraad mondmask

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.