Harder werken in het Lollipop-land van Gwendolyn Rutten

Gwendolyn Rutten, voorzitster van Open Vld, in Lollipopland. (Montage Solidair)
Gwendolyn Rutten, voorzitster van Open Vld, in Lollipopland. (Montage Solidair)

Commentaar toevoegen

Reacties

Waarde landgenoten, Man man man beste Peter stellen voor dat mevrouw eens één jaar op proef meedraait in de zwieremolen van pRivate ondernemers en in aangepaste loonschalen... helaas gaat wel niet gebeuren hoor. God schiep de wereld in zeven dagen... de Zondag was rust- bezinning dag... de weegschaal van het evenwicht naar arbeid-gezin ..was hier tochal ver zoek al geraakt hoor... na lange strijd van allerlei krachten en vakbondsorganisaties is stelselmatig de 38 u. werkweek bekomen en wat heel goede humane zaak was voor de democratisch mensheid. Toch gezien de weegschaalbalans (dagshift) staat 5 dagen werk tegen 2 dagen rust in onevenwicht gezien toch de HARMONIE goedgevoelsbalans...en zijn er sommige partijen van tegenovergestelde meningen toegedaan en dat is de wereld op zijn kop zetten naar...rara Het ga jullie goed af...Adieu
Peter, effenaf schitterend. Je mag en moet van Gwendolyne geen antwoord verwachten. Ze zal vrijheid, blijheid, goesting en ambitie blijven doordrammen voor de rijken en hun bazen. Vermogenskadaster, nu en onverwijld. Enkel 5 minuten politiek moed. 't Vervolg zullen we dan wel zien. We blijven op straat komen.

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.

31 juli 2020 viel het gevreesde verdict: Brantano wordt door het moederbedrijf FNG failliet verklaard. Alle winkels in Vlaanderen blijven de volgende dag gesloten. Initiatief van het personeel en hun vakbonden. Drie dagen later sluiten de andere winkels de deuren te. Een gesprek met de werknemers voor wie dit faillissement allesbehalve onvermijdelijk is.

Negen jaar na de oorlog in Libië, geleid door de NAVO-landen met deelname van het Belgische leger, is de situatie in het S

Sanda Dia werd gedood tijdens een doop van studentenclub Reuzegom. Anderhalf jaar na datum kregen de daders van de universiteit enkel 30 uur werkstraf en moesten ze een paper schrijven. Wat is de rol van elitaire studentenclubs zoals Reuzegom? Een niet zo fraaie duik in de onderwereld van de bovenwereld.

Politiegeweld is sinds de gefilmde dood van George Floyd weer actueel.

Op 30 juni ontving koning Filip een brief van Juliana Amato Lumumba, in naam van de familie Lumumba.

Het parlement stemde over een tekst die verschillende hervormingen in justitie bevat.

Verschillende instanties bevestigen dat tijdens en na de pandemie er zich een piek in de zelfmoordgevallen zou kunnen voor