Marc Botenga (PVDA) sluit zich aan bij Bernie Sanders, Alexandria Ocasio-Cortez en 300 parlementsleden uit de hele wereld die het IMF en de Wereldbank vragen om schulden kwijt te schelden

Commentaar toevoegen

Reacties

Een fenomenaal, menswaardig en historisch initiatief! BRAVO! Veel sterkte en steun toegewenst in dit lovenswaardig initiatief! Vergeet Curacao niet. Wij zijn een 'autonoom' land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Vroeger slaveneiland, centrum van het Nederlands aandeel in mensenhandel. Wij waren een slavendepot, een wingewest van VOC en WIC. Nu worden wij in ons gezicht geslagen, geschopt, vernederd en op arrogante en neocoloniale wijze behandeld in de aanvraag die onze regering gedaan heeft aan Nederland, voor een lening om het hoofd enigzins boven water te kunnen houden, in deze vreselijke wereldwijde crisis, veroorzaakt door COVID 19. Nederland wil een lening verlenen, echter gekoppeld aan buitensporige, inhumane, onrechtvaardige en onrechtmatige eisen en voorwaarden. Onze regering, heeft helaas (!), met de rug tegen de muur, noodgedwongen, het moordend 'take it or leave it' akkoord getekend! Dit wordt voor ons een ongeschetste, niet te voorziene ramp op sociaal, economisch, cultureel, financieel gebied. Dit is een noodkreet, vanuit het hart en het hoofd van een inwoner van Curacao. C'est un SOS!

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.

Het coronavirus heeft ook de hoge financiële kringen en miljardairs getroffen, maar dankzij de actieve steun van de regeri