"Je vertrekt op ManiFiesta met meer energie dan waarmee je aankwam"

Foto, Solidair
Foto, Solidair
Thema's
ManiFiesta

Commentaar toevoegen

Reacties

Ik zou er doodgraag eens bij zijn. Echter mijn handicap en chronische pijn staan me in de weg. Maar ik zal zeker de verslagen wel lezen, en videos zien op YouTube en andere social media. Hopelijk wordt het feest niet gekelderd door... nee, ik gebruik geen schuttingstaal - die het blijkbaar heel leuk vonden om hun politiek gedachtengoed eens grof in de kijker te zetten. Aandacht zoeken is goed. En negatieve aandacht is ook aandacht hè. Kleine kinderen doen dat ook. Als papa of mama niet rap genoeg reageren, of anders reageren dan die kleine apen verwacht hadden, dan gaan ze kelen, op de grond stampen, en zelfs dingen kapot kloppen. Maar verwacht niet dat aanhangers van de PvdA zo lullig gaan zijn om erin te trappen. Met wat gezond verstand kom je immers heel en heel veer verder. Geniet van de ambiance, en laat de mensen zien dat jullie staan voor een vreedzame maatschappij, zonder onderscheid van geloof, huidskleur, origine, enz.. Alleen mensen met het hart op de juiste plaats en een gezonde portie grijze cellen kunnen onze maatschappij veranderen.

In zijn vijftigjarige politieke carrière was Joe Biden altijd vertegenwoordiger van de Amerikaanse wapenindustrie en militaire interventies. Zal zijn buitenlands beleid iets nieuw brengen of wordt het een variatie op een gekend thema?

Werknemers die in quarantaine moeten, verliezen een aanzienlijk deel van hun loon. Dat brengt veel mensen in moeilijkheden en leidt tot onnodige risico's. Werknemers en vakbonden willen dan ook dat quarantaine niet langer leidt tot loonverlies. Bij koerierdienst UPS en brouwer AB InBev behaalden ze alvast een belangrijke overwinning.

In de strijd tegen het coronavirus is er een zware taak weggelegd voor de mensen in de gezondheidssector. Zij staan als het ware in de vuurlinie en geven dag in dag uit alles wat ze hebben om de crisis te bekampen. Spoedarts Natalie Eggermont noteert een aantal van haar ervaringen.

In de nacht van 17 op 18 mei 2018 werd op een snelweg in Henegouwen een kind gedood met een politiekogel in het hoofd. Haar naam was Mawda Shawri, twee jaar oud. Het proces hierover begint op 23 november 2020. Maar er blijven nog veel grijze zones. De strijd voor waarheid en gerechtigheid gaat door.

Christophe Convent, secretaris-generaal van de mediagroep DPG Media, doet in zijn essay Pleidooi voor een Politieke Renovatie (uitgegeven bij de rechtse denktank Itinera) voorstellen om de spelregels van onze democratie te herzien. Maar in plaats van de democratie te versterken, zullen zijn voorstellen haar alleen ondergraven, met als doel de vrije markt aan elke controle te onttrekken.

Donald Trump stelt zich graag voor als kampioen van de Amerikaanse werkende klasse, die het opneemt tegen het establishment en breekt met het interventionisme van de VS in de wereld. Niets is echter minder waar.

De kaartjes op de toog van het onthaal bieden een troosteloos beeld. De voorbije 1,5 week hebben we op onze dokterspraktijk 8 patiënten moeten loslaten. Woorden van troost en onze oprechte deelneming persoonlijk ondertekend door alle teamleden wachten op aflevering aan de getroffen families.
In volle pandemie hollen veel huishoudhulpen nog steeds van de ene job naar de andere. Daarbij zetten ze hun gezondheid en die van hun dierbaren op het spel. Het is dat of een deel van hun inkomen verliezen. Voor Laeticia en Erika, twee jonge huishoudhulpen moet de sector stilgelegd worden, met loonbehoud. “We verdienen respect, en niet alleen tijdens de pandemie.”

Joe Biden won de verkiezingen door een brede anti-Trump coalitie te vormen, gaande van de ondersteuning van enkele gematig

Bij parkeerbedrijf Interparking werd enkele weken terug bekend gemaakt dat in België 95 jobs moeten verdwijnen. Terwijl het bedrijf al jaren grote winsten boekt, wil de directie van de coronacrisis gebruik maken om mensen te ontslaan.