Het Uber-model: de natte droom van de liberalen

Actie in Brussel om voor werknemers van digitale platformen een echt werknemersstatuut te verkrijgen. (Foto The Left)
Actie in Brussel om voor werknemers van digitale platformen een echt werknemersstatuut te verkrijgen. (Foto The Left)
Thema's
Werk

Reageren op dit artikel? Mail naar redactie@solidair.org.

Met droefheid vernemen we het overlijden van Jos Serneels uit Hoboken.

De overstromingen van juli eisten doden en de overheid liet de bevolking aan haar lot over. Sindsdien worden de inwoners van Verviers over en weer getrokken tussen woede, angst en verdriet maar ook hoop. Verviers, ooit de Belgische hoofdstad van de wolindustrie, is nu de hoofdstad van de wederzijdse hulp. Een reportage vanop de oevers van de Vesder.

Marco, Didier en Tom werken elk in een andere sector. Maar ze staan alle drie voor hetzelfde probleem: de regering zadelt hen op met een belastingfactuur voor hun periode van coronawerkloosheid. Deze moedige mannen uit de vervoerssector, de horeca en het ziekenvervoer hebben het tijdens de coronacrisis hard te verduren gehad. Een belastingfactuur daarbovenop kunnen ze missen als kiespijn.

Meer dan 150 parlementsleden, ministers en ex-presidenten uit 26 landen waarschuwen voor de plannen van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro voor een “opstand” (in de feiten een staatsgreep) vandaag, 7 september. Marc Botenga, Europees volksvertegenwoordiger voor de PVDA, is een van de ondertekenaars. Dit is de tekst in het Nederlands.

Stel, de wereld wordt geteisterd door een dodelijk virus en je hebt een goed werkzaam vaccin. Zou je het zo vlug mogelijk aan iedereen ter beschikking stellen aan de laagst mogelijke prijs? Of zou je het enkel verkopen aan wie ervoor kan betalen en tegelijkertijd het virus ongestoord laten rondgaan in de rest van de wereld? Ongetwijfeld zou je de eerste keuze maken. In realiteit zien we het tweede gebeuren.

Colombia beleeft woelige dagen, na een volksopstand op 28 april die uitmondde in een grote nationale staking van meer dan

De taliban hebben op 15 augustus opnieuw de macht gegrepen in Afghanistan.

Honderden Afghanen klampen zich wanhopig vast aan een opstijgend transportvliegtuig van het Amerikaanse leger.

De overstromingen van vorige maand troffen vooral de bewoners van Luik, Verviers en Pepinster.

De Belgische Coalitie tegen Kernwapens streeft naar een kernwapenvrij België in een kernwapenvrije wereld. Ze eist dat het Belgisch grondgebied kernwapenvrij gemaakt wordt en ons land een trekkersrol speelt in de realisatie van een kernwapenvrije wereld. De coalitie start een nieuwe campagne tegen de komst van nieuwe kernwapens in ons land.

Magazine