Marc Botenga: “We kunnen het hele systeem van de Europese instellingen onder druk zetten”

Marc Botenga, het eerste Europees parlementslid van de PVDA. (Foto Han Soete)
Marc Botenga, het eerste Europees parlementslid van de PVDA. (Foto Han Soete)

Commentaar toevoegen

Reacties

Mijn gedacht: Schande dat Europa Politiekers met rond de € 14.000,00 en € 23.000,00 inkomsten per maand : hun mede Euro Landen Regeringsleden met € 10.000,00 en € 6.000,00 inkomsten per maand, ONRECHTVAARDIGE WETTEN MAKEN die bedrijven tot 00,00% belastingen doen betalen, Huur prijzen van € 600,00 tot € 900,00 per maand laten vragen EN dan nog eens € 600,00 uitgave aan levensnoodzakelijke euro's uitgaven door mensen die voltijdswerkende maar MAXIMAAL € 1.300,00 netto maandloon krijgen en alzo : " ARM " worden. Nog erger: één op drie vrouwen heeft in België maar € 750,00 en nog erger, ook andere: maar € 570,00 netto inkomsten per maand = " DAKLOOS " maken . Dus GEEN : BED / BAD / BROOD en niet altijd een opvang voor overnachting, dus : BUITEN in regen, wind, storm, sneeuw, hagel, vriesweer: slapen. Van de € 100,00 Bruto houdt een arbeider nog amper € 48,00 netto over. Dit is NIET MENSELIJK op heden 20-03-2020, daarom : " NU : EERLIJKE EURO's VERDELING GEVRAAGD " ???, Jean.F.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.

Het coronavirus heeft ook de hoge financiële kringen en miljardairs getroffen, maar dankzij de actieve steun van de regeri

De aanpak van de coronacrisis legt op een pijnlijke manier de complexiteit van de Belgische institutionele structuur bloot

Gisteren werd bekend dat de Belgische overheid met 20 à 25 miljoen euro over de brug komt voor de directie van Aviapartner. Dat terwijl de waarde van dat bedrijf niet eens hoger is. Wat is hier aan de hand? “Met deze deal verliest niet enkel het gedupeerde personeel van Swissport, maar ook dat van Aviapartner. Het is tijd voor een structurele en duurzame oplossing voor onze luchthaven”, zegt Maria Vindevoghel, PVDA-volksvertegenwoordigster en zelf ex-werkneemster op de luchthaven.”