No to austerity: Geneeskunde voor het Volk lanceert solidariteitscampagne voor de Grieken

Vorige
Volgende
Thema's
Gezondheid

Commentaar toevoegen

Reacties

Op 4 oktober organiseer ik een Grieks Pop-Up Terras in mijn tuin, tvv van kankerbestrijding in Griekenland. We moeten nog definitief beslissen, maar wschl zal de opbrengst gaan naar Floga, een vereniging van ouders van kinderen met kanker. Wij zien dit als een symbolische actie om onze solidariteit met de Grieken te tonen. Eventueel is een samenwerking mogelijk en kunnen buttons en armbanden ook tijdens ons evenementje verkocht worden. YAMAS!
ik vind het een prachtig initiatief en zal het zeker steunen. ik heb mij altijd ingezet voor de derde wereld en steun geneeskunde voor de derde wereld, maar met de crisis in Griekenland komt de derde wereld al maar dichterbij. vandaar dat solidariteit absoluut noodzakelijk is. Ik heb Nieuwgrieks gestudeerd en kan eventueel wel wat vertalen uit het Grieks.

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.