Ontslagen in de week voor hij een vast contract kreeg: de getuigenis van Seppe gaat viraal

Seppe De Meulder: "Het zijn de werknemers die de welvaart creëren, niet de aandeelhouders die er met hun winstlogica een boeltje van maken."
Seppe De Meulder: "Het zijn de werknemers die de welvaart creëren, niet de aandeelhouders die er met hun winstlogica een boeltje van maken."
Thema's
Werk

Commentaar toevoegen

Reacties

dacht dat aveve nog niet tot die uitbuiters behoorde , ze kunnen het goed wegstoppen in hun wnkels . Ook daar is dus de druk van het liberale kapitaal doorgedrongen . We gaan er niet meer winkelen , maar waar dan wel ? Bedankt voor het pijnlijke verhaal dat spijtig genoeg het nieuws niet kan halen jc
Moedig van Seppe om met zijn verhaal naar buiten te komen Ik hoop voor hem dat hij een beter werk vind in de toekomst Ik ben blij dat de PvdA hiermee naar buiten komt en zo de mensen bewust maakt van dergelijke uitbuiting van mensen door dit systeem
Ja, dit is pure uitbuiting. Jammer voor je. Goed dat je je verhaal vertelt. Daar begint het mee. Die uitbuiting wordt meer regel dan uitzondering. Arbeiders aller landen verenig jullie!!!
De regering buigt zich over de vraag van de Amerikaanse president Trump om Belgische gevechtsvliegtuigen in te zetten in Syrië en Irak. “Ons land zit in de zwaarste economische crisis ooit gezien sinds de jaren 1930. Om dan te beslissen om nog eens een dure oorlog te gaan voeren, is bijzonder cynisch”, zegt PVDA-volksvertegenwoordigster Nadia Moscufo.

Westerse landen mogen dan al overweldigd zijn door de coronapandemie, ontwikkelingslanden staan voor nog hetere vuren.

Door de vernietiging van het milieu zullen pandemieën zoals die van het coronavirus zich waarschijnlijk vermenigvuldigen.

In Spanje speelt de coronacrisis zich af in een ongekende politieke context. Een linkse coalitie leidt er de regering.

In de VS vond alweer een Afro-Amerikaan de dood bij een politieoptreden.

De coronapandemie is de ernstigste gezondheidscrisis uit de recente wereldgeschiedenis. De aanpak ervan leert ons heel veel over een land? . Niet alleen over zijn gezondheidszorg, maar ook over hoe het land georganiseerd is, wat de prioriteiten zijn, hoe efficiënt het beleid is, … Covid-19 is dus een keiharde stresstest. We passen die test toe op de twee grootmachten van dit moment: China en de VS.

"We gaan deze zomer toch niet op vakantie", liet de voorzitter van de Vlaamse werkgeversvereniging Voka, zich deze week ontvallen. Een uitspraak die kadert in een groter offensief van Voka om ons meer, flexibeler en voor minder geld te laten werken. Zijn Waalse tegenhanger sloot er zich meteen bij aan. Als het aan hen ligt, zijn het de helden van de coronacrisis die hem zullen moeten betalen. Het wordt tijd om die logica te verwerpen en om een Belgisch politiek taboe te laten sneuvelen: de multimiljonairs laten betalen.

Wie moet deze crisis betalen?

De bekende linguïst, filosoof en linkse militant Noam Chomsky geeft zijn visie op de coronapandemie, de ontsporingen van h

In de nasleep van de coronapandemie heeft de Braziliaanse regering opnieuw werkvergunningen uitgereikt aan 150 Cubaanse artsen. Die waren onder meer wegens familiale redenen in het land gebleven, nadat Havana in 2018 een groot aantal artsen had teruggetrokken omwille van bedreigingen van de fascistische Braziliaanse president Jair Bolsonaro.