Knack-lezers doen hun zeg in het debat tussen Peter Mertens en Gwendolyn Rutten

 

Commentaar toevoegen

Reacties

zij gaat ervan uit dat iedereen akkoord gaat maar 1)weet van verschillende gevallen als een werknemer neen zegt zijn c4 klaarligt. 2)bevorderen van werkloosheid? meer uren werken dus minder personeel nodig en zelfs nog afdankingen stel mij de vraag of zij zo zouden willen werken en vooral mensen met een zwaar beroep zullen het heel lastig krijgen en vooral veel meer ziek zijn.misschien moeten die mensen maar eens vlugger thuis blijven in plaats van ziek te gaan werken. aan de regering stop aub met steeds de werkende mens lastig te vallen want alles wat jullie beslissen is in het voordeel van de bazen en grote koppen DENK OOK EENS AAN DE WERKENDE 't is gemakkelijk om zo'n beslissingen te nemen vanuit hun luie stoel,de bazen zelf zullen daar geen last van hebben want zij vertrekken wanneer ze willen
Goed bezig om ze het vuur aan de schenen te leggen. Het feit dat die trien zich "verlaagt" om te antwoorden, is een overwinning. Dat betekent erkenning voor andere mensen. Ik zeg het maar ter aanmoediging. Moet niet per se gepubliceerd worden. Ik ben anderzijds heel sceptisch over het feit of het überhaupt mogelijk zal zijn met de Belgische bevolking een wezenlijke verandering te verwezenlijken. Ik bedoel daar mee dat wij een bevolking hebben, die al eeuwen geïndoctrineerd is door koloniale, racistische en recenter kapitalistisch gedachtegoed. Ik denk dat een poging van de macht om fascistische doctrines te volgen tijdelijk nog succes zal hebben bij de bevolking, waarna Rusland en China de zaak zullen afronden, zoals zij al meermaals gedaan hebben.
volgens een uitzending van Tegenlicht wil de Europa dat de lonen zakken tot het niveau van China/Indie, en dit is dus een stap in die richting maar werknemers zijn toch ook consumenten, wie kan/wil er dan nog iets kopen?
Gwendolyn Rutten, dat is de moderne versie van het sprookje van Andersen: De Nieuwe Kleren van de Keizer. Alleen wie zogenaamd intelligent genoeg is kan snappen hoe haar ingenieus plan in mekaar zit. Het hele establishment roept Ho! en Ha! en doet alsof het met verstomming is geslagen omwille van haar diepe maatschappelijke inzichten. Maar een kind kan zien dat het niets om het lijf heeft want waar zij mee loopt te pronken: werkt "on demand", is er niet voor de tienduizenden die al lang naar een decente job verlangen. Haar oplossing is zo flexibel te zijn dat je je uitzichtloze toestand willoos aanvaard. Maar zelfs in het sprookje liep het niet zo af. Wordt vervolgd...
Ik doe zelfs geen moeite meer om Gwendolientje haar redenering nog maar proberen te snappen. #
En wat met oudere en zieke werknemers die de werkdruk niet meer aankunnen. Zij hebben nu nog net genoeg geld om rond te komen. In de toekomst zou dat nog minderen. Wil de regering van Lollipopland dat deze mensen collectief zelfmoord gaan plegen? Wat verdienen Gwendolyn Rutten en co. eigelijk per jaar? 'K weet zeker dat het meer is dan €1100 per maand!!! Hoeveel Geld parkeerde U en uw partijgtenoten in Panama???????

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.

Het coronavirus heeft ook de hoge financiële kringen en miljardairs getroffen, maar dankzij de actieve steun van de regeri