Neem weer de tijd! De 30-urenweek

 

Commentaar toevoegen

Reacties

Kortere werkweek voor iedereen, Heel de ladder. Maar we moeten de multinationaals wel hier kunnen houden. Mijn werkgever Van Hool NV zette en opende in 2014 een volledig nieuw fabriek in Skopje. Ik zelf heb er 40 jaar opzitten en mijn handen, armen en nek zijn versleten. Voor mij is het volgende ok, jongeren aan het werk en luister naar hen die reeds lang aan het werk zijn! Zwaar werk en ploegen of met stress situaties moeten van dichtbij bekeken worden.
Ik heb nog in de 48 uren week gewerkt als tapijtwever. Als de arbeidsduur verminderde moesten wij wat meer werken van 1 weefgetouw in 1960 tot 4 getouwen in 1985.Dus bezin eer ge begint.
De dertig urenweek zou haalbaar zijn indien de zogenaamde tax-shift volledig naar de lonen van de werknemers zou gaan; waardoor de bruto-lonen de netto-lonen zouden benaderen. De belastinginkomsten moet men dan halen bij een eerlijke herverdeling van s'lands rijkdom. Duidelijk dat eerst en vooral een linkse regering noodzakelijk is om dat te verwezenlijken.
Rijkdom verdelen is al eeuwen een droom wat nooit zal verwezenlijkt worden. Kijk naar de rijke "Fransen" die hun land ontvluchten. Wat doe je met de duizenden "profiteurs" die de sociale kassa's plunderen. Alle buitenlandse arbeiders die hier werken maar geen belastingen/vergoedingen/taksen betalen en hun vervoermiddel (auto) niet in België inschrijven. Dit is ook fraude. De 30 uren werkweek !! staan langer in de file als op het werk. De fabrieken zullen dan zeker naar het Oosten verhuizen, wat nu al regelmatig gebeurt. Hoop doet leven maar een "eerlijke" verdeling wie gaat dit uitvoeren ?? de Politieker ? die verhuizen naar Toscane.
Volledig akkoord met de 30-uren week. Solidariteit voor iedereen!
Ondernemen is vooruitzien en niet naar onvoorspelbare risico's in lagelonenlanden vluchten. De wereld is nu eenmaal in snelle beweging. De technische vooruitgang is al even onvoorspelbaar. Ik moet steeds denken aan Albert Plesman, ingenieur-directeur van de Nederlandse KLM, ongeveer 70 jaar geleden toen zijn luchtvaartmaatschappij enkele dagen nodig had om 20 passagiers naar Nederlands-Indië te vliegen. Hij voorspelde toen dat op het einde van de 20e eeuw reusachtige vliegtuigen honderden passagiers in korte tijd konden vervoeren. Zijn vooruitziende blik was voor luchtvaartdeskundigen niet gewaagd. Tal van nieuwe uitvindingen waren noodzakelijk om zijn droom waar te maken. De weerstand van de ondernemersbonden berust meer op gemakzucht dan moed meneer Coucke; het kapitaal is u in speculatieve momenten in de schoot geworpen. Het risico was voor uw arbeiders en bedienden.
Tuurlijk 30 uren, maar ik vraag mij af wat voor nut het heeft , als ik dit ene zinnetje hier plaats????? Als gewone burger zal je nooit boven politieke mafia, corrupte ceo's en dergelijke uitstijgen, ze naaien de gewone mensen gewoon alsof het niks is, terwijl niemand aan de top zelfs de prijs van een grof brood niet kent, omdat dat bij hun vanzelfspreken op tafel ligt..............
wie gaat al deze producten kopen als iedereen vervangen is door een robot en zonder werk (inkomen zit)?

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.

Het coronavirus heeft ook de hoge financiële kringen en miljardairs getroffen, maar dankzij de actieve steun van de regeri

De aanpak van de coronacrisis legt op een pijnlijke manier de complexiteit van de Belgische institutionele structuur bloot

Gisteren werd bekend dat de Belgische overheid met 20 à 25 miljoen euro over de brug komt voor de directie van Aviapartner. Dat terwijl de waarde van dat bedrijf niet eens hoger is. Wat is hier aan de hand? “Met deze deal verliest niet enkel het gedupeerde personeel van Swissport, maar ook dat van Aviapartner. Het is tijd voor een structurele en duurzame oplossing voor onze luchthaven”, zegt Maria Vindevoghel, PVDA-volksvertegenwoordigster en zelf ex-werkneemster op de luchthaven.”

Als de kolonisten naar Congo keken, zagen ze vooral de bodemrijkdommen die ze de bevolking konden ontnemen.

Tijdens de coronacrisis werd duidelijk dat een sterke nationale publieke gezondheidszorg onmisbaar is en dat het zorg- en