Geneeskunde voor het Volk test alle personeel en bewoners van woonzorgcentrum in Zelzate    

De dokters voor het volk pleiten ervoor dat het pilootproject over heel het land wordt uitgerold. (Foto GVHV)
De dokters voor het volk pleiten ervoor dat het pilootproject over heel het land wordt uitgerold. (Foto GVHV)

Commentaar toevoegen

Reacties

"Er zijn studenten geneeskunde die willen helpen". Deze morgen (7 april), op vrt-Radio zei professor Piet Hoebeke (decaan van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Gent) dat hij veel reacties krijgt van studenten geneeskunde die zich aanbieden als vrijwilliger. Hij zei dat de faculteiten Geneeskunde voorbereidingen treffen om studenten geneeskunde die bijna afgestudeerd zijn vanaf deze week naar de ziekenhuizen en woonzorgcentra te sturen.
DIT IS EVENZEER NODIG VOOR DE ZORGHULPEN DIE AAN HUIS KOMEN BV. V. FAMILIEHULP, ZIJ WASSEN MENSEN HUN HAAR OF BENEN OF ZO, BEREIDEN HET ETEN, DOEN DE BOODSCHAPPEN ENZ. ...KOMEN IN CONTACT MET HEEL VEEL MENSEN PER DAG EN KOMEN UITERAARD DICHTBIJ OOK HEEL ERG NODIG VOOR DE ADL ZORGERS DIE BV. BIJ MINDER-VALIDEN KOMEN ZOALS BIJ/VIA ZEWOPA VZW WONEN +HULP.; ZE KUNNEN HEEL GEMAKKELIJK BESZMET GERAKEN EN HEEL GEMAKKELIJK HET VIRUS DOORGEVEN AAN ENORM VEEL MENSEN. HET LIJKT MIJ ECHT WEL NODIG DAT ZIJ OP ZIJN MINST OOK GEL HANDSCHOENEN EN MASKERS KRIJGEN, HIER IS DAT NOG ALTIJD NIET, EN DAT ZE GETEST WORDEN.
iedereen moest getest worden,zeker in de zorg.
Het is heel belangrijk er de nadruk op te leggen dat de 3 maatregelen onmiddellijk en samen moeten en kunnen genomen worden.Ik kreeg een mail van iemand met verantwoordelijkheid in een WZC toen bekend werd dat men massaal wilde testen. "We geraken als WZC niet aan het nodige beschermingsmateriaal, dan massaal testen gaat angst verwekken." Dat materiaal kan er zijn als de politiek eisen durft stellen aan bedrijven en kapitaal.
De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda