Naar het einde van een neutraal internet?

Foto Isabella Turk/Ribbonhead
Foto Isabella Turk/Ribbonhead
Thema's
Democratie

Commentaar toevoegen

Reacties

Internet moet vrij medium blijven wordt zo al genoeg aan verdiend zonder dat ze er ooit een cent in geinvesteerd hebben de gewone man is weer de dupe!
Het is altijd hetzelfde, graaien, graaien............. Wat kunnen er aan doen, niets!! Maar meelopen zeker, want om daarop tegen te spelen denk ik dat we iets te klein zijn. Met vgrt.
Netneutraliteit zou een mensenrecht moeten zijn. Iedereen heeft het recht om op dezelfde drempel informatie op te zoeken, te communiceren en te delen. Als er met twee snelheden wordt gewerkt zet dit de deur open voor machthebbers om anderen te onderdrukken.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

“Welk land was er beter voorbereid dan België?”, vraagt Maggie De Block, de minister die de strategische voorraad mondmask

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.