“Niet wij, maar Belgocontrol koos deze timing”

Foto Daniel Avram / Flickr
Foto Daniel Avram / Flickr
Thema's
Luchtvaart

Commentaar toevoegen

Reacties

Tot op heden is staken een recht ,en dat het moment slecht gekozen is.Je kan ook de vraag stellen waarom moet de regering nu juist met deze maatregelen komen.
lees de shockdoctrine van naomi klein video's ook op YouTube
Natuurlijk weten we als buitenstaander niet hoe de vork juist aan de steel zit, en wordt er ons veel wijsgemaakt! Maar uit en door mijn jaren lange syndicale ervaring, denk ik dat die mannen 100% gelijk hebben.
' Is belangrijk te zien dat dit kadert in de plannen voor de afbraak van de vakbonden en van vakbondsaktie in 't algemeen. De mediaspelen hierin een zeer belangrijke rol. Al wat er in 't nieuws aan bod komt gaat over "gijzeling van reizigers..." maar geen woord over waarover de aktie eigenlijk gaat!
iedereen die ooit in een ploegensysteem mee gedraaid heeft weet dat je fysieke en intelectuele cappaciteiten er zeker niet op vooruit gaan tijdens je diverse shiften. Hoe is het dan mogelijk dat een instelling die voor de veiligheid van duizenden mensen in staat, hun verantwoordelijkheid afschuift om meer winst te maken. Tergelijker tijd past het perfect in het plaatje van de aanhoudende vakbond-bashing. 'zijn ze niet beschaamd om na zo'n ramp het werk stil te leggen?'

Nu Spanje een zeer zorgwekkende gezondheidssituatie kent, heeft de regio Madrid onder leiding van de conservatieve rechtse

November 2020 zullen de Amerikanen niet enkel hun toekomstige president kiezen, maar ook hun lokale vertegenwoordigers.

Ook de gevangenissen werden zwaar getroffen door de coronacrisis. Zoals in alle gemeenschapsstructuren is het risico op besmetting groot. De zopas besliste versoepelingen vormen een gevaar voor het personeel en de gedetineerden. Daarom hebben de vakbonden een stakingsaanzegging ingediend.

Op 27 september stemt de Zwitserse bevolking in een referendum over de aankoop van zo'n 40 nieuwe gevechtsvliegtuigen. "Nutteloos, duur en te vervuilend", aldus de tegenstanders van deze verspilling. Die zouden wel eens kunnen mobiliseren om dit project af te voeren. Ook in België, waar volgens een peiling van 2018 zes op tien mensen tegen de aankoop van F-35 jachtvliegtuigen zijn, is een democratisch debat waarbij de bevolking wordt betrokken noodzakelijk.

Te midden van de coronapandemie werd hij voorzitter van een van de grote vakbonden in ons land. Met een ongeziene economische crisis voor de deur wacht hem een zware taak. Enkele dagen voor de nationale actiedag in gemeenschappelijk vakbondsfront – de eerste na de lockdown – spraken we met Thierry Bodson.

De Liberty Group dook op uit het niets en werd in een paar jaar tijd een industriële reus. Overal in de wereld kocht hij fabrieken op. Die zijn nu in de handen van één man: Sanjeev Gupta. Duistere rekeningen en gebroken beloften: vertegenwoordigers van de werknemers luiden de alarmbel. Ze maken zich ernstig zorgen over de toekomst van de vestigingen.

Als het van het voorbereidend advies van het Europees Hof van Justitie afhangt, komt er binnenkort een zeer liberaal arres

De mensen in de zorg zitten erdoor. De voorbije zomer hadden ze nauwelijks de tijd om op adem te komen na die uitputtende eerste coronagolf. En tot vandaag blijft het wurgende personeelstekort bestaan. De woede is groot.
De mensen met een essentieel beroep, die onze samenleving doen draaien, verdienen tot een derde minder dan het gemiddelde loon. Na het applaus is het tijd om na te denken over de lonen van de vrouwen en mannen die tijdens de crisis in de frontlinie stonden.

“Een samenleving die groeit in rijkdom zonder de armoede te laten afnemen, moet verrot zijn tot in haar diepste kern.” PVDA-voorzitter Peter Mertens noteert dit citaat van Karl Marx in zijn jongste boek Ze zijn ons vergeten. Twee recente rapporten van Oxfam tonen aan hoe actueel deze uitspraak nog steeds is. De coronacrisis maakt de gapende kloof tussen arm en rijk nog veel dieper.