‘Elke avond om acht uur zal ik ook voor jou applaudisseren’ | In memoriam Dirk Van Duppen

Commentaar toevoegen

Reacties

Eigenlijk is er geen commentaar toe te voegen want het is al duizenden keren gezegd en geschreven, geroepen en gezongen, gedacht in stilte en luidop : respect en dank voor alles, zeker voor uw laatste boek, juist en mooi.
Ons diepste respect voor Dirk die zijn theoretische principiële inzichten wist te vertalen voor gewone mensen en er consequent in bleef in het vertalen naar de dagelijkse praktijk.
Het is zo mooi geschreven dat dit geen enkele toevoeging toelaat
Diep respect voor deze man, die een voorbeeld is voor iedereen. Sterkte gewenst aan de familie en vrienden van Dirk.
De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda