Debat dierenwelzijn: nodig, maar laten we niet stigmatiseren

 

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Vreemd artikel met een aantal foute redeneringen. Waarom zouden religies steeds een uitzondering krijgen bij de toepassing van morele principes. Gaia is voorstander voor het verbieden van alle onverdoofd slachten, en nu wel direct! Als in moslimlanden zoals Indonesie en Maleisie wel verdoving is toegelaten , dan zijn de moslims hier volstrekt niet bereid tot dialoog en komt het neer op een irritant en koppig, het been stijf houden. Dat moslims en Joden niet hetzelfde behandeld worden is alweer duidelijk geworden, toen de Joden zich begonnen te roeren werd het verbod plots afgevoerd...
waarom moet dit weer het zoveelste politieke debat worden ? Wanneer het gaat om mensenlevens en het recht tot zelfbeschikking ! de vlaamse schapenhouderij, die al jaren niet kan voldoen aan de binnenlandse vraag en op een vlot dobbert in een zee van onzekerheid, wordt jaar na jaar verder doodgeknepen ten voordele van de big business en politieke krachtspelletjes. mensen die jaren hard gewerkt en geinvesteerd hebben om een immer magere boterham te verdienen, dag in dag uit zwoegend met hart & ziel, tegen heug en meug, zien alles in rook opgaan, een traditie, een toegewijd leven. moeten hun kinderen naar de stallen van het grootkapitaal sturen om uitgemolken te worden zonder enige waardigheid...en zo verdwijnt een eeuwenoude manier van leven om nooit meer terug te keren in NVA-land waar een schaap, net als diversiteit, geen plaats meer heeft ! laat de dikbillen maar komen ! en wat met onze al zo fragiele lokale schapenrassen ? Die hadden het al zo moeilijk en gaan op deze manier op zeer korte termijn aan de haak of verdwijnen in de vergeethoek, verdrongen door de commerciele rassen om aan de eisen van de markt te voldoen en weg onze genetische diversiteit om nooit meer terug te keren. en wat met onze kinderen, die vaak al geen dier meer van dichtbij beleven, laat staan weten hoe het groot te brengen en het op een verantwoorde manier te slachten om zichzelf en z'n naaste te voeden ? laat dat maar aan de slachthuizen. geen bloed aan de handen en de kassa van staat & kapitaal blijft rinkelen... dit klinkt mij allemaal zeer verontrustend in de oren ! dus kunnen we aub terugkeren naar een debat rond menselijke waardigheid en zelfbeschikking ! en misschien volgt dan wel vanzelf een degelijk debat rond dierenwelzijn zonder verborgen agenda's en dweperij tot hier mijn vlaamse inbreng... Ζήτω το ελληνικό λαό !
nogmaals vallen de maskers af en tonen ze hun fascisten-kop
De onderwijsvakbonden zullen zich, gesteund door de grote stakingsbereidheid van vandaag, niet met een kluitje in het riet laten sturen. Als de volgende regering geen honderden miljoenen extra op tafel legt voor onderwijs, zullen er wellicht snel nieuwe acties volgen.

Een koude douche, dat is wat het personeel van UPS krijgt na jaren van inspanningen. Zeker 94 banen staan onder druk. “UPS maakte de laatste zeven jaar meer dan 100 miljoen euro winst, waarom dan zoveel gezinnen in onzekerheid storten?”

Kijk naar de top van eender welke Belgische bank en je ziet meteen de stamboom van alle steenrijke families in België. Die rijke families hebben in het hart van de macht een netwerk geweven dat hen in staat stelt om de hele staat te controleren. Professor Geoffrey Geuens (ULiège) is gespecialiseerd in de banden tussen kapitaal en politieke macht, en legde dat netwerk bloot.

De Brussels rechtbank oordeelde in een zaak gelijkaardig met die van de PVDA dat de partij recht heeft op een dotatie rekening houdend met haar kiezers in beide landsdelen. Er heerst al een tijd politieke onwil over de dotatie van de PVDA, de N-VA tracht nu met een nieuw wetsvoorstel het oprukken van de PVDA als enige nationale partij een halt toe te roepen.

Solidair sprak met Eric Neuprez (57), secretaris-generaal van de Algemene Centrale van ABVV (AC). Met 430.000 leden is dat de grootste arbeiderscentrale in België. We maken het bilan op van het grote congres van de Algemene Centrale in november vorig jaar. Een congres met veel ruimte voor vakbondsafgevaardigden van het terrein en internationale solidariteit. Eric Neuprez, afkomstig van het arbeidersbastion Verviers, heeft al een lange weg als militant achter zich. Hij blikt samen met ons terug en wijst ook op een reeks perspectieven voor de syndicale beweging.

Op 14 juli 1789 werd de Bastille, de gevangenis die hét symbool was van de Franse machthebbers, bestormd door opstandige Parijzenaars. Op 27 september 1830 werden Nederlandse troepen verjaagd in Brussel die erop uit waren het gezag van Koning Willem I te herstellen. Wat hebben deze twee sleutelmomenten in de geschiedenis gemeen? Het volk roert zich en komt in opstand tegen onrecht. De hoge kostprijs van het leven en asociale belastingen liggen aan de basis van hun woede.

Na ruim drie weken staken, verwerpt 56,3% van de arbeiders bij busbouwer Van Hool het voorstel van de directie. De arbeiders gingen als enige in heel België wekenlang in staking tegen de loonblokkering. Ze organiseerden samen met de vakbonden het verzet. Zelfs na drie stakingsweken was er nog een meerderheid die wou doorgaan.

China-kenner Stefaan Van Kerchove pleit voor het goedkoper maken van de slaaptrein in Europa als het enige milieuvriendelijke alternatief voor het vliegtuig. De mosterd voor zijn idee haalt hij uit Azië.

Geen gekibbel tussen vier klimaatministers in Cuba. Daar hebben ze een plan: Tarea Vida, Spaans voor levensplan. Het 100-jarenplan stippelt een aantal maatregelen uit om Cuba te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

De strijd van de vakbonden voor koopkracht, die van de gele hesjes tegen fiscale onrechtvaardigheid, die van de jongeren voor het klimaat … Er groeien in ons land een aantal grote sociale bewegingen. Moeten we spreken over meerdere bewegingen, of gaat het om dezelfde strijd? We brachten 13 februari, de dag van de algemene staking, door in het gezelschap van een aantal jongeren.