Knack-lezers doen hun zeg in het debat tussen Peter Mertens en Gwendolyn Rutten

 

Commentaar toevoegen

Reacties

zij gaat ervan uit dat iedereen akkoord gaat maar 1)weet van verschillende gevallen als een werknemer neen zegt zijn c4 klaarligt. 2)bevorderen van werkloosheid? meer uren werken dus minder personeel nodig en zelfs nog afdankingen stel mij de vraag of zij zo zouden willen werken en vooral mensen met een zwaar beroep zullen het heel lastig krijgen en vooral veel meer ziek zijn.misschien moeten die mensen maar eens vlugger thuis blijven in plaats van ziek te gaan werken. aan de regering stop aub met steeds de werkende mens lastig te vallen want alles wat jullie beslissen is in het voordeel van de bazen en grote koppen DENK OOK EENS AAN DE WERKENDE 't is gemakkelijk om zo'n beslissingen te nemen vanuit hun luie stoel,de bazen zelf zullen daar geen last van hebben want zij vertrekken wanneer ze willen
Goed bezig om ze het vuur aan de schenen te leggen. Het feit dat die trien zich "verlaagt" om te antwoorden, is een overwinning. Dat betekent erkenning voor andere mensen. Ik zeg het maar ter aanmoediging. Moet niet per se gepubliceerd worden. Ik ben anderzijds heel sceptisch over het feit of het überhaupt mogelijk zal zijn met de Belgische bevolking een wezenlijke verandering te verwezenlijken. Ik bedoel daar mee dat wij een bevolking hebben, die al eeuwen geïndoctrineerd is door koloniale, racistische en recenter kapitalistisch gedachtegoed. Ik denk dat een poging van de macht om fascistische doctrines te volgen tijdelijk nog succes zal hebben bij de bevolking, waarna Rusland en China de zaak zullen afronden, zoals zij al meermaals gedaan hebben.
volgens een uitzending van Tegenlicht wil de Europa dat de lonen zakken tot het niveau van China/Indie, en dit is dus een stap in die richting maar werknemers zijn toch ook consumenten, wie kan/wil er dan nog iets kopen?
Gwendolyn Rutten, dat is de moderne versie van het sprookje van Andersen: De Nieuwe Kleren van de Keizer. Alleen wie zogenaamd intelligent genoeg is kan snappen hoe haar ingenieus plan in mekaar zit. Het hele establishment roept Ho! en Ha! en doet alsof het met verstomming is geslagen omwille van haar diepe maatschappelijke inzichten. Maar een kind kan zien dat het niets om het lijf heeft want waar zij mee loopt te pronken: werkt "on demand", is er niet voor de tienduizenden die al lang naar een decente job verlangen. Haar oplossing is zo flexibel te zijn dat je je uitzichtloze toestand willoos aanvaard. Maar zelfs in het sprookje liep het niet zo af. Wordt vervolgd...
Ik doe zelfs geen moeite meer om Gwendolientje haar redenering nog maar proberen te snappen. #
En wat met oudere en zieke werknemers die de werkdruk niet meer aankunnen. Zij hebben nu nog net genoeg geld om rond te komen. In de toekomst zou dat nog minderen. Wil de regering van Lollipopland dat deze mensen collectief zelfmoord gaan plegen? Wat verdienen Gwendolyn Rutten en co. eigelijk per jaar? 'K weet zeker dat het meer is dan €1100 per maand!!! Hoeveel Geld parkeerde U en uw partijgtenoten in Panama???????

Het decreet dat een einde maakte aan de brandstofsubsidies is ingetrokken.

In Mechelen werd vorige donderdag, zoals op veel andere plaatsen in het land, stilgestaan bij het probleem van de armoede. Dat hoort zo op 17 oktober, werelddag van verzet tegen armoede. Bijna tweehonderd mensen verzamelden daarvoor op de Grote Markt en trokken in optocht naar het nieuwe CAW-gebouw.

Nu Europa een commissievoorzitter “voor de bescherming van onze Europese levenswijze” heeft, zou je verwachten dat het EU-cultuurbudget stijgt om de vrijheid en diversiteit van het kunstenveld in de lidstaten te versterken. Dat valt tegen.

"Pepperspray. Waterkanon. Waterstok. Geschreeuw. De laarzen van de politie..." Matilde De Cooman is militante van Comac, de studentenbeweging van de PVDA, in Gent. Zaterdag 12 oktober nam ze deel aan de vreedzame klimaatactie van Extinction Rebellion in Brussel. Die werd door de politie gewelddadig onderdrukt. Lees haar getuigenis.

Enorme mobilisaties, stakingen, een avondklok voor 60 dagen en het presidentiële paleis geëvacueerd: sinds 2007 heeft Ecuador niet meer zoveel sociale onrust gekend. De reden: de neoliberale hervormingen die president Morena met de hulp van het IMF en Washington heeft doorgevoerd.

De demonstranten eisen het aftreden van de Iraakse regering. De regering neemt een aantal maatregelen die de werkloosheid en het woningtekort moeten terugdringen.
Jambon I maakt een ruk naar rechts en gaat frontaal in de aanval tegen het kritisch middenveld. Burgers die zich verenigen om tot verandering te komen zijn echter cruciaal om de welvaartsstaat en onze fundamentele rechten te verdedigen en uit te diepen. Een overzicht van de reacties.

Hoe Bruce Wayne de misdaad bestrijdende Batman werd, dat verhaal hebben tal van blockbusters ons al verteld. Maar hoe zijn aartsvijand The Joker tot gewelddadige griezel werd, was nooit het thema van een film. Tot regisseur Todd Phillips met het personage aan de slag ging en het beklijvende, tegendraadse en bijzonder maatschappijkritische Joker maakte.

Sinds 27 september zijn de cipiers in de gevangenis van Antwerpen in staking. De omstandigheden en het onderbezetting zijn al jaren een aanslepend probleem. Maar de laatste weken loopt het echt de spuigaten uit.