Frankrijk: Wie beantwoordt aan de verzuchtingen van de werknemers om “tegen het systeem” in te gaan?

Jean-Luc Mélenchon, kandidaat voor de beweging La France Insoumise (Schermafbeelding Youtube, Jean-Luc Mélenchon)
Jean-Luc Mélenchon, kandidaat voor de beweging La France Insoumise (Schermafbeelding Youtube, Jean-Luc Mélenchon)
 

Commentaar toevoegen

Reacties

Ik leef niet in Frankrijk maar vanuit België gezien lijkt Mélenchon me de meest, zo niet de enige presidentskandidaat die enig vertrouwen waard is (in de hoop ook dat het in zijn geval niet bij een éénmansbeweging blijft). Ter ondersteuning van zijn kandidatuur, een uittreksel uit zijn toespraak, in Toulouse denk ik, tgv van de rentrée parlementaire of zoiets begin september 2016 en door ene Khaled Freak op muziek gezet (liefst met gelijktijdige FR én EN ondertitels): HYPOCRITES - Jean Luc Mélenchon (REMIX POLITIQUE) - YouTube (sept. 2016 - 3:15),

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

Het COVID-19 virus verspreidt zich razendsnel en heeft ook Gaza en de Palestijnse gebieden bereikt.

Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

India telt op 25 maart 2020 562 bevestigde besmettingen van het coronavirus.

Een verhaal dat hoop geeft te midden deze crisis. De 15.000 werknemers van de Seat-autofabriek in Barcelona gaven een andere bestemming aan de productie in hun fabriek. Ze werken nu samen met de werkneemsters van naaiatelier Pronovias. In plaats van trouwjurken en auto’s maken ze nu samen materiaal voor het personeel in de zorgsector.

Een onthaalmedewerker met de slappe lach? Dat wil zeggen dat de stoom er even af moet. Humor houdt de onthaalmedewerkers bij Geneeskunde voor het Volk op de been. De telefoon staat niet stil in wat het zenuwcentrum van de praktijk geworden is.