Nederlandse regering Rutte met bontblauwe billen uit Statenverkiezingen

Achtergrondfoto flickr.com, Breno Peck.
Achtergrondfoto flickr.com, Breno Peck.

Commentaar toevoegen

Reacties

Wie is de volgende in het lijstje? Onze associale regering Michel-De wever (Ik heb eigenlijk nooit begrepen wat deze laatste daarbij zit te doen ?) is voor mij een zeer voor de hand liggende kandidaat!!!!!.....
1. SP-voorman Roemer heeft net voor de verkiezingen aangegeven best met de VVD te willen regeren. Bedoelt u dit met 'consequent links'? Dat links is ausradiert in neederland. 2. D66 heeft in rotterdam (onder bewoners ook bekend als rat-en-dom) ervoor gezorgd dat ook de allerlaagste inkomens gedwongen zijn tenminste een derde van de afvalstoffenheffing te betalen, de 100% kwijtschelding is afgeschaft. Voor een alleenwonende is dat 108 euro, voor mij persoonlijk 1/7 van mijn gemiddeld netto maandinkomen. In Apeldoorn is D66 gangmaker van het verplicht tewerk stellen van baanlozen in sociale werkplaatsen. De beschermde werkplaatsen voor arbeidsgehandicapten zijn als zodanig wegbezuinigd, nu moeten baanlozen er verplicht 'arbeidsritme' opdoen zonder betaling. De bedrijven die gebruik maken van de diensten (verpakken, herprijzen etc) zijn grote concerns die gewoon winst maken. Dit is respectloos tegenover werkenden en baanlozen, funest voor de economie en de facto verkapte staatssteun. Echter, de EU doet niets tegen dit soort constructies (ik heb er al eerder gemeld). Met een grote winst van D66 is dus niets gewonnen. Ik hoop van harte dat dit kabinet dit jaar nog valt. Succes in Belgie, in neederland bakken de politiek en de vakbonden er niets van.

Het was veel meer dan een boekvoorstelling, zondagmiddag in de Roma. Het was een feest. Zo’n 1300 mensen trotseerden de stormwind om leven en engagement van dokter Dirk Van Duppen te vieren. “Verdriet en blij zijn gaan samen”, zei Lieve Seuntjens, al veertig jaar lang soulmate van Dirk. Zo werd het zondag een feest van hoop, liefde en strijdvaardigheid.

Het cordon sanitaire tegen de extreemrechtse neonationalisten van AfD is doorbroken in de Duitse deelstaat Thüringen. De liberaal Thomas Kemmerich wist de linkse minister-president af te zetten met de steun van de christendemocratische CDU en de AfD. Even later werd hij zelf gedwongen af te treden.

“Zo verliep de tijd die me toegemeten was", een boek dat nooit voorzien was. De plotse en bikkelharde confrontatie met een ongeneeslijke kanker dwong dokter Dirk Van Duppen terug te blikken en te reflecteren op zijn leven. Het boek wordt alom geprezen, overal weerklinkt oprechte waardering voor het levenswerk waarover Dirk met zoveel liefde vertelt. Het succes is een meer dan verdiend applaus voor een leven dat geheel gewijd is aan de strijd tegen onrecht.

Ons land heeft in principe alles in huis om een koploper te zijn in een roodgroene klimaattransitie. Toch slaagt ons land er niet in die rol waar te maken. Hoe komt dat?

De nieuwe Europese Commissie stelde een groots klimaatplan voor, de European Green Deal. In de VS blijven Bernie Sanders en zijn aanhangers ook hun Green New Deal verdedigen. Mooi, aan twee kanten van de oceaan een groene deal. Toch zijn er belangrijke verschillen.

Door een technisch probleem met een app liep de Democratische caucus in de Amerikaanse staat Iowa uit op een sisser. De resultaten zijn nog altijd niet volledig gekend. Maar het is ondertussen wel duidelijk dat Bernie Sanders een koploper is. Opnieuw schudt hij de Amerikaanse politieke wereld grondig door mekaar. Jongeren en werkende mensen kiezen massaal voor het authentiek linkse verhaal van Sanders.

De Spaanse hoofdstad Madrid was eind vorig jaar gaststad voor alweer een internationale klimaatconferentie. Ook deze keer kwam het niet veel verder dan wat holle verklaringen. Ondertussen gaat de handel in schone lucht onverminderd verder.

“Cultuur is het eerste wat we moeten redden,” zei Fidel Castro toen Cuba in het begin van de jaren 1990 een zware economische crisis doormaakte. Het socialistische eiland is beroemd vanwege zijn gezondheidszorg en zijn onderwijssysteem, maar over het cultuurbeleid weten we veel minder. We spraken met Abel Prieto, voormalig Cubaans minister van Cultuur.

Het ABVV organiseerde dinsdag 28 januari in Brussel een betoging voor de versterking van de sociale zekerheid. De betoging bracht 20.000 mensen op de been. Waarom willen ze de sociale zekerheid verdedigen en versterken? Solidair vroeg het aan enkele deelnemers.

75 jaar geleden,op 27 januari 1945, werd Auschwitz door het Rode Leger bevrijd. De soldaten ontdekten er de meest ondenkbare gruwel.