No to austerity: Geneeskunde voor het Volk lanceert solidariteitscampagne voor de Grieken

Vorige
Volgende
Thema's
Gezondheid

Commentaar toevoegen

Reacties

Op 4 oktober organiseer ik een Grieks Pop-Up Terras in mijn tuin, tvv van kankerbestrijding in Griekenland. We moeten nog definitief beslissen, maar wschl zal de opbrengst gaan naar Floga, een vereniging van ouders van kinderen met kanker. Wij zien dit als een symbolische actie om onze solidariteit met de Grieken te tonen. Eventueel is een samenwerking mogelijk en kunnen buttons en armbanden ook tijdens ons evenementje verkocht worden. YAMAS!
ik vind het een prachtig initiatief en zal het zeker steunen. ik heb mij altijd ingezet voor de derde wereld en steun geneeskunde voor de derde wereld, maar met de crisis in Griekenland komt de derde wereld al maar dichterbij. vandaar dat solidariteit absoluut noodzakelijk is. Ik heb Nieuwgrieks gestudeerd en kan eventueel wel wat vertalen uit het Grieks.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

Het COVID-19 virus verspreidt zich razendsnel en heeft ook Gaza en de Palestijnse gebieden bereikt.

Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

India telt op 25 maart 2020 562 bevestigde besmettingen van het coronavirus.

Een verhaal dat hoop geeft te midden deze crisis. De 15.000 werknemers van de Seat-autofabriek in Barcelona gaven een andere bestemming aan de productie in hun fabriek. Ze werken nu samen met de werkneemsters van naaiatelier Pronovias. In plaats van trouwjurken en auto’s maken ze nu samen materiaal voor het personeel in de zorgsector.

Een onthaalmedewerker met de slappe lach? Dat wil zeggen dat de stoom er even af moet. Humor houdt de onthaalmedewerkers bij Geneeskunde voor het Volk op de been. De telefoon staat niet stil in wat het zenuwcentrum van de praktijk geworden is.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Hamza El Moukhtari is eerstelijnspsycholoog bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne. Ook hij zag zich midden maart genoodzaakt zijn praktijk helemaal anders aan te pakken. Patiënten in de kou laten staan, is geen optie. Met de hulp van veel vrijwilligers is de nodige opvolging verzekerd.

Tweede verslag van spoedarts Natalie Eggermont. De nachtshift op spoed. Er is geen zekerheid over hoe de crisis zich verder zal ontwikkelen. Blijven vechten. En stoom aflaten bij elkaar. Over het tekort aan materiaal en de hemeltergende politieke keuzes.