Nederlandse regering Rutte met bontblauwe billen uit Statenverkiezingen

Achtergrondfoto flickr.com, Breno Peck.
Achtergrondfoto flickr.com, Breno Peck.

Commentaar toevoegen

Reacties

Wie is de volgende in het lijstje? Onze associale regering Michel-De wever (Ik heb eigenlijk nooit begrepen wat deze laatste daarbij zit te doen ?) is voor mij een zeer voor de hand liggende kandidaat!!!!!.....
1. SP-voorman Roemer heeft net voor de verkiezingen aangegeven best met de VVD te willen regeren. Bedoelt u dit met 'consequent links'? Dat links is ausradiert in neederland. 2. D66 heeft in rotterdam (onder bewoners ook bekend als rat-en-dom) ervoor gezorgd dat ook de allerlaagste inkomens gedwongen zijn tenminste een derde van de afvalstoffenheffing te betalen, de 100% kwijtschelding is afgeschaft. Voor een alleenwonende is dat 108 euro, voor mij persoonlijk 1/7 van mijn gemiddeld netto maandinkomen. In Apeldoorn is D66 gangmaker van het verplicht tewerk stellen van baanlozen in sociale werkplaatsen. De beschermde werkplaatsen voor arbeidsgehandicapten zijn als zodanig wegbezuinigd, nu moeten baanlozen er verplicht 'arbeidsritme' opdoen zonder betaling. De bedrijven die gebruik maken van de diensten (verpakken, herprijzen etc) zijn grote concerns die gewoon winst maken. Dit is respectloos tegenover werkenden en baanlozen, funest voor de economie en de facto verkapte staatssteun. Echter, de EU doet niets tegen dit soort constructies (ik heb er al eerder gemeld). Met een grote winst van D66 is dus niets gewonnen. Ik hoop van harte dat dit kabinet dit jaar nog valt. Succes in Belgie, in neederland bakken de politiek en de vakbonden er niets van.
Heb je tieners in huis? Dan keek je vast raar op toen je las dat Trump de populaire video-app TikTok aan banden wil leggen. Wat is er aan de hand? Hint: het heeft met China te maken.
"De varkens blijven groeien, de boeren blijven kweken", zo reageerde Jos Claeys, directeur van Westvlees, in april op vragen over het besmettingsgevaar in zijn bedrijf. Vandaag blijkt dat een derde van de mensen die in de versnijderij werken, positief testten. Uit getuigenissen van personeelsleden blijkt dat de werkomstandigheden aan de basis van de uitbraak liggen. Bovendien is Westvlees lang geen alleenstaand geval.
De directie van de groep Nissan-Renault kondigde in mei de sluiting van de fabriek in Barcelona aan, maar het personeel en de vakbonden sleepten een akkoord uit de brand om de 3.000 banen te redden. Eens te meer het bewijs dat strijd loont, zelfs in tijden van pandemie.
Drie rijke speculanten hebben een ware financiële hold-up gepleegd op de rug van 1.400 werknemers. Vandaag zijn de drie miljonairs. Maar 1.400 mensen zijn hun job kwijt. Deze oplichting mag niet ongestraft blijven.
De tweede coronagolf is een feit. En de situatie is ernstig, maar er is geen reden tot paniek, zegt Anne Delespaul van Geneeskunde voor het Volk. Al moeten enkele punten wel dringend beter.
Het voorjaar van 2020 was in ons land ongewoon warm en droog. Sommige mensen zullen daar blij mee zijn. Maar niet de boeren, die het risico lopen tot 50% van hun gewassen te verliezen. Of de gezinnen die het gevaar lopen zonder drinkwater te vallen. Toch valt er in België het hele jaar door genoeg regen. Hoe leg je dat uit en vooral, welke oplossingen zijn er?

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.

31 juli 2020 viel het gevreesde verdict: Brantano wordt door het moederbedrijf FNG failliet verklaard. Alle winkels in Vlaanderen blijven de volgende dag gesloten. Initiatief van het personeel en hun vakbonden. Drie dagen later sluiten de andere winkels de deuren. Een gesprek met de werknemers voor wie dit faillissement allesbehalve onvermijdelijk is.