Kortrijk: Buschauffeurs in actie voor betere werkomstandigheden en betere dienstverlening

Foto PVDA West-Vlaanderen.
Foto PVDA West-Vlaanderen.

Commentaar toevoegen

Reacties

Die chauffeurs hebben overschot van gelijk, geen enkel partij buiten de PVDA/PTB is nog te vertrouwen. Ze bedriegen en bestelen ons en willen van ons moderne slaven maken, dit alles om hun broodheren, de kapitalisten, te behagen Daarom moeten we de PVDA/PTB groot maken door massaal lid te worden en daarna kneden we deze partij tot een partij die ons nooit meer lapt wat die andere partijen ons continue lappen. Als we een betere wereld willen zullen we het zelf moeten doen zonder de blablabla van al die kaderleden die ons alleen maar meer en meer het moeras indrijven.
Voor de buschauffeurs kan er niks af terwijl de vaudeville van de CDH ter vervanging van de Waalse coalitie zo maar eventjes 2 miljoen Eurootjes heeft gekost. Nu gij.

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

Het COVID-19 virus verspreidt zich razendsnel en heeft ook Gaza en de Palestijnse gebieden bereikt.

Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

India telt op 25 maart 2020 562 bevestigde besmettingen van het coronavirus.

Een verhaal dat hoop geeft te midden deze crisis. De 15.000 werknemers van de Seat-autofabriek in Barcelona gaven een andere bestemming aan de productie in hun fabriek. Ze werken nu samen met de werkneemsters van naaiatelier Pronovias. In plaats van trouwjurken en auto’s maken ze nu samen materiaal voor het personeel in de zorgsector.

Een onthaalmedewerker met de slappe lach? Dat wil zeggen dat de stoom er even af moet. Humor houdt de onthaalmedewerkers bij Geneeskunde voor het Volk op de been. De telefoon staat niet stil in wat het zenuwcentrum van de praktijk geworden is.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.