Griekenland: de geheime agenda van de eurogroep

Commentaar toevoegen

Reacties

Gelukkig hebben ze daar iemand als Yanis Varoufakis. Ik heb er iig alle vertrouwen in dat die zich niet laat doen.
Geachte, Waarom moeten wij de "schulden" van de Grieken betalen. Wie is er verantwoordelijk dat de Grieken ondanks hun financiële toestand, toch tot de EU en euro is toegelaten. Zij, onze dik betaalde Europarlementariërs dragen de verantwoordelijkheid. Ik heb jaren tientallen eilanden bezocht maar ondanks er voldoende wind en zon is heb ik bijna geen Windmolens of Zonnepanelen gezien. Witte kassa's ?? BTW bonnetjes, .... alles in het .... . Zo kan geen enkel land overleven.
Weg met de ECB, IMF en etc..., die zijn er alleen maar om hun eigen zakken te vullen en de rijken te steunen!! en de rest nog armer maken! doe zo maar verder en het kapitalisme zal wel met de duikboot ondergaan. Hoe is het mogelijk dat er in de 21ste eeuw nog mensen van honger sterven en géén dak boven hun hoofd hebben ? kapitalisme en globalisatie !!! De agressie die er nu overal is, komt vooral door de armoede en frustraties !! Uiteindelijk moet men wereldwijd de problemen aanpakken, men kan dit niet meer individueel oplossen( als er ooit een oplossing komt!!! ) wie durft dit aan ????

Stortbuien en modderstromen: aan water geen gebrek, zo leek het althans de eerste weken van juni.

Terwijl het mannenstemrecht werd ingevoerd na de Eerste Wereldoorlog, moesten vrouwen wachten tot na de Tweede Wereldoorlo

Op 7 mei kwamen ze op straat en op 3 juni staakten ze mee met de openbare sector in Brussel. De hele maand juni blijven ze actievoeren. We hebben het over de zorgsector, de “witte woede”. We spraken met vakbondssecretarissen Carine Rosteleur (ACOD) en Yves Hellendorff (CNE).

Een omzet van meer dan 55 miljard dollar in 2018. In vijftien jaar tijd heeft het netwerk met 2,2 miljard “vrienden” een hoop poen verdiend met onze informatie. Daarbij lapte het zonder aarzelen enkele wetten aan zijn laars. Het Britse parlement had het in een venijnig rapport over een “digitale gangster”. Hoe is het zover kunnen komen met het sociale netwerk dat van de wereld een betere plek zou maken?

Vorige week bracht The Intercept aan het licht dat de vervolging van Lula een schijnvertoning was. Nu worden journalist Glenn Greenwald, zijn gezin en The Intercept onder vuur genomen door Bolsonaro en zijn aanhangers. Zij verdienen onze solidariteit.

De ene dag imperialist, de andere dag antifascist, reactionair of feminist … superhelden evolueren. Logisch, want ze weerspiegelen de geest van de periode waarin ze gecreëerd werden.

Vier maanden na het begin van de volksopstand kwam er op 11 april een einde aan het bewind van de Soedanese president Omar

De spanning tussen de VS en Iran loopt opnieuw hoog op. Aanleiding is de aanslag op twee olietankers in de straat van Hormuz, de belangrijkste olievaarroute ter wereld. Zonder enig bewijs stelde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken dat Iran achter de aanslag zat. Zijn we opnieuw op weg naar een militaire escalatie op basis van valse voorwendsels?

Samen met zijn DJ Awate komt de Brits-Irakese rapper Lowkey naar ManiFiesta 2019. Niet alleen voor een concert, hij neemt ook deel aan een conferentie. Dat belooft, want de populaire undergroundartiest staat garant voor vlijmscherpe teksten en statements.

In het Zuiden van Colombia komen de inheemse bevolking, boeren en vakbonden op straat, verenigd in de Minga-beweging. Sinds het vredesakkoord tussen de Colombiaanse regering en de Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC) in november 2016 werden 472 sociale leiders vermoord. Van vrede is geen sprake. President Ivan Duque wil het akkoord zelfs aanpassen. Syndicalist Alberto Orgulloso Martínez, Directeur van de Nationale Syndicale School, licht toe.