Gezamenlijk verzet tegen Zelzaats gemeentebestuur werpt vruchten af

Foto Niki Blondeel
Foto Niki Blondeel

Commentaar toevoegen

Reacties

Daar gaan we weer. Iedereen moet besparen, behalve het gemeentebestuur en vooral dan de burgemeester en schepenen.
Jaren geleden heb ik al gepleit om een intensere samenwerking tussen Sp-a en PVDA omdat ik besefte dat de PVDA stemmen afsnoepte van de Sp-a en dat daardoor de liberale partij altijd meer kans had om mee te besturen. Samen werken is dus de boodschap, zonder de eigenheid van de partij te verliezen. Jaren lang hebben wij met de liberale partij moeten besturen omdat in Gent de partijbonzen mekaar kenden (de Loge)... stilaan is dit voorbij nu men inziet dat de sociale afbraak die nu is gebeurd moeilijk zal kunnen worden teruggedraaid.
Heel goed bezig. Een voorbeeld voor ons allemaal, die ons veel te veel laten doen. Iedereen moet paraat zijn op 24 mei a.s.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.

Het coronavirus heeft ook de hoge financiële kringen en miljardairs getroffen, maar dankzij de actieve steun van de regeri