Europese Unie in coronatijden: solidariteit tussen mensen of financieel egoïsme?

Foto Chris Goldberg / Flickr.
Foto Chris Goldberg / Flickr.

Commentaar toevoegen

Reacties

Ik denk dat alle Belgen beseffen dat zowel onze gewest als federale regering marionetten zijn van het groot kapitaal (Grootbanken - Multinationals en de zo alom geprezen "Captains of industry"). Dat dit ook geldt voor de EU wordt ook wel beseft, maar dankzij jouw aanwezigheid in het Europees parlement, kunnen we dit nu beter volgen. DOE ZO VOORT MARC
Met alle respect voor solidariteit, maar Italië's bevolking is rijker dan die van Duitsland. Het is dan toch onzinnig om Italië niet eerst geld te laten halen dan de Duitse belastingbetaler daarvoor op te laten draaien? De Duitse belastingbetaler, nogmaals, die armer is dat de Italiaanse! Noemt u dat 'solidariteit'? Ik vind het gewoon hondsbrutaal van de Italiaanse politici om dit te eisen. Maar ze hebben u, naieve Belgische communisten, ook al ingepalmd. Ongelooflijk dat u daar in trapt.
De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda