De Wever kan misschien ineens heel het gerecht afschaffen

Thema's
Gerecht

Commentaar toevoegen

Reacties

De Wever kondigde dit al na Parijs aan: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2499183 di 17/11/2015 - 22:36 Belga De aanslagen in Parijs zijn het 11 september van Europa en zullen een katalysator blijken. Dat zei N-VA-voorzitter Bart De Wever in "Wat nu? Vragen na Parijs" op Eén. "Na 9/11 is er in Amerika veel gebeurd qua wetgeving en ook hier in Europa zal wetgeving worden gestemd en maatregelen worden genomen die ons weer een stapje verder brengen." ..... we gaan nog veel miserie hebben de komende jaren. Om de zoveel tijd zullen we aanslagen kennen." Met andere woorden, hij kondigde aan dat er om de zo veel tijd wat gaat gekatalyseerd worden, wat waar blijkt te zijn.
'Big brother is watching you' komt steeds dichterbij!
Waarschijnlijk is men al bezig met het oprichten van een netwerk van informanten die bij groen licht zullen overgaan tot het verklikken van iedereen die tegen het De Wever-regime is. Zal het volgend voorstel het oprichten van concentratiekampen zijn? Trek lessen uit het verleden en laat zo iets niet toe!

Zowel in België als in Cuba zijn ouderen de eerste slachtoffers van het coronavirus.

Met Pinksteren konden de Duitsers een korte vakantie nemen. In toeristische gebieden mogen hotels en restaurants opengaan. Duitsland gaat door zijn strategie en zijn systeem van gezondheidszorg beter om met de coronacrisis dan veel buurlanden. Maar speelde de federale structuur ook een rol?

Woensdag stelde de Europese Commissie haar Europees herstelpakket voor: NextGenerationEU. Een historisch plan juichen de traditionele partijen – liberalen, christendemocraten, sociaaldemocraten en groenen – in koor. Nochtans, als je het plan aandachtig bestudeert, is het niet al goud wat blinkt.

De protestbeweging die de Verenigde Staten op hun grondvesten doet daveren, is van een zelden geziene omvang. In een land dat wordt geteisterd door de coronapandemie, sociale ongelijkheid en racisme was de moord op George Floyd de lont in het kruitvat. Floyd is het zoveelste Afro-Amerikaanse slachtoffer van politiegeweld. In alle Amerikaanse steden staan mensen op en zeggen: "Niet één meer!" Een grote beweging die overal ter wereld een bron van inspiratie is.

De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka pakte half mei uit met haar "Relanceplan arbeidsmarkt: 13 maatregelen om sociaal bloedbad te vermijden". Het plan kreeg meteen bijval van de Franstalige tegenhanger, l’ Union Wallonne des Entreprises (UWE). Op 2 juni nam het VBO uit dit plan maatregelen over voor zijn “4x4-relanceplan". Het Voka-plan geeft de nationale richting aan die de werkgevers willen volgen om de werknemers te laten betalen voor de crisis.

De regering buigt zich over de vraag van de Amerikaanse president Trump om Belgische gevechtsvliegtuigen in te zetten in Syrië en Irak. “Ons land zit in de zwaarste economische crisis ooit gezien sinds de jaren 1930. Om dan te beslissen om nog eens een dure oorlog te gaan voeren, is bijzonder cynisch”, zegt PVDA-volksvertegenwoordigster Nadia Moscufo.

Westerse landen mogen dan al overweldigd zijn door de coronapandemie, ontwikkelingslanden staan voor nog hetere vuren.

Door de vernietiging van het milieu zullen pandemieën zoals die van het coronavirus zich waarschijnlijk vermenigvuldigen.

In Spanje speelt de coronacrisis zich af in een ongekende politieke context. Een linkse coalitie leidt er de regering.

In de VS vond alweer een Afro-Amerikaan de dood bij een politieoptreden.