De Croo krijgt 19.000 euro per maand, maar spelt hulppostbodes de les

Foto Solidair, Salim Hellalet
Foto Solidair, Salim Hellalet
Thema's
Post

Commentaar toevoegen

Reacties

De Croo gij crimineel ! Zoiets beweren is volledig van de wereldbol weg zijn ! Is het al niet genoeg dat ge gelijk een dief in de (werkende) mensen hun zakken zit dat ge nu ook nog hard werkende en onderbetaalde postmannen/vrouwen personen moet schofferen ! Achterbakse liberaal !
word tijd da hij ook eens ga werker lamzak
Heb er een jaar en half gewerkt. Ander (zo ie zo) beter werk gevonden. Ergste werkgever ooit. Geen geld voor postzakken, loonschorsing geprobeerd (omdat ik eke dag 10 uur werkte en wa klachten had), geld nafte nie terug betalen, moeders die hun kinderen helpen tijdens hun vakantiejob, geen pauze bijna, geen overuren, afgedreigd als ik nie extra kan komen werken, weekend vergoeding vervaingen met ecocheques, dubbele diensten (waar ge ondermaats voor vergoed worden), constant zieken, alles is schuld van postbode bij fouten met klanten, etc .... heb er nog trauma's van
Hallo. Ik werk sinds 2007 voor de post; bijna voor één jaar heb ik als interim gewerkt in 2008 heb ik van de post een contract als hulppostbode gekregen met de voorwaarden dat ik na twee jaar dienst mijn statuut vervangen zal worden en dat ik een vaste ronde zal hebben en dat het maandelijkse loon ook zal verhogen. Tot nu toe is het nog te zien. Ik zou heel graag dat de hulppostbodes situatie op een menselijke manier aangepast word. Ik kan meer uitleg geven als het echt nodig zou zijn. Met vriendelijke groeten.
ik vind nogmaals een voorbeeld waar deze regering naar toe wil, jobs jobs jobs die weinig betaald worden, terwijl rijk rijker wordt..................
Door de jaren heen zijn er m maar een paar personen beter geworden van Bpost, en laat dat nu net altijd diegenen zijn die vinden dat het hardwerkende personeel teveel verdient. REMEMBER JHONNY en nu deze idioot.
Ik heb dat van in het begin als hij in de politiek gekomen is dat ge dat op zijn smoel kunt zien dat da ne smeerlap is! Vandaar het spreekwoord, Alexander, alles voor mij en NIKS voor een ander! Rotzak.
Tja , van een politieker zoals De Croo verwacht ik nu eenmaal geen verklaringen dat die vindt dat een werkman meer verdient . Het gaat hem enkel om de rijken en de arme mens mag voor zijn part in de goot creperen . En als het nog even kan , zal hij ervoor zorgen dat tesamen met zijn dikke vriend Bart De Wever , de werkmens opnieuw in dezelfde situatie terecht komt van de 19de eeuw .
bel mij gerust
Ik vind dat de post mannen hart moeten werken ze mogen er is achter komen in weer en wind voor wat ze betaald krijgen schandalig geen overuren worden betaalt . Deze mensen verdienen een pluim en ook meer loon zowel de vaste mannen als de niet vaste mijn man werk al drie jaar aan de post en nog altijd geen vaste plaats deze mensen zouden ze in de watte moeten leggen voor wat ze presteren.
Alexander, nie goed bezig he. Ge verdiend zelf 19000€ per maand, en dan hebben we het nog niet over uw maandwedde als burgemeester van Brakel. Ge zou beter eens een weekje meelopen met die hardwerkende mensen bij de post
19000€ als minister , daarbij nog zijn wedde van burgemeesterschap in Brakel. Kdenk dat decroo beter keer een weekje zou meelopen met die mensen. Ie zal direct anders piepen denk ik.
De arbeidsintensiteit zou niet relevant mogen zijn bij het toekennen van loonsverschillen. Loon naar arbeid dient bevrijd te worden van het calorieverbruik. Loon is datgene wat na de inzet -in hedendaags termen ook participatie- geruild kan worden tegen ecologische noden en basale sociologische behoeften. Meneer De Croo zwemt in het water waarin de vis zich niet bewust is van het concept water omdat het hem nimmer aan de lippen staat.
Waarom laten we zo'n gastjes als De Croo ook altijd maar doen? Dat stinkend rijk volk zou het leven dagelijks zuur moeten gemaakt worden, zodat ze van schrik en schaamte hun kop nog amper durven buiten te steken.
