Kris Peeters onderzoekt stijgende levensduurte … maar wil ook nieuwe loonstop

Thema's
Regering

Commentaar toevoegen

Reacties

Voor de zoveelste keer moeten de loontrekkenden inleveren terwijl het leven verduurt. Dat kan zo toch niet verder. Ons land volgt de Amerikaanse en rechtse weg waarbij de middenklasse het te verdurten krijgt. Waar is de rechtvaardigheid?
Als men het besef bij de mensen al eens zou doen groeien dat de levensverwachting misschien stijgt maar de gezonde levensverwachting daalt. Dat heeft betekenis.
Ja dat is juist, maar daar zit het adder onder het gras, de mensen zijn er nog niet mee bezig. Ja onder elkaar maar ze komen niet mee in openbaar, zolang ze kunnen op uitstap gaan, de banken hun krediet geven voor reizen en vele andere festivals, enz..... Maar als ze persoonlijk zouden uitkomen en de verantwoordelijke regering durven voor feiten stellen, zoals Kris Peeters, en Michel die naar de pijpen van de Wever danst.. Trouwens De Wever heeft toch gezegd mijn partij is voor verandering, en hebben de mensen massaal op de partij gestemd!!!! Wel de verandering is er en wij betalen de zware rekening van NVA, hebben ze de mensen niet bedrogen!!!!!
ik vraag me af wat voor politiekers dit land besturen ze hebben geen respekt voor de mensen die dit land bekostigen neen ze houden alleen vast aan hitlers droom die europese unie wat is dat voor gezeik een stelletje onnozelaars die hun zakken willen vullen waarom moet je die steunen europa bezit niets is alleen een luchtbel die elke staat of land beperkingen oplegd en alles waarvoor onze ouders en grootouders eens gevochten hebben weer willen teniet doen neen kom maar op economise en poliieke vluchtelingen hier is het rijk van je dromen wij kunnen dat aan maar de werkende mensen moeten dat betalen aan hun eigen loon gaan ze niet hoor dit moest me nu wel van het hart
het standpunt van Kris Peeters is toch ook niet zo moeilijk te begrijpen, in de 1e plaats afkomstig van een vakbond van werkgevers, altijd de meeste macht willen hebben,ik herinner me dat bij de vorige verkiezing kris peeters van mening was wanneer hij niet opnieuw voorzitter werd van de regering hij zou opstappen uit de politiek, maar ja ge ziet wel.en dan, ge hebt er zelf al een aantal opgenoemd, en altijd in het voordeel van de bedrijven die zogenaamd zuurstof nodig hebben, gepensioneerde, zieken, mindervallieden, dit zijn vandaag altijd de mensen die overal uit de boot vallen, steeds meer betalen om steeds minder te krijgen, De enigen die er iets willen aan wijzigen zijn de PVDA, komt erbij dat het verlof zo ongeveer voorbij is en men opzoek moet naar zo'n 3,2 miljard, dan zijn we weer eens door die zure appel, maar die appel blijft steeds groter worden, en hoe komt dat, vraag het eens aan de minister van financieën en of die het weet weet ik niet, maar wij altijd maar meer betalen. mooi voorbeeld is dit ogenblik de lijn, vroeger reden de +65jarigen gratis, nu 51 euro betalen, maar wat U niet gebruikt ben je kwijt (dixit de lijn) dus weer een verhoging van €51 per jaar, maar al diekleintjes maken wel één grote berg, waar gepensioneerden enz, niet meer overzien. het enigste wat een beetje soelaas zou brengen zijn al die staatshervormingen gewoon afschaffen, de regeringen dringend verminderen, ook de parlementsleden, en wat nog ? dat zou tenminste een besparing zijn. maar kom betalen zullen we toch moeten, en wie doet er iets aan, de huidige regeringen zeker niet.
Het land ontvluchten is de enige optie .... nergens is het slechter dan in Belgie om aan je toekomst te werken. Zeker voor de jongeren .. Mijn raad is GA !
Ge kunt dat onderzoek van Peeters vergelijken met een baby die een onderzoek vraagt wie in zijn pamper gescheten heeft.Die regeringsleden denken nog dat ze met mensen handelen van beging vorige eeuw,ik moet ze teleurstellen ,we zijn niet meer zo achterlijk we weten heel goed wat ze aan het doen ;de armen armer maken en de rijken nog rijker.En dan schijn ophouden dat ze voor her werkvolk zorgen.
Als het over Peeters ga denk ik aan het mannetje van Unizo hij is zeker niet voor de werkende mens
