Geneeskunde voor het Volk test alle personeel en bewoners van woonzorgcentrum in Zelzate    

De dokters voor het volk pleiten ervoor dat het pilootproject over heel het land wordt uitgerold. (Foto GVHV)
De dokters voor het volk pleiten ervoor dat het pilootproject over heel het land wordt uitgerold. (Foto GVHV)

Commentaar toevoegen

Reacties

"Er zijn studenten geneeskunde die willen helpen". Deze morgen (7 april), op vrt-Radio zei professor Piet Hoebeke (decaan van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Gent) dat hij veel reacties krijgt van studenten geneeskunde die zich aanbieden als vrijwilliger. Hij zei dat de faculteiten Geneeskunde voorbereidingen treffen om studenten geneeskunde die bijna afgestudeerd zijn vanaf deze week naar de ziekenhuizen en woonzorgcentra te sturen.
DIT IS EVENZEER NODIG VOOR DE ZORGHULPEN DIE AAN HUIS KOMEN BV. V. FAMILIEHULP, ZIJ WASSEN MENSEN HUN HAAR OF BENEN OF ZO, BEREIDEN HET ETEN, DOEN DE BOODSCHAPPEN ENZ. ...KOMEN IN CONTACT MET HEEL VEEL MENSEN PER DAG EN KOMEN UITERAARD DICHTBIJ OOK HEEL ERG NODIG VOOR DE ADL ZORGERS DIE BV. BIJ MINDER-VALIDEN KOMEN ZOALS BIJ/VIA ZEWOPA VZW WONEN +HULP.; ZE KUNNEN HEEL GEMAKKELIJK BESZMET GERAKEN EN HEEL GEMAKKELIJK HET VIRUS DOORGEVEN AAN ENORM VEEL MENSEN. HET LIJKT MIJ ECHT WEL NODIG DAT ZIJ OP ZIJN MINST OOK GEL HANDSCHOENEN EN MASKERS KRIJGEN, HIER IS DAT NOG ALTIJD NIET, EN DAT ZE GETEST WORDEN.
iedereen moest getest worden,zeker in de zorg.
Het is heel belangrijk er de nadruk op te leggen dat de 3 maatregelen onmiddellijk en samen moeten en kunnen genomen worden.Ik kreeg een mail van iemand met verantwoordelijkheid in een WZC toen bekend werd dat men massaal wilde testen. "We geraken als WZC niet aan het nodige beschermingsmateriaal, dan massaal testen gaat angst verwekken." Dat materiaal kan er zijn als de politiek eisen durft stellen aan bedrijven en kapitaal.

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.

31 juli 2020 viel het gevreesde verdict: Brantano wordt door het moederbedrijf FNG failliet verklaard. Alle winkels in Vlaanderen blijven de volgende dag gesloten. Initiatief van het personeel en hun vakbonden. Drie dagen later sluiten de andere winkels de deuren te. Een gesprek met de werknemers voor wie dit faillissement allesbehalve onvermijdelijk is.

Negen jaar na de oorlog in Libië, geleid door de NAVO-landen met deelname van het Belgische leger, is de situatie in het S

Sanda Dia werd gedood tijdens een doop van studentenclub Reuzegom. Anderhalf jaar na datum kregen de daders van de universiteit enkel 30 uur werkstraf en moesten ze een paper schrijven. Wat is de rol van elitaire studentenclubs zoals Reuzegom? Een niet zo fraaie duik in de onderwereld van de bovenwereld.

Politiegeweld is sinds de gefilmde dood van George Floyd weer actueel.

Op 30 juni ontving koning Filip een brief van Juliana Amato Lumumba, in naam van de familie Lumumba.

Het parlement stemde over een tekst die verschillende hervormingen in justitie bevat.

Verschillende instanties bevestigen dat tijdens en na de pandemie er zich een piek in de zelfmoordgevallen zou kunnen voor