Karin Verelst: “Avondklok brengt onze grondrechten in gevaar”

Een politiepatrouille controleert in de straten van Antwerpen. (Foto: Belga)
Een politiepatrouille controleert in de straten van Antwerpen. (Foto: Belga)

Commentaar toevoegen

Reacties

Je zult altijd wel mensen en argumenten vinden om een maatregel af te kraken. Ik had van PVDA wat anders verwacht. Namelijk, dat wat GVHV doet, met enthousiasme: mensen helpen, solidair zijn met de slachtoffers van Covid19. En dat zijn er meer dan die feestneuzen, die zo nodig s' nachts moeten gaan feestvieren. Waar is de leidende hand van PVDA ? Waar is de steun aan het beleid om deze virus in te dijken. Ja, ik weet het wel: de overheid klungelt. Maar door bovenstaande commentaren klungelt de PVDA ook. Verantwoordelijkheid, organisatie en solidariteit is wat zou moeten geleverd worden. Wat we krijgen is: klagen en zagen. PVDA vergist zich van tegenstrever. Allicht uit gewoonte klagen over de overheid. De echte tegenstrever is Covid19. En je mag best kritisch blijven binnenkamers, maar naar buiten is je opdracht "Solidariteit".
Helemaal mee eens, ongelooflijk dat geen enkele partij tot hier toe ertegen opgetreden is imago schade zal wel de reden zijn. Toch vind ik dat een zwak argument het gaat wel over onze democratie. Ook de vakbonden hoor je niet waar zitten de waakhonden van de democratie. Ben zwaar teleurgesteld door progressief Belgie. Zo zie maar dat een dictatuur aka terreurregime installeren niet zo moeilijk is.
Inderdaad, het lijkt alsof alle partijen slapen. Ben blij met het artikel.
Eigenlijk zegt de aanhef van het artikel voldoende : "uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen". Zolang de avondklok tijdelijk en uitzonderlijk is en de volksgezondheid ten goede komt, zie ik niet dadelijk het probleem. Uiteraard faalt het huidige beleid, door het installeren van deze maatregel geeft het beleid ook toe dat hun gezondheidsbeleid faalt. Hierdoor kon men niet anders dan aan de noodrem trekken. Nu komt het er op aan om hier iets uit te leren. En hier kan de kritische stem een rol spelen. Niet de maatregel op zich dient kritisch bekeken te worden, wel de reden waarom.

Franklin Delano Roosevelt, de 32ste president van de Verenigde staten, ging de geschiedenis in als de man die het Amerikaa

“Overal staan mensen op die zeggen: stop, het is genoeg”, zegt auteur en regisseur Stijn Devillé.

Na jaren strijd werden maatregelen genomen om het eenmalig gebruik van plastic te beperken.

De media hadden de voorbije maanden vooral oog voor de eventuele staatshervorming.

Op 4 augustus verwoestte een dubbele explosie de haven en een groot deel van de Libanese hoofdstad.

Er waait een nieuwe wind over het land van Donald Trump.

Geen kiezer die erom vroeg, maar toch werd de splitsing van het land hét thema van de regeringsonderhandelingen.

In het akkoord dat de informateurs Paul Magnette en Bart De Wever bereikten, stond onder meer de splitsing van de gezondhe

Terwijl vele werknemers hun werk en inkomen verliezen tijdens de coronacrisis, doen enkele miljonairs gouden zaken.

In het jaar 2000 was er in ons land slechts één miljardairsfamilie. Vandaag zitten we aan dertig.