Weeral zijn de loontrekkenden geviseerd en blijven de bedrijven buiten schot. Wanneer eindigt dit? De MENS komt op de eerste plaats!
Wat bezielt deze heren van de regering?? Alle prijzen stijgen en toch slagen zij erin bij elke begrotingscontrole miljarden tekort te komen. Waar gaan ONZE centen dan naartoe???? Is onze minister van financiën wel bekwaam?? Een voorbeeld van mijn eigen situatie: mijn jaarlijks elektriciteitsverbruik is gelijk gebleven, doch mijn maandelijkse voorschotten zijn gestegen van €78,00 naar €138,00 per maand. Als ik €11.000 per maand zou verdienen zoals de heer Kris Peeters, zou ik mij niet onmiddellijk zorgen maken, maar dit moet betaald worden van een pensioen. Wanneer gaat hier een einde aan komen???
Ik onderschrijf volledig jullie mening, maar wat wil je met zulk 'BELEID'? aanvangen , die enkel maar bezig zijn met 1/ hun eigen alter ego en 2/ hoe kan ik er vollegende verkiezingen mijn postje weer veilig stellen. ( Of een vet betaald postje versieren in één of andere 'onderneming'. Peeters is nu één maal een mediageil man. De meeste leden van deze regering bestaat uit een bende machtsgeile psycho- /sociopaten. Ze zouden ze beter voor vele beleidsdaden persoonlijk en burgerlijk aansprakelijk stellen, er zullen er wel veel terugkrabbelen.... En dan maar roepen dat de vakbonden verantwoordelijkheid moeten nemen . Dat ze een voorbeeld geven....?
Wanneer begint de revolutie, zodat die totaal onkundige, debiele regering kan vallen?
wat had je anders verwacht? steeds moet de gewone mens inleveren zodat de groten en zijzelf kunnen blijven uitgeven en profiteren van ons geld. wanneer horen we eindelijk eens dat er aan hun loon gekomen wordt en al hun bijkomstigheden afgeschaft worden. ze willen de armoede bestrijden maar ik zie ze dagelijks groeien. Dat ze nu eindelijk eens naar de andere gaan en ons met rust laten en dat ze de toelagen aan de rijke niet meer betalen en vooral de miljoenen die ze moeten terug eisen van Europa ophalen ze hebben direct overschot. Hopelijk zijn er gauw verkiezingen. Hier in Antwerpen moet eveneens (door de NVA) bespaard worden maar als je ziet van wat er met het stadshuis is gebeurd en nog gaat gebeuren zou je wat krijgen
Blij dat hij ontdekt terwijl hij op verlof is. Zou als werkmens met al die verhoogde prijzen dat ook willen. Dus maw.kan ik dat niet vaststellen en ondertussen betaal ik maar.... Enjoy peeters en...
In zijn boek "Let op je woorden" heeft Jan Blommaert het o.m. over de "loonlast" (sic). Hij wijst er op, dat men dan ook van "prijslast" zou kunnen spreken. Een goede suggestie, ik hoop dat de PVDA voortaan in al haar publicaties dit woord zal gebruiken. Bijvoorbeeld "stijgende prijslast" in plaats van "stijgende levensduurte". 't Is maar een woord!
Zolang kapitaal regeert en niet de verkozenen gaat er niet veel veranderen.
Ik stel heel veel veranderingen in mijn huis uit door de steeds weer nieuwe regels van deze regering en ben al op verschillende manieren getroffen door deze regering . Hopelijk komt loontje om zijn boontje maar daarvoor zijn stemgerechtigden in Belgie niet verstandig genoeg. Nva is nu bezig de harde toer op te gaan ivm met migrantenpolitiek om het verlies aan stemmen aan het Vlaams belang terug te winnen. En geloof mij in het einde van hun legislatuur zullen Nva ,vld,cd&v en de andere regerende partijen ons van alles beloven en het korte geheugen van de mensen zal weer tevoorschijn komen en ze zullen zich weer laten vangen .
