Knack-lezers doen hun zeg in het debat tussen Peter Mertens en Gwendolyn Rutten

 

Commentaar toevoegen

Reacties

zij gaat ervan uit dat iedereen akkoord gaat maar 1)weet van verschillende gevallen als een werknemer neen zegt zijn c4 klaarligt. 2)bevorderen van werkloosheid? meer uren werken dus minder personeel nodig en zelfs nog afdankingen stel mij de vraag of zij zo zouden willen werken en vooral mensen met een zwaar beroep zullen het heel lastig krijgen en vooral veel meer ziek zijn.misschien moeten die mensen maar eens vlugger thuis blijven in plaats van ziek te gaan werken. aan de regering stop aub met steeds de werkende mens lastig te vallen want alles wat jullie beslissen is in het voordeel van de bazen en grote koppen DENK OOK EENS AAN DE WERKENDE 't is gemakkelijk om zo'n beslissingen te nemen vanuit hun luie stoel,de bazen zelf zullen daar geen last van hebben want zij vertrekken wanneer ze willen
Goed bezig om ze het vuur aan de schenen te leggen. Het feit dat die trien zich "verlaagt" om te antwoorden, is een overwinning. Dat betekent erkenning voor andere mensen. Ik zeg het maar ter aanmoediging. Moet niet per se gepubliceerd worden. Ik ben anderzijds heel sceptisch over het feit of het überhaupt mogelijk zal zijn met de Belgische bevolking een wezenlijke verandering te verwezenlijken. Ik bedoel daar mee dat wij een bevolking hebben, die al eeuwen geïndoctrineerd is door koloniale, racistische en recenter kapitalistisch gedachtegoed. Ik denk dat een poging van de macht om fascistische doctrines te volgen tijdelijk nog succes zal hebben bij de bevolking, waarna Rusland en China de zaak zullen afronden, zoals zij al meermaals gedaan hebben.
volgens een uitzending van Tegenlicht wil de Europa dat de lonen zakken tot het niveau van China/Indie, en dit is dus een stap in die richting maar werknemers zijn toch ook consumenten, wie kan/wil er dan nog iets kopen?
Gwendolyn Rutten, dat is de moderne versie van het sprookje van Andersen: De Nieuwe Kleren van de Keizer. Alleen wie zogenaamd intelligent genoeg is kan snappen hoe haar ingenieus plan in mekaar zit. Het hele establishment roept Ho! en Ha! en doet alsof het met verstomming is geslagen omwille van haar diepe maatschappelijke inzichten. Maar een kind kan zien dat het niets om het lijf heeft want waar zij mee loopt te pronken: werkt "on demand", is er niet voor de tienduizenden die al lang naar een decente job verlangen. Haar oplossing is zo flexibel te zijn dat je je uitzichtloze toestand willoos aanvaard. Maar zelfs in het sprookje liep het niet zo af. Wordt vervolgd...
Ik doe zelfs geen moeite meer om Gwendolientje haar redenering nog maar proberen te snappen. #
En wat met oudere en zieke werknemers die de werkdruk niet meer aankunnen. Zij hebben nu nog net genoeg geld om rond te komen. In de toekomst zou dat nog minderen. Wil de regering van Lollipopland dat deze mensen collectief zelfmoord gaan plegen? Wat verdienen Gwendolyn Rutten en co. eigelijk per jaar? 'K weet zeker dat het meer is dan €1100 per maand!!! Hoeveel Geld parkeerde U en uw partijgtenoten in Panama???????

Met meer dan 100 miljoen verkochte platen is Salvatore Adamo een absolute wereldtopper van het Franse chanson.

Kapitalisme voor beginners schetst bijzonder overtuigend welke kracht er ontstaat als een consequent linkse partij en de vakbonden de handen ineenslaan. Het boek van Amerikaans socioloog Vivek Chibber vult de leemte die jonge mensen ervaren wanneer ze zoeken naar recente boeken over het marxisme, geschreven in hun taal, over hun leefwereld. Een absolute aanrader
Eind juni ontsnapte de wereld nipt aan een open conflict tussen de VS en Iran. Trump twitterde achteraf nog trots dat de oorlogsvliegtuigen al in de lucht hingen, maar dat hij tien minuten voor de aanval op Iran toch besliste alles te annuleren. Het minste wat je kunt zeggen, is dat de relatie tussen de VS en Iran de voorbije weken onder serieuze hoogspanning staat. Maar hoe is het (opnieuw) zo ver kunnen komen?
Daar is de zomer weer. Vakantietijd. Eindelijk weer wat meer tijd voor een boek, muziek of een goed programma. De redactie van Solidair sprokkelde voor u wat boeiende tips bij mekaar. We wensen u een fijne zomer.

Na 40 jaar strijd begraven Geneeskunde Voor Het Volk (GVHV) en de Orde van Artsen de strijdbijl.

De arbeiders van het bedrijf Kone blijven vechten tegen het ontslag van hun vakbondsafgevaardigde Eddy Clément. Een overleg tussen de vakbond en de directie vorige maandag bracht geen oplossing. De directie blijft bij haar standpunt. De strijd wordt daarom verder opgevoerd en verbreed. Donderdagmorgen verzamelden arbeiders en delegaties van verschillende sectoren voor het bedrijf in Woluwe.
Brits schrijfster en activiste Rachel Holmes schreef een biografie over Eleanor Marx. De eigenzinnige dochter van Karl Marx kreeg volgens Holmes niet de plaats in de geschiedenisboeken die ze verdient. Holmes is op 21 en 22 september te gast op ManiFiesta.
In een opmerkelijk vonnis heeft de Antwerpse arbeidsrechtbank zich uitgesproken over de zaak van Peter Spruyt tegen de stad Mortsel. Spruyt werd in september 2017 als gemeentearbeider en ACV-vakbondsafgevaardigde ontslagen door het stadsbestuur, nadat hij een punt bleef maken van een aanslepende asbestverontreiniging. De rechtbank stelt de man in het gelijk, en veroordeelt de stad Mortsel nu tot een schadevergoeding wegens onrechtmatig ontslag en syndicale discriminatie.

Geen veiligheidshelm…op staande voet ontslagen. Veiligheid voor alles. Of zou het ontslag toch meer te maken hebben met het feit dat het om een vakbondsafgevaardigde gaat? De arbeiders van Kone in Brussel zijn al vier dagen in staking, om het ontslag van hun hoofdafgevaardigde ongedaan te maken. En niet alleen dat, het gaat hier ook om het beschermen en verdedigen van het vakbondswerk.

In 2020 kiezen zo'n 1,4 miljoen werknemers in meer dan 6.000 bedrijven hun syndicale vertegenwoordigers.