Justice For Sanda: de onderwereld van de bovenwereld

Leden van de Bullingdon Club in 1987, waaronder Boris Johnson en David Cameron (Foto: Diego Sideburns, Flickr)
Leden van de Bullingdon Club in 1987, waaronder Boris Johnson en David Cameron (Foto: Diego Sideburns, Flickr)
Thema's
Studenten

Commentaar toevoegen

Reacties

Niet vergeten ;dit soort elite uitschot vind je later terug in topfuncties in politieke partijen en hoge administraties.
Maak er werk van!!
Laat ons hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid in dit crapuleus dossier zal opnemen zodat de kiezer in 2024 weet wie zij of hij nog langer aan de macht wil.
Waar is plots de foto van het KVHV met Bart De Wever naartoe ?
Hopelijk zal advocaat Sven Mary die beerput open leggen. Veel sterkte gewenst aan de ouders van Sanda Dia. Misschien komen de ouders van die gewetenloze elite sukkelaars tot inkeer.
de onderwereld van de bovenwereld, zéér goede titel/metafoor. gekoppeld aan (zie paragraaf hieronder) het omkeren van wie marginaal gedrag vertoont, wie het klootjesvolk is. Het is een wijdverspreid algemeen (voor)oordeel over kwetsbare mensen .... Dit omkeren is een bewustmakingsidee dat we véél meer en telkens opnieuw kunnen promoten. Als we de slechte tv series mogen geloven, zijn het de armen en de migranten, dan is het het klootjesvolk dat marginaal gedrag vertoont. Het maatschappijbeeld dat zegt dat je bij de pussy kan grijpen wie je wil en je zelf sterker wordt door anderen te vernederen en te vertrappelen, is in werkelijkheid het maatschappijbeeld van de conservatieve elite.
Opgericht in 1946. Say no more. Een schande hoe er in Vlaanderen omgesprongen is met het oorlogsverleden. Amnestie voor de rechtse (hoofdzakelijk economische) elite, minimaliseren van het communistisch verzet. Niet verwonderlijk dat het tuig dat uit dit ongestraft nest voort gekomen is denkt ongestraft te kunnen blijven doorgaan. Speelde het feit dat Sanda een kleurtje heeft mee in de folteringen? Zo ja, dan is dit een bezwarend feit. Ga ervoor Sven Mary.
natuurlyk is zyn huidskleur de reden van hun gedrag puur racisme puur vlaams katholiek gebroed trump vriendjes schandalige reactie van katholieke universiteit in gent zou dat niet zo stilletjes gepasseerd zyn sven mary spaar ze niet
Hier zijn geen woorden voor. Ondertussen kunnen die mannen rustig afstuderen en zich waar maken in de maatschappij. Walgelijk.
Er is een duidelijk signaal nodig!
zeer goed geschreven en gedocumenteerd stuk over walgelijke praktijken
Ik wist niet dat zo’n toestanden bestonden in 2019/2020. Ze moeten hard gestraft worden. Geen verzachtende omstandigheden.
De fundamentele anti-vrouw structuur van de leiding van studentenclubs vroeger en nu zou beter onderzocht worden. Ik vind het ook onderbelicht in het artikel. Terwijl je het ook ziet in de NVA en VL.BELANG. De vrouwen, ook Demir Zuhal, moet buiten gaan als Francken, De Wever en Jambon snel een beslissing nemen. De camera vertelt meer dan de postjes. Ik heb in 1971 deelgenomen aan een doop van de club van geneeskunde van Leuven. Daar voelde ik mij onmachtig. Je moet bier drinken. Het is een uitlachritueel. In de vakantie 1971 bezocht ik een vakantiekamp van de kring van geneeskunde. Dat was in een supergrote boerderij in Kessenich. De zoon zat in zijn 2de jaar. Ik dacht naar bevriende mensen te gaan. Ik voelde mij niet welkom en dat maakten ze meteen duidelijk. Daar van herinner ik mij de angst toen ze de schommel waarop ik zat steeds hoger duwden. Stop kenden ze niet. Opvallend was dat de hufter van dienst een oudere student was. Hij leidde dopen en activiteiten en had een lijflied. Hij parodieerde de tranentrekker «Manuela». Dan zong een hele bende toekomstige dokters mee. Daarin kwam een zin: " de dokters vechten door, ze weten niet waarvoor." Ondertussen maakte hij op het podium het gebaar van veel geld, door duim en wijsvinger van een hand over elkaar te wrijven. 1971 was de hoofdtrend in Leuven progressief, zelfs links. Maar de gilde van doktersstudenten had daar geen last van.
ls we één iets kunnen leren uit de aanpak van de coronacrisis in België, dan is het wel dat de versnippering van de bevoegdheden en de regionalisering van de gezondheidszorg niet werken. Dit was een grote handicap die heeft bijgedragen aan het fiasco van de strijd tegen het virus in ons land. Vandaag denken Paul Magnette en Bart De Wever echter aan een volledige regionalisering van de gezondheidszorg. Het is net alsof ze niet leren uit de crisis. Of hebben ze een andere agenda? Ziehier waarom we hen moeten tegenhouden.
Heb je tieners in huis? Dan keek je vast raar op toen je las dat Trump de populaire video-app TikTok aan banden wil leggen. Wat is er aan de hand? Hint: het heeft met China te maken.
"De varkens blijven groeien, de boeren blijven kweken", zo reageerde Jos Claeys, directeur van Westvlees, in april op vragen over het besmettingsgevaar in zijn bedrijf. Vandaag blijkt dat een derde van de mensen die in de versnijderij werken, positief testten. Uit getuigenissen van personeelsleden blijkt dat de werkomstandigheden aan de basis van de uitbraak liggen. Bovendien is Westvlees lang geen alleenstaand geval.
De directie van de groep Nissan-Renault kondigde in mei de sluiting van de fabriek in Barcelona aan, maar het personeel en de vakbonden sleepten een akkoord uit de brand om de 3.000 banen te redden. Eens te meer het bewijs dat strijd loont, zelfs in tijden van pandemie.
Drie rijke speculanten hebben een ware financiële hold-up gepleegd op de rug van 1.400 werknemers. Vandaag zijn de drie miljonairs. Maar 1.400 mensen zijn hun job kwijt. Deze oplichting mag niet ongestraft blijven.
De tweede coronagolf is een feit. En de situatie is ernstig, maar er is geen reden tot paniek, zegt Anne Delespaul van Geneeskunde voor het Volk. Al moeten enkele punten wel dringend beter.
Het voorjaar van 2020 was in ons land ongewoon warm en droog. Sommige mensen zullen daar blij mee zijn. Maar niet de boeren, die het risico lopen tot 50% van hun gewassen te verliezen. Of de gezinnen die het gevaar lopen zonder drinkwater te vallen. Toch valt er in België het hele jaar door genoeg regen. Hoe leg je dat uit en vooral, welke oplossingen zijn er?

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.