Old Man Trump: drie generaties racisten

Commentaar toevoegen

Reacties

Trump vervulde zijn dienstplicht gedurende de Vietnamoorlog, maar is nooit uitgezonden naar Vietnam.[5] Uit archiefgegevens blijkt dat hij in zijn tijd als student (1964-1968) viermaal uitstel van de dienstplicht heeft gekregen.[6] In een interview in 2011 op WNYW zei hij dat hij geluk had gehad, omdat hij een hoog oproepnummer had. Uit door de website The Smoking Gunopgevraagde documenten van de Selective Service bleek dat Trump niet eerder was opgeroepen door zijn vertraging als student en nadat hij medisch uitstel had gekregen. Deze factoren waren uiteindelijk de oorzaak dat hij werd uitgeloot, hoewel hij tevens een hoog nummer had. Bron : Wikipedia
Uiteraard ook niet vergeten dat de Viëtnamezen terug schoten, hein. En hoe ? !!!

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

De strijd tegen de coronapandemie wordt vaak vergeleken met een oorlog. De omvang van de uitdaging is inderdaad enorm. Maar wie naar het front trekt, kan maar beter alert, weerbaar en goed uitgerust zijn, en niet op voorhand al uitgeput. Onze westerse gezondheidszorg heeft al tientallen jaren te kampen met bezuinigingen en privatiseringen. Onze economie hing al in de touwen toen ze er deze onvoorziene uppercut bovenop kreeg. Na de crisis van 2008, moeten we uit deze coronacrisis echte conclusies trekken en ons systeem drastisch omgooien. Dat is cruciaal voor onze gezondheid, voor onze sociale toekomst, en voor het klimaat.

In de lijst van al die helden die ons door coronatijden helpen zijn niet van de minsten: het personeel in supermarkten.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.