Als alle postbodes nu eens één blok zouden vormen en er iets aan zouden doen zou je eens wat zien ... Maar neen, ze blijven maar harder en harder lopen en ze blijven maar naar de pijpen van hun baas dansen.. En de syndicaten staan er bij en kijken er naar ... Ne boek kan ik schrijven ... 10 jaar geleden was het een topjob, maar nu ... P.S: Ik ben bang door me hiermee te uiten dak m'n job ga verliezen...
zonder blikken of blozen. Ik heb hier geen woorden voor. Wordt er alleen maar moedeloos van. Er is geen enkele voeling meer met de "gewone mens".
In weer en wind voor dit schamele loon van 1800 bruto...bouw daarmee maar eens een toekomst op....shame on you De Cro met 19.000 euro bruto! Dit noem ik uitbuiting...
We hebben vijf regeringen . Kweet niet hoeveel ministers. Die allemaal goed hun zakken vullen. Het land naar de kloten . Wat wij nodig hebben is iemand die duidelijke taal spreekt en de corruptie aanpakt . En die weet hoe het echte leven in elkaar zit. Als je in België maar dat zal hier wel niet alleen zijn . Het spel eerlijk speelt verlies je en als je dan toch kans maakt om te winnen worden de regels veranderd. Wanneer gaat de wereld van ik weet het maar ik doen ook maar mijn werk er is iets aan doen
Meneer De Croo kan het makkelijk zeggen, in weer en wind je werk doen op tijdschema en hij moet het bruto niet aan halen, netto wat blijft erover. Ik wou dat ik de helft verdiende van zijn 19000 € en ook zijn toegiften die hij krijgt, hij heeft een voorbeeld gekregen van zijn papa.
IK HOOP DAT JE DIT KAN LEZEN MR. DE CROO! TIJD OM WAKKER TE WORDEN! Ooit al als postbode gewerkt MR. De CROO?
Ik vind het spijtig dat zulke mensen zelfs geen poging doen om te kijken vanuit andere mensen hun standpunt. Ik begrijp dat sommige jobs meer "verantwoordelijkheid" dragen en dat mensen voor sommige jobs iets meer of minder verdienen. Maar het verschil tussen de de doorsnee werkende Belg en de politiekers is enorm qua loon. Waarom krijgen deze mensen geen normaal loon wat is er zo speciaal aan hun job dat ze zoveel moeten verdienen. Ik zou het een uitdaging vinden voor hun om net zoals wij een half jaar te leven met een inkomen van in totaal 3500 euro ( 2 kinderen + 2 volwassenen) . Met dat geld moeten ze toekomen voor huisvesting, voeding , bijkomende kosten etc. Ik denk dat ze dan pas ten volle zullen beseffen wat werken is voor je geld en hoe trots je op jezelf kan zijn wanneer het gelukt is om rond te komen en zelfs een klein beetje te kunnen sparen.
Dat die stomme De Croo dan eens voor 1200€ netto begint te werken bij de post he ik geef hem nog geen 2 weken (en da's nog lang, maar eerste week ik opleiding en ben je met 2) Maar van ne politieker van de rijke stinkerspartij vewacht je niets anders. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat VLD de kiesdrempel niet meer haalt bij volgende verkiezingen. Het loon van politiekers mag nog maar max 1300€ netto per maand zijn, ze zullen wel anders piepen dan! En elke maand een audit om te controleren of ze wel capabel zijn, zijn ze dat niet onmiddelijk ontslag!!!
Ikzelf ben postbode met een DA contract al reeds 6 jaar!ik heb inderdaad maar een brutoloon van 1743 euro!het is zeer pijnlijk via de media te moeten vernemen dat maar slechts 5% van de belgische bevolking dit bruttoloon heeft, de rest van het land zit in hogere categorien!een hongerloon voor wat wij moeten doen!het is ee zwaar beroep maar wordt niet erkend!dat ze geen volk kunnen houden is blijkbaar geen indicatie!wie wil en kan het op deze manier volhouden!?ik niet!
Eindelijk iemand die de verloning van hulppostmannen in vraag durft te stellen alleen: € 1743 zal nooit de verloning zijn van een hulppostman, hij heeft geen recht op loonopslag tenzij er een indexaanpassing is. En hulppostman geeft een ongelooflijke verkeerde indruk. De mensen die dit contract hebben bij bpost doen net hetzelfde werk dan alle andere postmannen maar dan voor veel minder loon.
Geef al de ministers 1730€ per maand en onze schuldenberg is binnen een jaar opgelost. Ik heb daar verder geen woorden voor ons zulke mensen te beschrijven is ogen geen woord uitgevonden.
