De staking van 1936: hoe werkend België de sociale zekerheid verwekte

Commentaar toevoegen

Reacties

Toen stonden de arbeiders van het Belgisch volk op! Nu is dat ondenkbaar. Het is nochtans het enigste wapen dat wij hebben om onze rechten te bekomen en te vrijwaren! Doch de Belg heeft zich de mentaliteit aangenomen van "ikke,ikke,ikke en de rest kan stikke" En daar profiteert de regering van ! Wat onze voorouders ons gegeven hebben willen zij ons terug ontnemen ! De mensen moeten nu langer werken " tot 67"! Wel dan vind ik dat er voor die mensen iets moet bijkomen! Bijvoorbeeld 5 dagen verlof erbij, 25 dagen dus! Is niet meer dan normaal! Vind U ook niet!!!????
Volledig mee akkoord. En het mag totaal niet zo zijn dat alles waar onze ouders voor gevochten hebben , dat dit zo makkelijk weer wordt afgenomen. Een over mijn lijk mentaliteit moet er heersen
Op die 18de juni, toen het aantal stakers het half miljoen had bereikt, werd ik geboren. Ik had tot nu toe nooit van Albert Pot of Theo Grijp gehoord. Ik neem vandaag mijn hoed voor hen af.

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.