Debat ManiFiesta | Waarheen met Europa?

Foto Solidair, Karina Brys
Foto Solidair, Karina Brys
 

Commentaar toevoegen

Reacties

Reeks heb ik verschillende schrijven gericht op sociaal media, over het thema Europa vandaag. Is wat ik altijd gezegd vanaf de oprichting van deze instelling dat ze bestaat en alleen voor de elite zij hebben voor het zeggen.. Een rechtvaardige Europa bestaat er niet .De Belgische vertegenwoordig zetel daar alleen om hun zakken verder te vullen, want in België werden ze niet meer verkozen, dan maar een zitje in een zetel van Europese parlement , wat goed opbrengt. Ik wil geen dure woorden aan vuil maken, maar dat zijn gewoon woorden van heel veel gewone mensen... En kijk wat de Engelse nu doen de tijd rekken ondanks de stemmen van hun volk, neen de huidige Europa is en blijft een grote vergissing.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

Elke dag is op het nieuws te zien hoe Trump en zijn hofhouding een boeltje maken van de aanpak (of het gebrek eraan) van d

Het COVID-19 virus verspreidt zich razendsnel en heeft ook Gaza en de Palestijnse gebieden bereikt.

Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.