De zaak Chovanec: het probleem zit in de top van de politie en het staatsapparaat

Jan Jambon en commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker (Foto: Belga)
Jan Jambon en commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker (Foto: Belga)

Commentaar toevoegen

Reacties

Mij stoort het enorm dat nooit iemand verantwoordelijk is, alles glijd at teflon van de "verantwopordelijken" af. Of het nu een leidinggevende is of een minister, nooit weten ze iets en liegen ze dat ze barsten. Maar hoe kan het dat een dodelijk-slachtoffer niet tot een minister raakt wat ik overigens niet geloof, maar dat vervolgens het kabinet van die minister het allemaal negeert wat ik ook niet geloof. Nog erger is dat die minister van toen gewoon een andere job krijgt, minister-president van de Nederlandstalige gemeenschap, waarbij hij door partijleden en coalitie-partners uit de wind wordt gezet als zijnde het is een nieuwe functie DUS is hij niet meer verantwoordelijk. Flik dit eens bij een bedrijf, als je fouten gemaakt hebt dan word je ontslagen, bij erge fouten zoals deze zelfs vervolgd door justitie. Niks van dit alles, de "verantwoordelijken" Geens en Jambon blijven gewoon aan, neen het is de schuld van iedereen buiten die 2. Iedereen weet al heel lang dat er vele fouten in het systeem zijn, maar de beide ministers deden niks, grote woorden maar 0 daden. De huidige politiek en justitie is rot tot op het bot, allemaal politiek benoemd en nergens moeten ze zich verantwoorden. De enige oplossing voor België is een algehele reset en alle rotte appels eruit, op alle niveaus, van agent/ambtenaar tot aan het paleis. Wie durft? Want geen van de partijen inclusief VB durft maar iets te doen....veel woorden, 0,0 daden!
Dank voor dit artikel. De waarheid benoemen sterkt ons en biedt een beetje troost. Want wij zullen niet vergeten wat de heer Chovanec, zijn familie en vrienden is aangedaan. Nooit! Schande! Op de man af van een primitieve barbarij. Waak ervoor beste medeburger dat dit stopt. Geef uw mening en strijdt mee voor rechtvaardigheid. Want wie slaapt in een democratie wordt wakker in een dictatuur...

Cyprus is vandaag in tweeën gespleten en het zijn de werkende mensen die daar de gevolgen van dragen. Een gesprek met Vera Polycarpou, aan het hoofd van het Bureau voor Internationale Betrekkingen van AKEL (Cypriotisch Progressieve Partij van het Werkende Volk), over de situatie in haar land.

In zijn vijftigjarige politieke carrière was Joe Biden altijd vertegenwoordiger van de Amerikaanse wapenindustrie en militaire interventies. Zal zijn buitenlands beleid iets nieuw brengen of wordt het een variatie op een gekend thema?

Werknemers die in quarantaine moeten, verliezen een aanzienlijk deel van hun loon. Dat brengt veel mensen in moeilijkheden en leidt tot onnodige risico's. Werknemers en vakbonden willen dan ook dat quarantaine niet langer leidt tot loonverlies. Bij koerierdienst UPS en brouwer AB InBev behaalden ze alvast een belangrijke overwinning.

In de strijd tegen het coronavirus is er een zware taak weggelegd voor de mensen in de gezondheidssector. Zij staan als het ware in de vuurlinie en geven dag in dag uit alles wat ze hebben om de crisis te bekampen. Spoedarts Natalie Eggermont noteert een aantal van haar ervaringen.

In de nacht van 17 op 18 mei 2018 werd op een snelweg in Henegouwen een kind gedood met een politiekogel in het hoofd. Haar naam was Mawda Shawri, twee jaar oud. Het proces hierover begint op 23 november 2020. Maar er blijven nog veel grijze zones. De strijd voor waarheid en gerechtigheid gaat door.

Christophe Convent, secretaris-generaal van de mediagroep DPG Media, doet in zijn essay Pleidooi voor een Politieke Renovatie (uitgegeven bij de rechtse denktank Itinera) voorstellen om de spelregels van onze democratie te herzien. Maar in plaats van de democratie te versterken, zullen zijn voorstellen haar alleen ondergraven, met als doel de vrije markt aan elke controle te onttrekken.

Donald Trump stelt zich graag voor als kampioen van de Amerikaanse werkende klasse, die het opneemt tegen het establishment en breekt met het interventionisme van de VS in de wereld. Niets is echter minder waar.

De kaartjes op de toog van het onthaal bieden een troosteloos beeld. De voorbije 1,5 week hebben we op onze dokterspraktijk 8 patiënten moeten loslaten. Woorden van troost en onze oprechte deelneming persoonlijk ondertekend door alle teamleden wachten op aflevering aan de getroffen families.
In volle pandemie hollen veel huishoudhulpen nog steeds van de ene job naar de andere. Daarbij zetten ze hun gezondheid en die van hun dierbaren op het spel. Het is dat of een deel van hun inkomen verliezen. Voor Laeticia en Erika, twee jonge huishoudhulpen moet de sector stilgelegd worden, met loonbehoud. “We verdienen respect, en niet alleen tijdens de pandemie.”

Joe Biden won de verkiezingen door een brede anti-Trump coalitie te vormen, gaande van de ondersteuning van enkele gematig