No to austerity: Geneeskunde voor het Volk lanceert solidariteitscampagne voor de Grieken

Vorige
Volgende
Thema's
Gezondheid

Commentaar toevoegen

Reacties

Op 4 oktober organiseer ik een Grieks Pop-Up Terras in mijn tuin, tvv van kankerbestrijding in Griekenland. We moeten nog definitief beslissen, maar wschl zal de opbrengst gaan naar Floga, een vereniging van ouders van kinderen met kanker. Wij zien dit als een symbolische actie om onze solidariteit met de Grieken te tonen. Eventueel is een samenwerking mogelijk en kunnen buttons en armbanden ook tijdens ons evenementje verkocht worden. YAMAS!
ik vind het een prachtig initiatief en zal het zeker steunen. ik heb mij altijd ingezet voor de derde wereld en steun geneeskunde voor de derde wereld, maar met de crisis in Griekenland komt de derde wereld al maar dichterbij. vandaar dat solidariteit absoluut noodzakelijk is. Ik heb Nieuwgrieks gestudeerd en kan eventueel wel wat vertalen uit het Grieks.

Verschillende instanties bevestigen dat tijdens en na de pandemie er zich een piek in de zelfmoordgevallen zou kunnen voor

Overzicht van de inhoud van ons juli-augustusnummer. Met een abonnement lees je deze artikels niet alleen sneller, je krijgt er ook nog foto's, tekeningen en heel wat extra berichten bovenop.

Terwijl de overgrote meerderheid van de mensen verarmen, worden de grote vermogens jaar na jaar talrijker en groter.

Lydia Chagoll is overleden. Het is nauwelijks te geloven dat ze al 89 was, zo onzichtbaar was het effect van de tijd op haar ijver, haar vurigheid en verontwaardiging. Kind in een jappenkamp, danseres en choreografe, filmmaakster, pleitbezorgster van mishandelde kinderen, auteur, dichteres: de vele levens van Lydia Chagoll. "Om de vernedering als kind achter tralies te vergeten, ben ik altijd vlijtig. Tot diep in de nacht."

In 2016 begon in de Amerikaanse staat Noord-Dakota de strijd van de Sioux-indianen tegen de constructie van een pijpleiding die hun gronden en watervoorraden ernstig zou vervuilen. Vier jaar later boeken ze een belangrijke overwinning. Een rechter besliste dat de pijpleiding onmiddellijk moet worden stilgelegd.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.