Harder werken in het Lollipop-land van Gwendolyn Rutten

Gwendolyn Rutten, voorzitster van Open Vld, in Lollipopland. (Montage Solidair)
Gwendolyn Rutten, voorzitster van Open Vld, in Lollipopland. (Montage Solidair)

Commentaar toevoegen

Reacties

Waarde landgenoten, Man man man beste Peter stellen voor dat mevrouw eens één jaar op proef meedraait in de zwieremolen van pRivate ondernemers en in aangepaste loonschalen... helaas gaat wel niet gebeuren hoor. God schiep de wereld in zeven dagen... de Zondag was rust- bezinning dag... de weegschaal van het evenwicht naar arbeid-gezin ..was hier tochal ver zoek al geraakt hoor... na lange strijd van allerlei krachten en vakbondsorganisaties is stelselmatig de 38 u. werkweek bekomen en wat heel goede humane zaak was voor de democratisch mensheid. Toch gezien de weegschaalbalans (dagshift) staat 5 dagen werk tegen 2 dagen rust in onevenwicht gezien toch de HARMONIE goedgevoelsbalans...en zijn er sommige partijen van tegenovergestelde meningen toegedaan en dat is de wereld op zijn kop zetten naar...rara Het ga jullie goed af...Adieu
Peter, effenaf schitterend. Je mag en moet van Gwendolyne geen antwoord verwachten. Ze zal vrijheid, blijheid, goesting en ambitie blijven doordrammen voor de rijken en hun bazen. Vermogenskadaster, nu en onverwijld. Enkel 5 minuten politiek moed. 't Vervolg zullen we dan wel zien. We blijven op straat komen.
Eind juni ontsnapte de wereld nipt aan een open conflict tussen de VS en Iran. Trump twitterde achteraf nog trots dat de oorlogsvliegtuigen al in de lucht hingen, maar dat hij tien minuten voor de aanval op Iran toch besliste alles te annuleren. Het minste wat je kunt zeggen, is dat de relatie tussen de VS en Iran de voorbije weken onder serieuze hoogspanning staat. Maar hoe is het (opnieuw) zo ver kunnen komen?
Daar is de zomer weer. Vakantietijd. Eindelijk weer wat meer tijd voor een boek, muziek of een goed programma. De redactie van Solidair sprokkelde voor u wat boeiende tips bij mekaar. We wensen u een fijne zomer.

Na 40 jaar strijd begraven Geneeskunde Voor Het Volk (GVHV) en de Orde van Artsen de strijdbijl.

De arbeiders van het bedrijf Kone blijven vechten tegen het ontslag van hun vakbondsafgevaardigde Eddy Clément. Een overleg tussen de vakbond en de directie vorige maandag bracht geen oplossing. De directie blijft bij haar standpunt. De strijd wordt daarom verder opgevoerd en verbreed. Donderdagmorgen verzamelden arbeiders en delegaties van verschillende sectoren voor het bedrijf in Woluwe.
Brits schrijfster en activiste Rachel Holmes schreef een biografie over Eleanor Marx. De eigenzinnige dochter van Karl Marx kreeg volgens Holmes niet de plaats in de geschiedenisboeken die ze verdient. Holmes is op 21 en 22 september te gast op ManiFiesta.
In een opmerkelijk vonnis heeft de Antwerpse arbeidsrechtbank zich uitgesproken over de zaak van Peter Spruyt tegen de stad Mortsel. Spruyt werd in september 2017 als gemeentearbeider en ACV-vakbondsafgevaardigde ontslagen door het stadsbestuur, nadat hij een punt bleef maken van een aanslepende asbestverontreiniging. De rechtbank stelt de man in het gelijk, en veroordeelt de stad Mortsel nu tot een schadevergoeding wegens onrechtmatig ontslag en syndicale discriminatie.

Geen veiligheidshelm…op staande voet ontslagen. Veiligheid voor alles. Of zou het ontslag toch meer te maken hebben met het feit dat het om een vakbondsafgevaardigde gaat? De arbeiders van Kone in Brussel zijn al vier dagen in staking, om het ontslag van hun hoofdafgevaardigde ongedaan te maken. En niet alleen dat, het gaat hier ook om het beschermen en verdedigen van het vakbondswerk.

In 2020 kiezen zo'n 1,4 miljoen werknemers in meer dan 6.000 bedrijven hun syndicale vertegenwoordigers.

De Duitse kapitein van het reddingsschip Sea Watch 3 met 42 migranten aan boord, Carola Rackete (31), werd afgelopen vrijdag gearresteerd door de Italiaanse politie. De criminalisering voor hulp aan mensen in nood bereikt daarmee een nieuw dieptepunt.
Overzicht van de inhoud van ons juli-augustusnummer. Met een abonnement lees je deze artikels niet alleen sneller, je krijgt er ook nog foto's, tekeningen en heel wat extra berichten bovenop.