"Je vertrekt op ManiFiesta met meer energie dan waarmee je aankwam"

Foto, Solidair
Foto, Solidair
Thema's
ManiFiesta

Commentaar toevoegen

Reacties

Ik zou er doodgraag eens bij zijn. Echter mijn handicap en chronische pijn staan me in de weg. Maar ik zal zeker de verslagen wel lezen, en videos zien op YouTube en andere social media. Hopelijk wordt het feest niet gekelderd door... nee, ik gebruik geen schuttingstaal - die het blijkbaar heel leuk vonden om hun politiek gedachtengoed eens grof in de kijker te zetten. Aandacht zoeken is goed. En negatieve aandacht is ook aandacht hè. Kleine kinderen doen dat ook. Als papa of mama niet rap genoeg reageren, of anders reageren dan die kleine apen verwacht hadden, dan gaan ze kelen, op de grond stampen, en zelfs dingen kapot kloppen. Maar verwacht niet dat aanhangers van de PvdA zo lullig gaan zijn om erin te trappen. Met wat gezond verstand kom je immers heel en heel veer verder. Geniet van de ambiance, en laat de mensen zien dat jullie staan voor een vreedzame maatschappij, zonder onderscheid van geloof, huidskleur, origine, enz.. Alleen mensen met het hart op de juiste plaats en een gezonde portie grijze cellen kunnen onze maatschappij veranderen.

De Liberty Group dook op uit het niets en werd in een paar jaar tijd een industriële reus. Overal in de wereld kocht hij fabrieken op. Die zijn nu in de handen van één man: Sanjeev Gupta. Duistere rekeningen en gebroken beloften: vertegenwoordigers van de werknemers luiden de alarmbel. Ze maken zich ernstig zorgen over de toekomst van de vestigingen.

Als het van het voorbereidend advies van het Europees Hof van Justitie afhangt, komt er binnenkort een zeer liberaal arres

De mensen in de zorg zitten erdoor. De voorbije zomer hadden ze nauwelijks de tijd om op adem te komen na die uitputtende eerste coronagolf. En tot vandaag blijft het wurgende personeelstekort bestaan. De woede is groot.
De mensen met een essentieel beroep, die onze samenleving doen draaien, verdienen tot een derde minder dan het gemiddelde loon. Na het applaus is het tijd om na te denken over de lonen van de vrouwen en mannen die tijdens de crisis in de frontlinie stonden.

“Een samenleving die groeit in rijkdom zonder de armoede te laten afnemen, moet verrot zijn tot in haar diepste kern.” PVDA-voorzitter Peter Mertens noteert dit citaat van Karl Marx in zijn jongste boek Ze zijn ons vergeten. Twee recente rapporten van Oxfam tonen aan hoe actueel deze uitspraak nog steeds is. De coronacrisis maakt de gapende kloof tussen arm en rijk nog veel dieper.

De zaak Chovanec is geen alleenstaand geval maar toont een dieperliggende probleem in de top van het staatsapparaat. Er zijn dringend nieuwe politiehervormingen en meer democratische controle op de politie nodig.

Sinds begin september verschijnen steeds meer open brieven met kritiek op de coronamaatregelen. Het is niet altijd makkelijk om te weten welke kritiek al dan niet gerechtvaardigd is. Sommige critici minimaliseren het gevaar van het virus en vinden dat we het beter kunnen laten circuleren. Dat verhaal is toch niet zonder gevaar. Een opiniebijdrage van Wim De Ceukelaire, directeur van de ngo Viva Salud.

Op 7 september hervat het proces tegen Julian Assange in Londen.

Twee maand voor de stembusslag vergiftigt Donald Trump verder het klimaat. In de peilingen wordt hij nog altijd door Joe Biden voorbij gestoken. Hij hoopt nu baat te hebben bij het geweld.

In de fabriek van AB Inbev in Jupille werden 10 coronabesmettingen vastgesteld.