LuxFiles: PVDA vraagt ontslag Michèle Sioen uit strategisch comité

Op 9 januari 2018 ontving Michèle Sioen, ex-voorzitter van het VBO, de prijs van Manager van het jaar 2017 uit handen van eerste minister Michel. Vandaag is ze betrokken in het LuxFilesschandaal. (Foto Belga)
Op 9 januari 2018 ontving Michèle Sioen, ex-voorzitter van het VBO, de prijs van Manager van het jaar 2017 uit handen van eerste minister Michel. Vandaag is ze betrokken in het LuxFilesschandaal. (Foto Belga)

Commentaar toevoegen

Reacties

Haar grootste prestatie is waarschijnlijk in de juiste familie geboren te zijn.
Dat driehoekig trofee doet mij denken aan het driehoekig oog in de "God ziet U" - schilderijen van lang vervlogen tijden. Er is dus nog hoop.
De zethoer van het VBO in de regering
Hoe komt het dat 99% Belgen zich bij de neus laten nemen door 1% profiteurs? Ik betaal al 46 jaar correct mijn bijdrage aan de maatschappij en ik 'eis' dat die 1% dat ook doet! Hoelang nog laten we toe dat ze ons in ons gezicht staan uit te lachen?
"Hoelang nog laten we toe dat ze ons in ons gezicht staan uit te lachen? " Totdat gelijktijdig 25 a 40% van de keurig correcte betalers besluiten , te staken tot de regeringen die de uitbuiters faciliteren verdwijnen.
Dokter Nathalie, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk in Genk, testte zelf positief op het coronavirus. Het gaat nu beter met haar en via de telefoon helpt ze ondertussen gewoon mee met consultaties.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

De strijd tegen de coronapandemie wordt vaak vergeleken met een oorlog. De omvang van de uitdaging is inderdaad enorm. Maar wie naar het front trekt, kan maar beter alert, weerbaar en goed uitgerust zijn, en niet op voorhand al uitgeput. Onze westerse gezondheidszorg heeft al tientallen jaren te kampen met bezuinigingen en privatiseringen. Onze economie hing al in de touwen toen ze er deze onvoorziene uppercut bovenop kreeg. Na de crisis van 2008, moeten we uit deze coronacrisis echte conclusies trekken en ons systeem drastisch omgooien. Dat is cruciaal voor onze gezondheid, voor onze sociale toekomst, en voor het klimaat.

In de lijst van al die helden die ons door coronatijden helpen zijn niet van de minsten: het personeel in supermarkten.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk