Harder werken in het Lollipop-land van Gwendolyn Rutten

Gwendolyn Rutten, voorzitster van Open Vld, in Lollipopland. (Montage Solidair)
Gwendolyn Rutten, voorzitster van Open Vld, in Lollipopland. (Montage Solidair)

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Waarde landgenoten, Man man man beste Peter stellen voor dat mevrouw eens één jaar op proef meedraait in de zwieremolen van pRivate ondernemers en in aangepaste loonschalen... helaas gaat wel niet gebeuren hoor. God schiep de wereld in zeven dagen... de Zondag was rust- bezinning dag... de weegschaal van het evenwicht naar arbeid-gezin ..was hier tochal ver zoek al geraakt hoor... na lange strijd van allerlei krachten en vakbondsorganisaties is stelselmatig de 38 u. werkweek bekomen en wat heel goede humane zaak was voor de democratisch mensheid. Toch gezien de weegschaalbalans (dagshift) staat 5 dagen werk tegen 2 dagen rust in onevenwicht gezien toch de HARMONIE goedgevoelsbalans...en zijn er sommige partijen van tegenovergestelde meningen toegedaan en dat is de wereld op zijn kop zetten naar...rara Het ga jullie goed af...Adieu
Peter, effenaf schitterend. Je mag en moet van Gwendolyne geen antwoord verwachten. Ze zal vrijheid, blijheid, goesting en ambitie blijven doordrammen voor de rijken en hun bazen. Vermogenskadaster, nu en onverwijld. Enkel 5 minuten politiek moed. 't Vervolg zullen we dan wel zien. We blijven op straat komen.
Overheidsinstelling Belgocontrol staat in voor de veiligheid van het luchtverkeer in België en veranderde vorig jaar van naam: Skeyes. Daarmee waren de problemen niet opgelost. Zaterdag 4 mei was een oplossing dichtbij, maar de bonden willen het voorakkoord aan hun achterban voorleggen. De verkeersleiders vragen al sinds 2013 om aandacht.
De huidige malaise is voor 100 procent te wijten aan de besparingswurggreep van de afgelopen tien jaar”, aan het woord is Rita Coeck, federaal ACOD-verantwoordelijke voor De Lijn.
Een bonte burgercoalitie trekt 12 mei de straat op, voor klimaat én sociale rechtvaardigheid. Op twee weken voor de verkiezingen is dit hét moment om onze stem te laten horen.

Het voorbije weekend zagen we in Palestina opnieuw een escalatie van geweld, 27 Palestijnen kwamen daarbij om. Het geweld komt er  vlak voor het Eurovisiesongfestival, dat dit jaar in Tel Aviv wordt gehouden. Met de organisatie van het populaire festival probeert Israël zijn imago op te poetsen.

Drie weken voor de verkiezingen luiden de cipiers opnieuw de alarmbel.

Regelrecht wanbeleid, openstaande schulden en subsidies die nooit aangevraagd werden: bij het OCMW van Zelzate blijven de lijken uit de kast vallen. Na zes jaar liberaal bestuur is het puin ruimen, zegt schepen van Sociale Zaken Geert Asman (PVDA), die orde op zaken stelt. “Het sociaal beleid wordt onze topprioriteit.”
Activisten manen de publieke omroepen, VRT en RTBF, aan om het Eurovisiesongfestival dit jaar niet uit te zenden. In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 april werden de stadscentra van Brussel, Antwerpen en Gent beplakt met affiches die oproepen het songfestival te boycotten.

In een gezamenlijk memorandum voor de verkiezingen van 26 mei winden het Vlaams Huurdersplatform, de Huurdersbonden en VIVAS (netwerk van sociale huurders) er geen doekjes om: als er geen doortastende maatregelen genomen worden, evolueren we van een wooncrisis naar een wooncatastrofe. Hoogste tijd dus voor een ander woonbeleid. De oplossingen zijn er.

“We hebben recht op eten. We hebben recht op kleding. We hebben recht op huisvesting. Maar we hebben ook recht op schoonheid.” Deze geïmproviseerde strijdkreet komt recht uit het hart van journalist François Ruffin. Hij nam die in de mond op een rotonde die bezet – of beter gezegd, bewoond – werd door gele hesjes en is een perfecte samenvatting van zijn nieuwste film, een samenwerking met cineast Gilles Perret. Een gesprek met Perret over schoonheid, over liefde en over nog zoveel meer.

April 2019 is een feestmaand voor ACV Voeding en Diensten. Precies 100 jaar geleden werd de vakbondscentrale opgericht. Ze groeide uit tot de grootste arbeiderscentrale van ACV. We hebben de eer de eerste en de ­enige vrouw aan het hoofd van een arbeiderscentrale in België te mogen interviewen. Een blik op verleden en toekomst met Pia Stalpaert.