Eindelijk iemand die de verloning van hulppostmannen in vraag durft te stellen alleen: € 1743 zal nooit de verloning zijn van een hulppostman, hij heeft geen recht op loonopslag tenzij er een indexaanpassing is. En hulppostman geeft een ongelooflijke verkeerde indruk. De mensen die dit contract hebben bij bpost doen net hetzelfde werk dan alle andere postmannen maar dan voor veel minder loon.
net zoals de meeste, vooral denkelijk alle vld ers en nva ers hebben gewoon het gedacht dat zij zoveel beter zijn dan arbeiders/bedienden en zelfstandigen, terwijl zij nooit al een vinger gewerkt hebben, Ook net zoals pvda een democratisch onderzoek verlangd bij bep belasting zaken! In gods naam WAAR gaat ge een democratisch!!!! onderzoek vragen??? in Belgie??? wordt wakker er IS geen democratie in belgie! U moet toch ook zien waar we naar toe gaan? nee? bent u lomp? of doet u alsof en is elke regeringspartij in deze mesthoop gezakt?
Dit soort van uitspraken heeft niets meer te maken met liberalisme, maar is het voorbeeld van puur en duisterblauw neoliberalisme, zoals voorgekauwd door de bazen van de Open-VLD... de N-VA...
Het loon van 1750€ bruto per maand, wat betekent dit netto. Hebben die rijkelui wel een idee van de levensduurte. Of men moet huren, wat met dit loon waarschijnlijk is, of men zou een lening voor een huis kunnen afbetalen, veel geld schiet er dan toch niet over om te leven. De Croo zou eens mensen moeten bezoeken die moeten krabben om rond te komen!!!
altijd maar die BRUTO lonen weergeven, wat ben je daar nu mee geef eens de nettolonen dat is wat we werkelijk in handen krijgen en mee moeten toekomen toch ? iemand die weet wat de NETTO lonen zijn ?
Schandalig!!! Men zegt dan dat iedereen gelijk is...! In werkelijkheid is daar niks van waar! Iedereen zou een gelijk basisinkomen moeten krijgen. Daarnaast zou men moeten afschaffen: de immense loonbedragen van "top"mensen, de belastingvrijstellingen van hen en van de multinationals, de immense bedragen aan opstappremies en pensioenen, enz. enz. De Belg is veel te braaf! Klagen en tegelijk maar blijven doorhollen. Uit angst om te verliezen wat men heeft bekomen door hard te werken. Wanneer komt een eind aan deze ongelijkheid? ik vrees echter dat politici geen veranderingen zullen aanbrengen, want dan snijden ze in eigen vlees. Wellicht moet de massa reageren en moet de regering "het mes op de keel gezet" worden - door burgerlijke ongehoorzaamheid (?) Soyez le changement que vous voulez voir dans le monde ! Gandhi
je moet maar durven - zo zijn er blijkbaar meer hoge dames en heren met een grote mond bah mijnheer de croo
Mensen die werken in de reinigings secctor in de bedrijven hebben OOK een zwaar beroep ! Daar hoor ik nooit iets over. En het loon daar kan men amper van leven.
waarom reageren jullie allemaal zo negatief al diegene die voor de liberalen hebben gekozen zijn hier schuldig, je weet nu wat u te doen staat
werk nu bijna 6 jaar bij b post,wij als vervangers worden echt gediscrimineerd, om te beginnen krijgen wij voor hetzelfde werk als de statutairen tot 400 euro netto per maand minder om nog maar te zwijgen over het verlof (wij 20 dagen) statutairen meer dan 30. De rondes die niemand wil doen (fiets) moeten ook gedaan worden door vervangers met gevolg dat die ze grotendeels niet gedaan krijgen binnen de voorziene uren. Volgens mij is het simpel, gewoon allemaal aan de zelfde koord trekken als vervangers en acties ondernemen (wij zijn ondertussen in de meerderheid). Het word hoog tijd dat de vakbonden hier eens iets gaan aan doen. Ik ben alvast bereid om mijn steentje bij te dragen voor een betere toekomst voor alle vervangers.
Meneer De Croo, U hebt morgen een afspraak om 3uur 30. Sorteer centrum Lier. Kleed je warm en breng een regenpak mee. Ok?
Wat wil je meneer De Croo is opgegroeid in een rijke familie , verdient zelf ook een dikke boterham, die man heeft geen idee wat het is om met een loontje van brutto 1750 euro rond te komen. En zal dat ook nooit snappen.

