"Je vertrekt op ManiFiesta met meer energie dan waarmee je aankwam"

Foto, Solidair
Foto, Solidair
Thema's
ManiFiesta

Commentaar toevoegen

Reacties

Ik zou er doodgraag eens bij zijn. Echter mijn handicap en chronische pijn staan me in de weg. Maar ik zal zeker de verslagen wel lezen, en videos zien op YouTube en andere social media. Hopelijk wordt het feest niet gekelderd door... nee, ik gebruik geen schuttingstaal - die het blijkbaar heel leuk vonden om hun politiek gedachtengoed eens grof in de kijker te zetten. Aandacht zoeken is goed. En negatieve aandacht is ook aandacht hè. Kleine kinderen doen dat ook. Als papa of mama niet rap genoeg reageren, of anders reageren dan die kleine apen verwacht hadden, dan gaan ze kelen, op de grond stampen, en zelfs dingen kapot kloppen. Maar verwacht niet dat aanhangers van de PvdA zo lullig gaan zijn om erin te trappen. Met wat gezond verstand kom je immers heel en heel veer verder. Geniet van de ambiance, en laat de mensen zien dat jullie staan voor een vreedzame maatschappij, zonder onderscheid van geloof, huidskleur, origine, enz.. Alleen mensen met het hart op de juiste plaats en een gezonde portie grijze cellen kunnen onze maatschappij veranderen.

Nu Europa een commissievoorzitter “voor de bescherming van onze Europese levenswijze” heeft, zou je verwachten dat het EU-cultuurbudget stijgt om de vrijheid en diversiteit van het kunstenveld in de lidstaten te versterken. Dat valt tegen.

"Pepperspray. Waterkanon. Waterstok. Geschreeuw. De laarzen van de politie..." Matilde De Cooman is militante van Comac, de studentenbeweging van de PVDA, in Gent. Zaterdag 12 oktober nam ze deel aan de vreedzame klimaatactie van Extinction Rebellion in Brussel. Die werd door de politie gewelddadig onderdrukt. Lees haar getuigenis.

Enorme mobilisaties, stakingen, een avondklok voor 60 dagen en het presidentiële paleis geëvacueerd: sinds 2007 heeft Ecuador niet meer zoveel sociale onrust gekend. De reden: de neoliberale hervormingen die president Morena met de hulp van het IMF en Washington heeft doorgevoerd.

De demonstranten eisen het aftreden van de Iraakse regering. De regering neemt een aantal maatregelen die de werkloosheid en het woningtekort moeten terugdringen.
Jambon I maakt een ruk naar rechts en gaat frontaal in de aanval tegen het kritisch middenveld. Burgers die zich verenigen om tot verandering te komen zijn echter cruciaal om de welvaartsstaat en onze fundamentele rechten te verdedigen en uit te diepen. Een overzicht van de reacties.

Hoe Bruce Wayne de misdaad bestrijdende Batman werd, dat verhaal hebben tal van blockbusters ons al verteld. Maar hoe zijn aartsvijand The Joker tot gewelddadige griezel werd, was nooit het thema van een film. Tot regisseur Todd Phillips met het personage aan de slag ging en het beklijvende, tegendraadse en bijzonder maatschappijkritische Joker maakte.

Sinds 27 september zijn de cipiers in de gevangenis van Antwerpen in staking. De omstandigheden en het onderbezetting zijn al jaren een aanslepend probleem. Maar de laatste weken loopt het echt de spuigaten uit.

Winnen tegen extreemrechts, hoe doe je dat? Dat willen we allemaal wel weten als we elke dag zien hoe fascistische partijen oprukken in België en Europa, en hoe de verrechtsing ook in de andere partijen toeslaat. Solidair bracht op ManiFiesta vier experts en ervaringsdeskundigen samen voor een boeiend debat.

Toen Thomas Cook maandag oog in oog kwam te staan met een faillissement, begon de Britse touroperator in paniek zijn 600.000 klanten weer thuis te brengen. Tegelijk ging een andere race van start: de ontmanteling van de financiële multinational.