Knack-lezers doen hun zeg in het debat tussen Peter Mertens en Gwendolyn Rutten

 

Commentaar toevoegen

Reacties

zij gaat ervan uit dat iedereen akkoord gaat maar 1)weet van verschillende gevallen als een werknemer neen zegt zijn c4 klaarligt. 2)bevorderen van werkloosheid? meer uren werken dus minder personeel nodig en zelfs nog afdankingen stel mij de vraag of zij zo zouden willen werken en vooral mensen met een zwaar beroep zullen het heel lastig krijgen en vooral veel meer ziek zijn.misschien moeten die mensen maar eens vlugger thuis blijven in plaats van ziek te gaan werken. aan de regering stop aub met steeds de werkende mens lastig te vallen want alles wat jullie beslissen is in het voordeel van de bazen en grote koppen DENK OOK EENS AAN DE WERKENDE 't is gemakkelijk om zo'n beslissingen te nemen vanuit hun luie stoel,de bazen zelf zullen daar geen last van hebben want zij vertrekken wanneer ze willen
Goed bezig om ze het vuur aan de schenen te leggen. Het feit dat die trien zich "verlaagt" om te antwoorden, is een overwinning. Dat betekent erkenning voor andere mensen. Ik zeg het maar ter aanmoediging. Moet niet per se gepubliceerd worden. Ik ben anderzijds heel sceptisch over het feit of het überhaupt mogelijk zal zijn met de Belgische bevolking een wezenlijke verandering te verwezenlijken. Ik bedoel daar mee dat wij een bevolking hebben, die al eeuwen geïndoctrineerd is door koloniale, racistische en recenter kapitalistisch gedachtegoed. Ik denk dat een poging van de macht om fascistische doctrines te volgen tijdelijk nog succes zal hebben bij de bevolking, waarna Rusland en China de zaak zullen afronden, zoals zij al meermaals gedaan hebben.
volgens een uitzending van Tegenlicht wil de Europa dat de lonen zakken tot het niveau van China/Indie, en dit is dus een stap in die richting maar werknemers zijn toch ook consumenten, wie kan/wil er dan nog iets kopen?
Gwendolyn Rutten, dat is de moderne versie van het sprookje van Andersen: De Nieuwe Kleren van de Keizer. Alleen wie zogenaamd intelligent genoeg is kan snappen hoe haar ingenieus plan in mekaar zit. Het hele establishment roept Ho! en Ha! en doet alsof het met verstomming is geslagen omwille van haar diepe maatschappelijke inzichten. Maar een kind kan zien dat het niets om het lijf heeft want waar zij mee loopt te pronken: werkt "on demand", is er niet voor de tienduizenden die al lang naar een decente job verlangen. Haar oplossing is zo flexibel te zijn dat je je uitzichtloze toestand willoos aanvaard. Maar zelfs in het sprookje liep het niet zo af. Wordt vervolgd...
Ik doe zelfs geen moeite meer om Gwendolientje haar redenering nog maar proberen te snappen. #
En wat met oudere en zieke werknemers die de werkdruk niet meer aankunnen. Zij hebben nu nog net genoeg geld om rond te komen. In de toekomst zou dat nog minderen. Wil de regering van Lollipopland dat deze mensen collectief zelfmoord gaan plegen? Wat verdienen Gwendolyn Rutten en co. eigelijk per jaar? 'K weet zeker dat het meer is dan €1100 per maand!!! Hoeveel Geld parkeerde U en uw partijgtenoten in Panama???????
Vuurwerk donderdagmiddag op het Martelaarsplein in Brussel. Werknemers van de VRT, maar ook mensen uit de kunstensector en het hele middenveld kwamen betogen tegen de besparingen van de regering-Jambon. Solidair sprak met enkele manifestanten. “Voor ons is het simpel: als dit erdoor komt, is het gedaan met onze werking”, hoorden we bij sommigen.

Een stakingsbeweging gesteund door 66% van de bevolking. Niet verrassend als men weet dat het project van president Macron voor de hervorming van de pensioenen het systeem van de sociale bescherming heel diep aantast.

Het 7de congres van de Braziliaanse Arbeiderspartij (PT) van half november dit jaar was voor de 800 afgevaardigden op alle vlakken een hoogtepunt. Vooral door het optreden van de pas vrijgelaten voormalige president Lula da Silva, maar ook omdat het plaatsvond in een Brazilië waar president Bolsonaro zowat iedereen in zijn vizier neemt: vrouwen, zwarten, Indianen, linksen en progressieven. Relaas van op het congres.

Voor de allereerste keer hebben huishoudhulpen uit de sector van de dienstencheques een grote actie opgezet. Vanmorgen trokken ze massaal naar Brussel. “Als ik zie met hoeveel we hier vandaag zijn, heb ik hoop. Deze bijeenkomst is niet het einde, maar de eerste stap in een lange strijd.”

De Franse journalist Maurice Lemoine, specialist van het Latijns-Amerikaanse continent, spreekt over de pogingen van extreemrechts om Bolivia te destabiliseren, daarin gesteund door de VS en de EU. Die duwden president Evo Morales in ballingschap.

De dienstenchequesector vertegenwoordigt 140.000 huishoudhulpen die dagelijks meer dan een miljoen huishoudens helpen. Het gemeenschappelijke vakbondsfront organiseert op 28 november een staking. Naast een loonsverhoging van 1,1%, een noodzaak voor mensen die gemiddeld bruto 11,50 euro per uur verdienen, eisen zij respect. Uitleg van de belangrijkste betrokken partijen.

Je kan er vergif op innemen. Wanneer er CAO-onderhandelingen opstarten bij AB InBev, begint de directie met haar spierballen te rollen. Dat was afgelopen dinsdag niet anders. Nochtans stapelen de problemen bij de Leuvense bierbrouwer zich in sneltempo op.

Sinds het ontslag van Evo Morales zijn er al twintig doden gevallen. Jeanine Añez, die zich tot interim-president heeft uitgeroepen, geeft het leger de ruimte om hard op te treden.

Voor Anne-Emmanuelle Bourgaux, gepassioneerde en passionerende grondwetspecialiste was het algemeen stemrecht een fundamentele stap vooruit, die werd gemaakt onder druk van de straat. Met het algemeen stemrecht kwam er meer democratie ... maar het diende ook als dam tegen diepgaandere democratische hervormingen.

Ruim zeshonderd kunstenaars uit diverse disciplines trokken vanochtend van station Brussel Centraal naar het Vlaams Parlement. Daar stelde de Vlaamse Minister-President zijn fel betwiste cultuurnota voor. “Cultuur is solidair”, klonk het eensgezind. De sector verbindt zijn strijd uitdrukkelijk aan die van alle sectoren die door de besparingswoede worden getroffen.