Hoe de regering de politie wil privatiseren

(Foto Eoghan OLionnain / Flickr)
(Foto Eoghan OLionnain / Flickr)
Thema's
Politie

Commentaar toevoegen

Reacties

en al deze wetten om ons te beschermen tegen (zogenaamde terroristen) zullen gebruikt worden om ons te onderdrukken als we staken/betogen/protesteren dalende Loonen en levensstandaard en stijgende kosten en werkloosheid
Beste redactie, Andermaal een zeer leerrijk en goed onderbouw artikel (ik verwacht ondertussen niets anders meer van de studiedienst). Toch één (rand)bemerking: werk aub aub aub met wat meer "visuals". - de hele alinea rond "dijkbreuk": dat is veel cijfermateriaal in droge tekst opgesomd. Verwerk dat ofwel in een tabel (alles in één oogopslag overzichtelijk gemaakt) of in een pie-chart of dergelijk. Het verlucht het artikel en maakt info sneller verwerkbaar - de hele alinea rond "een geleidelijke opmars tot 2014": zet dat in een tijdslijn-visual. Ook dat verlucht het artikel en laat sneller toe een overzicht te bekomen Mocht het met het gebruikte cms-systeem niet lukken om visuals IN de tekst te verwerken, lever ze er dan bij via een link. Other than that: ga verder met het uitstekende geleverde werk en tot op 14 oktober!

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.