Hoe de regering de politie wil privatiseren

(Foto Eoghan OLionnain / Flickr)
(Foto Eoghan OLionnain / Flickr)
Thema's
Politie

Commentaar toevoegen

Reacties

en al deze wetten om ons te beschermen tegen (zogenaamde terroristen) zullen gebruikt worden om ons te onderdrukken als we staken/betogen/protesteren dalende Loonen en levensstandaard en stijgende kosten en werkloosheid
Beste redactie, Andermaal een zeer leerrijk en goed onderbouw artikel (ik verwacht ondertussen niets anders meer van de studiedienst). Toch één (rand)bemerking: werk aub aub aub met wat meer "visuals". - de hele alinea rond "dijkbreuk": dat is veel cijfermateriaal in droge tekst opgesomd. Verwerk dat ofwel in een tabel (alles in één oogopslag overzichtelijk gemaakt) of in een pie-chart of dergelijk. Het verlucht het artikel en maakt info sneller verwerkbaar - de hele alinea rond "een geleidelijke opmars tot 2014": zet dat in een tijdslijn-visual. Ook dat verlucht het artikel en laat sneller toe een overzicht te bekomen Mocht het met het gebruikte cms-systeem niet lukken om visuals IN de tekst te verwerken, lever ze er dan bij via een link. Other than that: ga verder met het uitstekende geleverde werk en tot op 14 oktober!

Stortbuien en modderstromen: aan water geen gebrek, zo leek het althans de eerste weken van juni.

Terwijl het mannenstemrecht werd ingevoerd na de Eerste Wereldoorlog, moesten vrouwen wachten tot na de Tweede Wereldoorlo

Op 7 mei kwamen ze op straat en op 3 juni staakten ze mee met de openbare sector in Brussel. De hele maand juni blijven ze actievoeren. We hebben het over de zorgsector, de “witte woede”. We spraken met vakbondssecretarissen Carine Rosteleur (ACOD) en Yves Hellendorff (CNE).

Een omzet van meer dan 55 miljard dollar in 2018. In vijftien jaar tijd heeft het netwerk met 2,2 miljard “vrienden” een hoop poen verdiend met onze informatie. Daarbij lapte het zonder aarzelen enkele wetten aan zijn laars. Het Britse parlement had het in een venijnig rapport over een “digitale gangster”. Hoe is het zover kunnen komen met het sociale netwerk dat van de wereld een betere plek zou maken?

Vorige week bracht The Intercept aan het licht dat de vervolging van Lula een schijnvertoning was. Nu worden journalist Glenn Greenwald, zijn gezin en The Intercept onder vuur genomen door Bolsonaro en zijn aanhangers. Zij verdienen onze solidariteit.

De ene dag imperialist, de andere dag antifascist, reactionair of feminist … superhelden evolueren. Logisch, want ze weerspiegelen de geest van de periode waarin ze gecreëerd werden.

Vier maanden na het begin van de volksopstand kwam er op 11 april een einde aan het bewind van de Soedanese president Omar

De spanning tussen de VS en Iran loopt opnieuw hoog op. Aanleiding is de aanslag op twee olietankers in de straat van Hormuz, de belangrijkste olievaarroute ter wereld. Zonder enig bewijs stelde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken dat Iran achter de aanslag zat. Zijn we opnieuw op weg naar een militaire escalatie op basis van valse voorwendsels?

Samen met zijn DJ Awate komt de Brits-Irakese rapper Lowkey naar ManiFiesta 2019. Niet alleen voor een concert, hij neemt ook deel aan een conferentie. Dat belooft, want de populaire undergroundartiest staat garant voor vlijmscherpe teksten en statements.

In het Zuiden van Colombia komen de inheemse bevolking, boeren en vakbonden op straat, verenigd in de Minga-beweging. Sinds het vredesakkoord tussen de Colombiaanse regering en de Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC) in november 2016 werden 472 sociale leiders vermoord. Van vrede is geen sprake. President Ivan Duque wil het akkoord zelfs aanpassen. Syndicalist Alberto Orgulloso Martínez, Directeur van de Nationale Syndicale School, licht toe.