De Griekse marathon tegen Europese besparingsunie begint

 

Commentaar toevoegen

Reacties

De huidige Europese Unie is het bastion van de superrijken, waar frauderen in amendementen en wetteksten wordt gegoten en waarbij de daders (o.a. Junckers) ongestraft blijven. Deze mensen gaan nooit toegevingen willen doen aan de Griekse bevolking, omdat dit gelijk staat met het erkennen dat hun beleid van 2008 tot nu een desastreuze vergissing was, na al het leed dat dit aan alle Europeanen heeft bezorgd. Daarom moet er gedacht worden aan andere geldverstrekkers (bv. Rusland), indien deze toelaten in een akkoord om de sociale nood te bannen en terug mensen in dienst te nemen in de publieke sector, het stoppen van privatiseringen door buitenlanders aan spotprijzen, enz. .. Met het geld dat zo de Griekse schatkist binnenkomt, omdat de mensen terug kunnen consumeren in allerlei vormen, kan de schuld t.o.v. de Europese Unie (banken) geleidelijk worden afbetaald. Dit zal door de groep 'Er is geen alternatief" afgeschoten worden als een schandalig verraad aan Europa. Maar als het Europa dat nu bestaat - en waarvan ik als Europees burger geen deel van wil uitmaken - niet wil luisteren naar rede, dan is dat hun schuld en niet de mijne en een start naar een ander Europa, dat van alle mensen..
Ik zou het niet beter kunnen verwoorden.

We spraken met David Verstockt, programmabegeleider van Belgische NGO FOS in Bolivia.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda