Een lied van solidariteit en engagement

"Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een rijk en boeiend leven heb gehad." (Foto Solidair, Dirk Tuypens)
"Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een rijk en boeiend leven heb gehad." (Foto Solidair, Dirk Tuypens)
Thema's
PVDA

Commentaar toevoegen

Reacties

Hoe Zeinab, Palestijnse vluchteling Libanon, nu asielzoekster in België, op de ontmoetingsavond in Brussel dank zegt voor wat Dirk en Lief deden in de kampen in Libanon. Respect.
Ik ben zelf nog maar korte tijd lid van de PVDA. Na het lezen van dit interview met Dirk Van Duppen ben ik er zeker van dat bescheidenheid en doortastendheid de grootste bijdragen kunnen leveren voor een supersamenlevende maatschappij !! Bedankt voor de wake up Dirk, het ga je verder nog goed voor de tijd die je nog rest !!
Je wetenschappelijke onderbouwing van onze aangeboren mogelijkheid om LIEFDE te beleven, is volgens en voor mij een groot geschenk. Het kapitalisme heeft deze ons al eeuwen lang ontnomen en zijn mensen tot hebbedingen verworven. Nu en hier is hiermee onze waardigheid als mens terug gegeven. Als 4 de generatie communiste kwam ik zo ook terug bij die oneindige warme en verbinden de bron. Hartelijke dank voor het delen van "jou" wijsheid. Roos .

Bread and Roses, het lied dat de hymne werd van de feministische zaak, werd meer dan 100 jaar geleden in de Verenigde Stat

Op 12 december 2019 keurde het Indiase parlement, op voorstel van de regeringspartij BJP, een wet goed die vluchtelingen uit buurlanden Afghanistan, Pakistan en Bangladesh als legale migranten erkent. De wet geldt echter niet voor moslims uit diezelfde landen. Opnieuw zet de BJP een stap verder in de stigmatisering van moslims. Onder leiding van de linkse partijen in India wordt tegen deze maatregel een groot volksfront opgezet.

Overal in de Europese Unie vallen de nationale regeringen de meest solidaire pensioenstelsels aan. Een gecoördineerde aanval vanuit de Europese instellingen. Een rondje langs Spanje, Frankrijk en Duitsland.

De twee grote spoorbonden ACOD en ACV leggen zich niet neer bij de minimale dienstverlening die werd opgelegd door de vorige regering Michel – De Wever. Ze trekken naar het Grondwettelijk Hof. Op 4 maart vindt de eerste zitting plaats. De inzet is groot. Niet alleen voor het spoorwegpersoneel, ook voor de treingebruikers en de hele werkende bevolking.

Het was veel meer dan een boekvoorstelling, zondagmiddag in de Roma. Het was een feest. Zo’n 1300 mensen trotseerden de stormwind om leven en engagement van dokter Dirk Van Duppen te vieren. “Verdriet en blij zijn gaan samen”, zei Lieve Seuntjens, al veertig jaar lang soulmate van Dirk. Zo werd het zondag een feest van hoop, liefde en strijdvaardigheid.

Het cordon sanitaire tegen de extreemrechtse neonationalisten van AfD is doorbroken in de Duitse deelstaat Thüringen. De liberaal Thomas Kemmerich wist de linkse minister-president af te zetten met de steun van de christendemocratische CDU en de AfD. Even later werd hij zelf gedwongen af te treden.

Ons land heeft in principe alles in huis om een koploper te zijn in een roodgroene klimaattransitie. Toch slaagt ons land er niet in die rol waar te maken. Hoe komt dat?

De nieuwe Europese Commissie stelde een groots klimaatplan voor, de European Green Deal. In de VS blijven Bernie Sanders en zijn aanhangers ook hun Green New Deal verdedigen. Mooi, aan twee kanten van de oceaan een groene deal. Toch zijn er belangrijke verschillen.

Door een technisch probleem met een app liep de Democratische caucus in de Amerikaanse staat Iowa uit op een sisser. De resultaten zijn nog altijd niet volledig gekend. Maar het is ondertussen wel duidelijk dat Bernie Sanders een koploper is. Opnieuw schudt hij de Amerikaanse politieke wereld grondig door mekaar. Jongeren en werkende mensen kiezen massaal voor het authentiek linkse verhaal van Sanders.

De Spaanse hoofdstad Madrid was eind vorig jaar gaststad voor alweer een internationale klimaatconferentie. Ook deze keer kwam het niet veel verder dan wat holle verklaringen. Ondertussen gaat de handel in schone lucht onverminderd verder.