Geweer gericht op het gezicht, drie uur zonder reden in de cel, maar alles “volgens het boekje”

Yassine Boubout (Foto familie)
Yassine Boubout (Foto familie)
Thema's
Racisme

Commentaar toevoegen

Reacties

Buitensporig geweld van politie en rijkswacht komt al jaren voor en is niet enkel tegen de bruinere medemens gericht. De laatste tijd is het overijverig optreden van de politie in Antwerpen echter pijlsnel aan het toenemen. De politie en rijkswacht zijn volksvijand nummer één, honden van het kapitaal zijn het. Doelstelling, iedereen angst inboezemen. Bruin, zwart, geel, wit of groen (die van Mars), het maakt niet uit, we zouden er allemaal volle bak tegen in moeten gaan.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.