Daar hebt u groot gelijk in. De meeste mensen willen maar niet wakker worden wat ze met de gewone burger aan het doen zijn. Mijn grote vrees is dat men geleidelijk aan ons sociaal systeem helemaal gaat afbouwen. Het bewijs is trouwens afgelopen week nog gevallen toen men bekend maakte weeral voor 2,4 miljard besparingen te staan en waarvoor er geen andere uitweg is dan het in de sociale zekerheid gaan te zoeken. Wanneer stopt dit? Indien men bij de volgende verkiezing terug voor deze partijen en beleidsmensen stemt moet men wel goed gek zijn,tenzij men in de begoede klasse hoort die al veel cadeautjes gekregen heeft van deze regering. Men heeft het allemaal zover laten komen dat deze elite eigenlijk de macht heeft en het land onrechtstreeks naar hun wensen bestuurd. Het bemoeizieke Europa dat geen werk maakt van een evenwaardig loon en een gelijk sociaal zekerheidssysteem over de hele unie heeft hier ook grote schuld aan. Vroeg of laat heeft IEDEREEN het sociale systeem nodig onder de vorm van kindergeld,ziekte,invaliditeit ,werkloos,pensioen,enzv.... Als men dan steeds nog eens een loonstop gaat invoeren gaat onze koopkracht achteruit en vraag ik mij af wie daar beter van wordt. Mensen die het tegendeel van dit alles willen beweren zouden eerst zelf eens iets ernstig moeten meemaken om dan te beseffen hoe broodnodig ons sosiale systeem en een serieus loon wel nodig is. Waarom hebben sommige nooit genoeg om dan uiteindelijk met hun geld te gaan smossen?
heel deze regering is een liberale boel en dus voor de rijken. het kleine grut proberen ze nog meer uit te melken, maar een koe die al droog staat kan geen melk meer geven. wanneer gaan ze nu eindelijk ook eens in hun eigen zakken zitten, maar ja het is gemakkelijk als men als minister zelf mag beslissen hoeveel hij wil verdienen. ik woon op de franse grens en ga dan ook sedert die allerhande taksverhogingen naar frankrijk voor mijn aankopen, dus belgische regering kan fluiten achter al hun bijkomende inkomsten. om maar een voorbeeld te geven: een fles cola van 1,5 liter is in frankrijk 67cent goedkoper dan in belgie in de colruyt. en er zijn nog veel meer dingen die veeeeeeeeel goedkoper zijn over de schreve.
Dat het het hier duurder is dan in ons de omringende landen dat is meer dan 20 jaar geweten0 Ee, voorbeeld, de BTW verlaging in de restaurants heeft geen verlaging van de tarieven op de menu teweeg gebracht, ook al daalde de BTW met 10%, wat vonden de mensen van Belgie in de horeca, we lappen er 10 % bij, dit in tegenstelling van onze omringende landen, en dan maar klagen in de horeca, het komt er niet op aan hoe en waarom al dat lawaai; het is enkel hoe kan ik zo vlug mogelijk veel en rap centen verdienen, en dat ten gevolge van alles, wat blijkt nu dat 80% van de studenten in het zwart worden uitgebuit, en behandeld worden als minderwaardig, ik zou zeggen tov 30 jaar terug is er in dit land maar weinig veranderdn of bijna niets. De hoog en luids roepende wolven verdienen hieraan het meest Uiteindelijk ligt de gehel prijs politiek bij ons, en dat is poep simpel, iedereen heeft voldoende voedingsvoorraad om 14 dagen te overleven ook al was het conserven. Wij kopen geen vlees meer, niets dan ook maar niets, en zoals de boeren streven de verbruikers naar de juiste prijs van hun aangeboden waar, voor vele retail bedrijven is Belgie een suiker land want hie hebben ze gemiddeld 20% meer winst ende Belg betaald het en aanvaard dit. Want in dit land is er gaan prijzen controle, zoals in onze omringende landen, hier worden wetten goed gekeurd, en dan denkt men in de wet straat dat het de juiste weg op gaat, van een controle orgaan hebben ze nog nooit gehoord. En wat doet de prijzen commisie in dit land slapen, of gaan eten gratis voor niks in de horeca... Ik stel mij veel vragen hoe dit allemaal loopt, wordt opgevolgd, en gecontroleerd in dit land...of zeggen we beter het fantasia land....waar alles kan en mag en zeker mogelijk is dank zij de zwakke parastatale organisaties en hun respectievelijke verantwoordelijken; branden blussen, als het te laat is, een voorkomings beleid dat is een droom in dit lkand
en maar janken en zagen over alles en nog wat,dit is de kracht van verandering,meer betalen en minder verdienen! stem de volgende keer weer op diezelfde onnozelaars die ons het leven zuur maken en ons uitpersen als citroenen,iemand heeft toch voor die graairegering gestemd of niet???? als ze 33% vd stemmen kregen vd vlamingen moeten er ergens wel nva stemmers bij zitten die het zich nu allang beklagen toch???? geef mij maar PVDA nog iemand die opkomt voor de gewone mens!!!!

