Langer werken voor 300 euro minder pensioen

Foto Solidair, Karina Brys
Foto Solidair, Karina Brys
Thema's
Pensioenen

Commentaar toevoegen

Reacties

Wanneer wordt HUN pensioen eens 'geharmoniseerd '? Op alles en iedereen besparen BEHALVE op HUN INKOMEN. IEDEREEN moet zijn steentje bijdragen?Laat me niet lachen! Alhoewel, ik kan hier ondertussen AL LANG NIET MEER MEE LACHEN.
Over enkele jaren kan de overheid weer een nieuwe campagne starten om jongeren "aan te moedigen" om bij de overheid te komen werken. Maar of dat een succes zal worden ?
Ik ga volgend jaar op pensioen na 44 jaar productiearbeider en ik krijg 1286 euro bruto per maand en ik klaag ook niet. groetjes .
ministers moeten ook maar leren leven met 1200 € per maand .dat moeten wij toch ook
Danny En wanneer de pensioenen optrekken van de kleine man . Werknemers en zelfstandigen. Waarom de ambtenaren gemiddeld 1500€ en de kleine man 1100€ . We hebben toch ook bij gedragen. En ik heb zelfs dubbel betaald . Door mijn bijberoep. Ik moet meer hebben. Ik betaal als werknemer en als zelfstandige. Altijd kijken voor de betere maar voor de kleine ? Danny

Nu Spanje een zeer zorgwekkende gezondheidssituatie kent, heeft de regio Madrid onder leiding van de conservatieve rechtse

November 2020 zullen de Amerikanen niet enkel hun toekomstige president kiezen, maar ook hun lokale vertegenwoordigers.

Ook de gevangenissen werden zwaar getroffen door de coronacrisis. Zoals in alle gemeenschapsstructuren is het risico op besmetting groot. De zopas besliste versoepelingen vormen een gevaar voor het personeel en de gedetineerden. Daarom hebben de vakbonden een stakingsaanzegging ingediend.

Op 27 september stemt de Zwitserse bevolking in een referendum over de aankoop van zo'n 40 nieuwe gevechtsvliegtuigen. "Nutteloos, duur en te vervuilend", aldus de tegenstanders van deze verspilling. Die zouden wel eens kunnen mobiliseren om dit project af te voeren. Ook in België, waar volgens een peiling van 2018 zes op tien mensen tegen de aankoop van F-35 jachtvliegtuigen zijn, is een democratisch debat waarbij de bevolking wordt betrokken noodzakelijk.

Te midden van de coronapandemie werd hij voorzitter van een van de grote vakbonden in ons land. Met een ongeziene economische crisis voor de deur wacht hem een zware taak. Enkele dagen voor de nationale actiedag in gemeenschappelijk vakbondsfront – de eerste na de lockdown – spraken we met Thierry Bodson.

De Liberty Group dook op uit het niets en werd in een paar jaar tijd een industriële reus. Overal in de wereld kocht hij fabrieken op. Die zijn nu in de handen van één man: Sanjeev Gupta. Duistere rekeningen en gebroken beloften: vertegenwoordigers van de werknemers luiden de alarmbel. Ze maken zich ernstig zorgen over de toekomst van de vestigingen.

Als het van het voorbereidend advies van het Europees Hof van Justitie afhangt, komt er binnenkort een zeer liberaal arres

De mensen in de zorg zitten erdoor. De voorbije zomer hadden ze nauwelijks de tijd om op adem te komen na die uitputtende eerste coronagolf. En tot vandaag blijft het wurgende personeelstekort bestaan. De woede is groot.
De mensen met een essentieel beroep, die onze samenleving doen draaien, verdienen tot een derde minder dan het gemiddelde loon. Na het applaus is het tijd om na te denken over de lonen van de vrouwen en mannen die tijdens de crisis in de frontlinie stonden.

“Een samenleving die groeit in rijkdom zonder de armoede te laten afnemen, moet verrot zijn tot in haar diepste kern.” PVDA-voorzitter Peter Mertens noteert dit citaat van Karl Marx in zijn jongste boek Ze zijn ons vergeten. Twee recente rapporten van Oxfam tonen aan hoe actueel deze uitspraak nog steeds is. De coronacrisis maakt de gapende kloof tussen arm en rijk nog veel dieper.