Marc Botenga (PVDA) sluit zich aan bij Bernie Sanders, Alexandria Ocasio-Cortez en 300 parlementsleden uit de hele wereld die het IMF en de Wereldbank vragen om schulden kwijt te schelden

Commentaar toevoegen

Reacties

Een fenomenaal, menswaardig en historisch initiatief! BRAVO! Veel sterkte en steun toegewenst in dit lovenswaardig initiatief! Vergeet Curacao niet. Wij zijn een 'autonoom' land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Vroeger slaveneiland, centrum van het Nederlands aandeel in mensenhandel. Wij waren een slavendepot, een wingewest van VOC en WIC. Nu worden wij in ons gezicht geslagen, geschopt, vernederd en op arrogante en neocoloniale wijze behandeld in de aanvraag die onze regering gedaan heeft aan Nederland, voor een lening om het hoofd enigzins boven water te kunnen houden, in deze vreselijke wereldwijde crisis, veroorzaakt door COVID 19. Nederland wil een lening verlenen, echter gekoppeld aan buitensporige, inhumane, onrechtvaardige en onrechtmatige eisen en voorwaarden. Onze regering, heeft helaas (!), met de rug tegen de muur, noodgedwongen, het moordend 'take it or leave it' akkoord getekend! Dit wordt voor ons een ongeschetste, niet te voorziene ramp op sociaal, economisch, cultureel, financieel gebied. Dit is een noodkreet, vanuit het hart en het hoofd van een inwoner van Curacao. C'est un SOS!
De regering buigt zich over de vraag van de Amerikaanse president Trump om Belgische gevechtsvliegtuigen in te zetten in Syrië en Irak. “Ons land zit in de zwaarste economische crisis ooit gezien sinds de jaren 1930. Om dan te beslissen om nog eens een dure oorlog te gaan voeren, is bijzonder cynisch”, zegt PVDA-volksvertegenwoordigster Nadia Moscufo.

Westerse landen mogen dan al overweldigd zijn door de coronapandemie, ontwikkelingslanden staan voor nog hetere vuren.

Door de vernietiging van het milieu zullen pandemieën zoals die van het coronavirus zich waarschijnlijk vermenigvuldigen.

In Spanje speelt de coronacrisis zich af in een ongekende politieke context. Een linkse coalitie leidt er de regering.

In de VS vond alweer een Afro-Amerikaan de dood bij een politieoptreden.

De coronapandemie is de ernstigste gezondheidscrisis uit de recente wereldgeschiedenis. De aanpak ervan leert ons heel veel over een land? . Niet alleen over zijn gezondheidszorg, maar ook over hoe het land georganiseerd is, wat de prioriteiten zijn, hoe efficiënt het beleid is, … Covid-19 is dus een keiharde stresstest. We passen die test toe op de twee grootmachten van dit moment: China en de VS.

"We gaan deze zomer toch niet op vakantie", liet de voorzitter van de Vlaamse werkgeversvereniging Voka, zich deze week ontvallen. Een uitspraak die kadert in een groter offensief van Voka om ons meer, flexibeler en voor minder geld te laten werken. Zijn Waalse tegenhanger sloot er zich meteen bij aan. Als het aan hen ligt, zijn het de helden van de coronacrisis die hem zullen moeten betalen. Het wordt tijd om die logica te verwerpen en om een Belgisch politiek taboe te laten sneuvelen: de multimiljonairs laten betalen.

Wie moet deze crisis betalen?

De bekende linguïst, filosoof en linkse militant Noam Chomsky geeft zijn visie op de coronapandemie, de ontsporingen van h

In de nasleep van de coronapandemie heeft de Braziliaanse regering opnieuw werkvergunningen uitgereikt aan 150 Cubaanse artsen. Die waren onder meer wegens familiale redenen in het land gebleven, nadat Havana in 2018 een groot aantal artsen had teruggetrokken omwille van bedreigingen van de fascistische Braziliaanse president Jair Bolsonaro.