De culturele machtsgreep van N-VA

Kleine cultuurmakers moeten een lesje krijgen, de top van de grote cultuurinstituten wordt verleid met subsidiegeld in ruil voor volgzaamheid. (Foto DuncanC / Flickr)
Kleine cultuurmakers moeten een lesje krijgen, de top van de grote cultuurinstituten wordt verleid met subsidiegeld in ruil voor volgzaamheid. (Foto DuncanC / Flickr)
Thema's
Cultuur

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Ik begin deze belastinggeile én dure regio stilaan hartgrondig beu te worden! Om een paar voorbeelden te geven: -Turteltaks (gelukkig weggekregen!!) - Verhoging van huurwaarborg naar 3 mnd! Dankzij Homans, én énkel in Vlaanderen! (Een regelrechte schande! )
U bent niet alleen Mijnheer of Mevrouw Vervloet die misnoegd is. Maar ik ben mijn land niet beu, ik laat mij niet wegjagen. We moeten als gelijkgezinden de handen in elkaar slaan. Ikzelf zie maar één partij die nog geloofwaardig is en dat is de PVDA/PTB. Waarom deze partij niet aan de macht helpen? Ik laat mijn niet afschrikken van het communistisch verleden die de rechtse partijen ons steeds maar onder de neus wriiven. We kunnen leren uit het verleden en een nieuw communisme in leven roepen. Een neocommunisme dat zorgt voor het welzijn van 'elke' burger in ons land. Waar we vooral moeten voor zorgen is dat iedere laag van de bevolking in het parlement aanwezig is. Geen overaanbod van advocatendiploma's maar 'gezond verstand' moet er in dat halfrond verschijnen!

In de volgende regering wil de N-VA absoluut de minister van Onderwijs leveren. Die moet dan een hervorming doorvoeren die ons wegleidt van het emanciperend onderwijs dat gelijkheid nastreeft.

Honderd jaar geleden maakte de “bloedige week” in Berlijn een einde aan de hoop op een andere maatschappij in Duitsland. Op 15 januari 1919 werden Rosa Luxemburg en Karl Liebknecht, twee van de belangrijkste leiders van de opstand, om het leven gebracht. Een gebeurtenis die de deur openzetten voor de opkomst van het fascisme.

“Waarom zou een bedrijf dat winst maakt moeten besparen?” Dat de aangekondigde herstructurering en besparing bij Proximus als onvermijdelijk wordt voorgesteld, gaat er bij Michaël Lembregts niet in. Lembregts werkt al 15 jaar bij Proximus en is hoofdafgevaardigde voor ACOD.

“Wij spijbelen niet, we vechten voor onze toekomst.” Dat was de boodschap van de meer dan drieduizend scholieren die donderdagmorgen een dagje school oversloegen om in Brussel hun stem te laten horen voor het klimaat. En wat voor een stem!

PVDA-volksvertegenwoordiger Raoul Hedebouw reageerde onmiddellijk toen het (anti)sociale plan bij Proximus werd aangekondigd: “Dit is werkelijk onaanvaardbaar. Digitalisering moet dienen om het werk lichter te maken, niet om 2000 mensen op straat te zetten.” Als we naar de winstcijfers kijken, kunnen we gerust stellen dat het hier om beursgericht ontslag gaat. We kunnen ons bovendien vragen stellen bij de rol van de overheidsvertegenwoordigers bij Proximus.

Nora García Nieves was een van de voortreksters van de historische vrouwenstaking van 8 maart 2018 in Spanje. In september bracht ze op ManiFiesta het succesverhaal van de staking. De Spaanse vrouwen inspireren ook ons om van 8 maart een echte strijddag voor vrouwenrechten te maken.

Op 1 januari vierden de Cubanen feest. Zestig jaar geleden verdreven ze dictator Batista. Deze keer vierden ze de revolutie temidden een belangrijke bevraging, want Cuba is klaar voor een nieuwe grondwet en elke Cubaan kan eraan meewerken.

Wat onmogelijk leek, kregen de fastfoodwerkers, gezondheidswerkers, schoonmakers en leraars voor mekaar. In de staten Californië en New York wordt het wettelijk minimumuurloon alvast verdubbeld van 7,25 dollar naar 15 dollar. Vakbondsman Nicholas Allen vertelt over die inspirerende strijd.

De PVDA gaat in het district Borgerhout opnieuw zes jaar samen besturen met Groen en sp.a. Op 8 januari legde 29-jarige Ben Van Duppen de eed af als schepen van begroting, armoedebestrijding, diversiteit en samenlevingsopbouw en senioren.

Met een indrukwekkende menselijke muur protesteerden vijf miljoen vrouwen in de Indiase deelstaat Kelara tegen de onderdrukking van de vrouw.