Justice For Sanda: de onderwereld van de bovenwereld

Leden van de Bullingdon Club in 1987, waaronder Boris Johnson en David Cameron (Foto: Diego Sideburns, Flickr)
Leden van de Bullingdon Club in 1987, waaronder Boris Johnson en David Cameron (Foto: Diego Sideburns, Flickr)
Thema's
Studenten

Commentaar toevoegen

Reacties

Niet vergeten ;dit soort elite uitschot vind je later terug in topfuncties in politieke partijen en hoge administraties.
Maak er werk van!!
Laat ons hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid in dit crapuleus dossier zal opnemen zodat de kiezer in 2024 weet wie zij of hij nog langer aan de macht wil.
Waar is plots de foto van het KVHV met Bart De Wever naartoe ?
Hopelijk zal advocaat Sven Mary die beerput open leggen. Veel sterkte gewenst aan de ouders van Sanda Dia. Misschien komen de ouders van die gewetenloze elite sukkelaars tot inkeer.
de onderwereld van de bovenwereld, zéér goede titel/metafoor. gekoppeld aan (zie paragraaf hieronder) het omkeren van wie marginaal gedrag vertoont, wie het klootjesvolk is. Het is een wijdverspreid algemeen (voor)oordeel over kwetsbare mensen .... Dit omkeren is een bewustmakingsidee dat we véél meer en telkens opnieuw kunnen promoten. Als we de slechte tv series mogen geloven, zijn het de armen en de migranten, dan is het het klootjesvolk dat marginaal gedrag vertoont. Het maatschappijbeeld dat zegt dat je bij de pussy kan grijpen wie je wil en je zelf sterker wordt door anderen te vernederen en te vertrappelen, is in werkelijkheid het maatschappijbeeld van de conservatieve elite.
Opgericht in 1946. Say no more. Een schande hoe er in Vlaanderen omgesprongen is met het oorlogsverleden. Amnestie voor de rechtse (hoofdzakelijk economische) elite, minimaliseren van het communistisch verzet. Niet verwonderlijk dat het tuig dat uit dit ongestraft nest voort gekomen is denkt ongestraft te kunnen blijven doorgaan. Speelde het feit dat Sanda een kleurtje heeft mee in de folteringen? Zo ja, dan is dit een bezwarend feit. Ga ervoor Sven Mary.
natuurlyk is zyn huidskleur de reden van hun gedrag puur racisme puur vlaams katholiek gebroed trump vriendjes schandalige reactie van katholieke universiteit in gent zou dat niet zo stilletjes gepasseerd zyn sven mary spaar ze niet
Hier zijn geen woorden voor. Ondertussen kunnen die mannen rustig afstuderen en zich waar maken in de maatschappij. Walgelijk.
Er is een duidelijk signaal nodig!
zeer goed geschreven en gedocumenteerd stuk over walgelijke praktijken
Ik wist niet dat zo’n toestanden bestonden in 2019/2020. Ze moeten hard gestraft worden. Geen verzachtende omstandigheden.
De fundamentele anti-vrouw structuur van de leiding van studentenclubs vroeger en nu zou beter onderzocht worden. Ik vind het ook onderbelicht in het artikel. Terwijl je het ook ziet in de NVA en VL.BELANG. De vrouwen, ook Demir Zuhal, moet buiten gaan als Francken, De Wever en Jambon snel een beslissing nemen. De camera vertelt meer dan de postjes. Ik heb in 1971 deelgenomen aan een doop van de club van geneeskunde van Leuven. Daar voelde ik mij onmachtig. Je moet bier drinken. Het is een uitlachritueel. In de vakantie 1971 bezocht ik een vakantiekamp van de kring van geneeskunde. Dat was in een supergrote boerderij in Kessenich. De zoon zat in zijn 2de jaar. Ik dacht naar bevriende mensen te gaan. Ik voelde mij niet welkom en dat maakten ze meteen duidelijk. Daar van herinner ik mij de angst toen ze de schommel waarop ik zat steeds hoger duwden. Stop kenden ze niet. Opvallend was dat de hufter van dienst een oudere student was. Hij leidde dopen en activiteiten en had een lijflied. Hij parodieerde de tranentrekker «Manuela». Dan zong een hele bende toekomstige dokters mee. Daarin kwam een zin: " de dokters vechten door, ze weten niet waarvoor." Ondertussen maakte hij op het podium het gebaar van veel geld, door duim en wijsvinger van een hand over elkaar te wrijven. 1971 was de hoofdtrend in Leuven progressief, zelfs links. Maar de gilde van doktersstudenten had daar geen last van.
Alle feiten en commentaren samen met de zaak Chovanec nu en een Flamingant als betrokken minister met een EQ van een amoebe vraag ik me af of hij lid is/was van die mensonterende empatieloze bende van Reuzegom. Meer dan de moeite om dat op te sporen en in het licht te stellen van de emotieloze en verantwoordelijkheid ontlopende houding. Temeer het hopeloos vastklampen aan ambt en “carrière”. Walgelijke organisatie en verwerpelijke personages. De middeleeuwen in de20ste en 21ste eeuw,

Franklin Delano Roosevelt, de 32ste president van de Verenigde staten, ging de geschiedenis in als de man die het Amerikaa

“Overal staan mensen op die zeggen: stop, het is genoeg”, zegt auteur en regisseur Stijn Devillé.

Na jaren strijd werden maatregelen genomen om het eenmalig gebruik van plastic te beperken.

De media hadden de voorbije maanden vooral oog voor de eventuele staatshervorming.

Op 4 augustus verwoestte een dubbele explosie de haven en een groot deel van de Libanese hoofdstad.

Er waait een nieuwe wind over het land van Donald Trump.

Geen kiezer die erom vroeg, maar toch werd de splitsing van het land hét thema van de regeringsonderhandelingen.

In het akkoord dat de informateurs Paul Magnette en Bart De Wever bereikten, stond onder meer de splitsing van de gezondhe

Terwijl vele werknemers hun werk en inkomen verliezen tijdens de coronacrisis, doen enkele miljonairs gouden zaken.

In het jaar 2000 was er in ons land slechts één miljardairsfamilie. Vandaag zitten we aan dertig.