De arbeiders bij AB InBev boekten op 6 december een klinkende overwinning. De directie stemde in met de eisen voor 5 jaar werkzekerheid, tot eind 2024. De regeling geldt voor iedereen, ook voor de bedienden.

Vuurwerk donderdagmiddag op het Martelaarsplein in Brussel. Werknemers van de VRT, maar ook mensen uit de kunstensector en het hele middenveld kwamen betogen tegen de besparingen van de regering-Jambon. Solidair sprak met enkele manifestanten. “Voor ons is het simpel: als dit erdoor komt, is het gedaan met onze werking”, hoorden we bij sommigen.

Een stakingsbeweging gesteund door 66% van de bevolking. Niet verrassend als men weet dat het project van president Macron voor de hervorming van de pensioenen het systeem van de sociale bescherming heel diep aantast.

Het 7de congres van de Braziliaanse Arbeiderspartij (PT) van half november dit jaar was voor de 800 afgevaardigden op alle vlakken een hoogtepunt. Vooral door het optreden van de pas vrijgelaten voormalige president Lula da Silva, maar ook omdat het plaatsvond in een Brazilië waar president Bolsonaro zowat iedereen in zijn vizier neemt: vrouwen, zwarten, Indianen, linksen en progressieven. Relaas van op het congres.

Voor de allereerste keer hebben huishoudhulpen uit de sector van de dienstencheques een grote actie opgezet. Vanmorgen trokken ze massaal naar Brussel. “Als ik zie met hoeveel we hier vandaag zijn, heb ik hoop. Deze bijeenkomst is niet het einde, maar de eerste stap in een lange strijd.”

De Franse journalist Maurice Lemoine, specialist van het Latijns-Amerikaanse continent, spreekt over de pogingen van extreemrechts om Bolivia te destabiliseren, daarin gesteund door de VS en de EU. Die duwden president Evo Morales in ballingschap.

De dienstenchequesector vertegenwoordigt 140.000 huishoudhulpen die dagelijks meer dan een miljoen huishoudens helpen. Het gemeenschappelijke vakbondsfront organiseert op 28 november een staking. Naast een loonsverhoging van 1,1%, een noodzaak voor mensen die gemiddeld bruto 11,50 euro per uur verdienen, eisen zij respect. Uitleg van de belangrijkste betrokken partijen.

Je kan er vergif op innemen. Wanneer er CAO-onderhandelingen opstarten bij AB InBev, begint de directie met haar spierballen te rollen. Dat was afgelopen dinsdag niet anders. Nochtans stapelen de problemen bij de Leuvense bierbrouwer zich in sneltempo op.

Sinds het ontslag van Evo Morales zijn er al twintig doden gevallen. Jeanine Añez, die zich tot interim-president heeft uitgeroepen, geeft het leger de ruimte om hard op te treden.

Voor Anne-Emmanuelle Bourgaux, gepassioneerde en passionerende grondwetspecialiste was het algemeen stemrecht een fundamentele stap vooruit, die werd gemaakt onder druk van de straat. Met het algemeen stemrecht kwam er meer democratie ... maar het diende ook als dam tegen diepgaandere democratische hervormingen.