De grote zonnepanelenzwendel, en hoe ú ervoor betaalt

Commentaar toevoegen

Reacties

Tom, als je antwoord mag je gerust Herman zeggen, want ik ben ook maar een hardwerkende Mechelaar, Vlaming, Belg en Europeaan. Ik hoef uw boek niet te lezen om te weten dat je mij een slecht gevoel wil aanpraten. Toch ga ik hier reageren op wat ik reeds gelezen heb. Toen ik mijn huis heb gebouwd zoals iedere Vlaming met een baksteen in zijn maag had ik er reeds over nagedacht zonnepanelen op mijn dak te leggen. Dat bleek toen onbetaalbaar en de energie die toen werd opgewekt was niet voldoende. Toen men de subsidiërings-formule in het leven riep was de productie al veel hoger en werd het financieel ook enorm interessant. Iedere werkende Belg uit de middenklasse kon makkelijk een groene lening aangaan en genieten van groene stroom certificaten waardoor de aankoop eigenlijk relatief goedkoop werd. Ik begrijp dat de minder welstellende burgers (bv. huurders) en armere belgen geen gebruik konden maken van deze aangeboden optie. Toch zijn momenteel de hardste roepers over deze ongelijkheid dikwijls Vlamingen zijn die wel de middelen hadden om deze zonnecellen te leggen maar andere zaken prioriteit gaven. Uiteraard zijn subsidies niet voor iedereen. Alle subsidies die worden gegeven om uw woning energieloos te maken zijn niet voor iedereen geschikt want iedereen heeft geen eigen huis.

In zijn vijftigjarige politieke carrière was Joe Biden altijd vertegenwoordiger van de Amerikaanse wapenindustrie en militaire interventies. Zal zijn buitenlands beleid iets nieuw brengen of wordt het een variatie op een gekend thema?

Werknemers die in quarantaine moeten, verliezen een aanzienlijk deel van hun loon. Dat brengt veel mensen in moeilijkheden en leidt tot onnodige risico's. Werknemers en vakbonden willen dan ook dat quarantaine niet langer leidt tot loonverlies. Bij koerierdienst UPS en brouwer AB InBev behaalden ze alvast een belangrijke overwinning.

In de strijd tegen het coronavirus is er een zware taak weggelegd voor de mensen in de gezondheidssector. Zij staan als het ware in de vuurlinie en geven dag in dag uit alles wat ze hebben om de crisis te bekampen. Spoedarts Natalie Eggermont noteert een aantal van haar ervaringen.

In de nacht van 17 op 18 mei 2018 werd op een snelweg in Henegouwen een kind gedood met een politiekogel in het hoofd. Haar naam was Mawda Shawri, twee jaar oud. Het proces hierover begint op 23 november 2020. Maar er blijven nog veel grijze zones. De strijd voor waarheid en gerechtigheid gaat door.

Christophe Convent, secretaris-generaal van de mediagroep DPG Media, doet in zijn essay Pleidooi voor een Politieke Renovatie (uitgegeven bij de rechtse denktank Itinera) voorstellen om de spelregels van onze democratie te herzien. Maar in plaats van de democratie te versterken, zullen zijn voorstellen haar alleen ondergraven, met als doel de vrije markt aan elke controle te onttrekken.

Donald Trump stelt zich graag voor als kampioen van de Amerikaanse werkende klasse, die het opneemt tegen het establishment en breekt met het interventionisme van de VS in de wereld. Niets is echter minder waar.

De kaartjes op de toog van het onthaal bieden een troosteloos beeld. De voorbije 1,5 week hebben we op onze dokterspraktijk 8 patiënten moeten loslaten. Woorden van troost en onze oprechte deelneming persoonlijk ondertekend door alle teamleden wachten op aflevering aan de getroffen families.
In volle pandemie hollen veel huishoudhulpen nog steeds van de ene job naar de andere. Daarbij zetten ze hun gezondheid en die van hun dierbaren op het spel. Het is dat of een deel van hun inkomen verliezen. Voor Laeticia en Erika, twee jonge huishoudhulpen moet de sector stilgelegd worden, met loonbehoud. “We verdienen respect, en niet alleen tijdens de pandemie.”

Joe Biden won de verkiezingen door een brede anti-Trump coalitie te vormen, gaande van de ondersteuning van enkele gematig

Bij parkeerbedrijf Interparking werd enkele weken terug bekend gemaakt dat in België 95 jobs moeten verdwijnen. Terwijl het bedrijf al jaren grote winsten boekt, wil de directie van de coronacrisis gebruik maken om mensen te ontslaan.