Bij het chemisch bedrijf Ineos Phenol zijn alle werknemers van de productie al meer dan een week in staking. Ze pikken het niet dat de directie hun personeelsafgevaardigde Chris De Wachter heeft ontslagen. Ze pikken sowieso het gedrag van directeur Hugo Pinot niet. Hij gedraagt zich als een echte Trump, zeggen ze.

Een historisch regeerakkoord tussen de sociaaldemocratische PSOE van Pedro Sánchez en Unidas Podemos (UP) van Pablo Iglesias leidde op 7 januari tot een nieuwe regering in Spanje, met de steun van Catalaanse en Baskische regionalisten. Na jaren van toenemende nationalistische spanningen kan het linkse Unidas Podemos de strijd tegen bezuinigingen weer op de agenda zetten.

Nadat ze eerste regeerde met extreemrechts zetten de conservatieven (ÖVP, Oostenrijkse Volkspartij) hun asociale beleid voort, nu met de groenen. Op het menu: lagere vennootschapsbelastingen, meer macht voor verhuurders versus huurders en een stevig migratiebeleid. Dit alles overgoten met een groen laagje vernis. Interview met journalist Benjamin Opratko.

Ralia is 50 jaar. Ze werkt al 26 jaar bij Sodexo, waar ze ook vakbondsafgevaardigde is. Bij de volgende sociale verkiezingen zal ze weer kandidaat zijn op de lijsten van het ACV. Een portret.

Tussen 11 mei en 24 mei 2020 kiezen 1,8 miljoen arbeiders en bedienden op hun bedrijf of kantoor hun afgevaardigden in ondernemingsraad en veiligheidscomité. De sociale verkiezingen vinden om de vier jaar plaats, volgend jaar in 7.000 bedrijven. Ze zijn een hoogtepunt voor de democratie.

De rechter had amper zijn vonnis voorgelezen, of er barstte een uitbundig applaus uit bij de vele milieu-activisten in de zaal. Twaalf jongeren hadden in november 2018 een dag de kantoren van de bank Crédit Suisse in Zwitersland bezet en daarvoor in eerste aanleg vrij zware geldboetes gekregen. Maar nu oordeelde de rechter anders: “Ik besluit dat hun actie noodzakelijk en proportioneel was.”

Een toename van het busvervoer met 85% in één jaar, minder autogebruik, minder asociaal gedrag en tevreden reizigers. Duinkerke toont dat beter en gratis openbaar vervoer wel degelijk werkt.

Parlementsleden die meer dan 11.000 euro per maand verdienen, een Europese Commissie die de multinationals op handen draagt … Welkom in de wondere wereld van de Europese Unie. Marc Botenga, europarlementslid voor de PVDA, leert die wereld van binnenuit kennen en deelt zijn eerste ervaringen met ons.

In april 2017 lanceerde de Kroatische regering een plan om de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar op te trekken en de voorwaarden voor vervroegd pensioen te verstrengen. Het parlement keurde dat plan goed. Maar de werkende mensen niet en die dwongen de regering op haar stappen terug te keren. Het relaas van een succesverhaal.

De drone-moord op generaal Qasem Suleimani, op 3 januari in de Iraakse hoofdstad Bagdad, deed de wereld opschrikken. Het aanslepende oorlogsklimaat in het Midden-Oosten, de nooit aflatende dreiging, de wreedheden, het onnoemelijke lijden, de massale vluchtelingenstromen… de publieke opinie werd er eens te meer aan herinnerd. De nieuwe escalatie confronteert ons ook opnieuw met de complexiteit van de situatie in het Midden-Oosten. We staan stil bij zeven belangrijke vragen.