De culturele machtsgreep van N-VA

Kleine cultuurmakers moeten een lesje krijgen, de top van de grote cultuurinstituten wordt verleid met subsidiegeld in ruil voor volgzaamheid. (Foto DuncanC / Flickr)
Kleine cultuurmakers moeten een lesje krijgen, de top van de grote cultuurinstituten wordt verleid met subsidiegeld in ruil voor volgzaamheid. (Foto DuncanC / Flickr)
Thema's
Cultuur

Commentaar toevoegen

Reacties

Ik begin deze belastinggeile én dure regio stilaan hartgrondig beu te worden! Om een paar voorbeelden te geven: -Turteltaks (gelukkig weggekregen!!) - Verhoging van huurwaarborg naar 3 mnd! Dankzij Homans, én énkel in Vlaanderen! (Een regelrechte schande! )
U bent niet alleen Mijnheer of Mevrouw Vervloet die misnoegd is. Maar ik ben mijn land niet beu, ik laat mij niet wegjagen. We moeten als gelijkgezinden de handen in elkaar slaan. Ikzelf zie maar één partij die nog geloofwaardig is en dat is de PVDA/PTB. Waarom deze partij niet aan de macht helpen? Ik laat mijn niet afschrikken van het communistisch verleden die de rechtse partijen ons steeds maar onder de neus wriiven. We kunnen leren uit het verleden en een nieuw communisme in leven roepen. Een neocommunisme dat zorgt voor het welzijn van 'elke' burger in ons land. Waar we vooral moeten voor zorgen is dat iedere laag van de bevolking in het parlement aanwezig is. Geen overaanbod van advocatendiploma's maar 'gezond verstand' moet er in dat halfrond verschijnen!

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.

Het coronavirus heeft ook de hoge financiële kringen en miljardairs getroffen, maar dankzij de actieve steun van de regeri

De aanpak van de coronacrisis legt op een pijnlijke manier de complexiteit van de Belgische institutionele structuur bloot

Gisteren werd bekend dat de Belgische overheid met 20 à 25 miljoen euro over de brug komt voor de directie van Aviapartner. Dat terwijl de waarde van dat bedrijf niet eens hoger is. Wat is hier aan de hand? “Met deze deal verliest niet enkel het gedupeerde personeel van Swissport, maar ook dat van Aviapartner. Het is tijd voor een structurele en duurzame oplossing voor onze luchthaven”, zegt Maria Vindevoghel, PVDA-volksvertegenwoordigster en zelf ex-werkneemster op de luchthaven.”

Als de kolonisten naar Congo keken, zagen ze vooral de bodemrijkdommen die ze de bevolking konden ontnemen.

Tijdens de coronacrisis werd duidelijk dat een sterke nationale publieke gezondheidszorg onmisbaar is en dat het zorg- en