Een lied van solidariteit en engagement

"Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een rijk en boeiend leven heb gehad." (Foto Solidair, Dirk Tuypens)
"Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een rijk en boeiend leven heb gehad." (Foto Solidair, Dirk Tuypens)
Thema's
PVDA

Commentaar toevoegen

Reacties

Hoe Zeinab, Palestijnse vluchteling Libanon, nu asielzoekster in België, op de ontmoetingsavond in Brussel dank zegt voor wat Dirk en Lief deden in de kampen in Libanon. Respect.
Ik ben zelf nog maar korte tijd lid van de PVDA. Na het lezen van dit interview met Dirk Van Duppen ben ik er zeker van dat bescheidenheid en doortastendheid de grootste bijdragen kunnen leveren voor een supersamenlevende maatschappij !! Bedankt voor de wake up Dirk, het ga je verder nog goed voor de tijd die je nog rest !!
Je wetenschappelijke onderbouwing van onze aangeboren mogelijkheid om LIEFDE te beleven, is volgens en voor mij een groot geschenk. Het kapitalisme heeft deze ons al eeuwen lang ontnomen en zijn mensen tot hebbedingen verworven. Nu en hier is hiermee onze waardigheid als mens terug gegeven. Als 4 de generatie communiste kwam ik zo ook terug bij die oneindige warme en verbinden de bron. Hartelijke dank voor het delen van "jou" wijsheid. Roos .
De regering buigt zich over de vraag van de Amerikaanse president Trump om Belgische gevechtsvliegtuigen in te zetten in Syrië en Irak. “Ons land zit in de zwaarste economische crisis ooit gezien sinds de jaren 1930. Om dan te beslissen om nog eens een dure oorlog te gaan voeren, is bijzonder cynisch”, zegt PVDA-volksvertegenwoordigster Nadia Moscufo.

Westerse landen mogen dan al overweldigd zijn door de coronapandemie, ontwikkelingslanden staan voor nog hetere vuren.

Door de vernietiging van het milieu zullen pandemieën zoals die van het coronavirus zich waarschijnlijk vermenigvuldigen.

In Spanje speelt de coronacrisis zich af in een ongekende politieke context. Een linkse coalitie leidt er de regering.

In de VS vond alweer een Afro-Amerikaan de dood bij een politieoptreden.

De coronapandemie is de ernstigste gezondheidscrisis uit de recente wereldgeschiedenis. De aanpak ervan leert ons heel veel over een land? . Niet alleen over zijn gezondheidszorg, maar ook over hoe het land georganiseerd is, wat de prioriteiten zijn, hoe efficiënt het beleid is, … Covid-19 is dus een keiharde stresstest. We passen die test toe op de twee grootmachten van dit moment: China en de VS.

"We gaan deze zomer toch niet op vakantie", liet de voorzitter van de Vlaamse werkgeversvereniging Voka, zich deze week ontvallen. Een uitspraak die kadert in een groter offensief van Voka om ons meer, flexibeler en voor minder geld te laten werken. Zijn Waalse tegenhanger sloot er zich meteen bij aan. Als het aan hen ligt, zijn het de helden van de coronacrisis die hem zullen moeten betalen. Het wordt tijd om die logica te verwerpen en om een Belgisch politiek taboe te laten sneuvelen: de multimiljonairs laten betalen.

Wie moet deze crisis betalen?

De bekende linguïst, filosoof en linkse militant Noam Chomsky geeft zijn visie op de coronapandemie, de ontsporingen van h

In de nasleep van de coronapandemie heeft de Braziliaanse regering opnieuw werkvergunningen uitgereikt aan 150 Cubaanse artsen. Die waren onder meer wegens familiale redenen in het land gebleven, nadat Havana in 2018 een groot aantal artsen had teruggetrokken omwille van bedreigingen van de fascistische Braziliaanse president Jair Bolsonaro.