Coronavirus in de VS: rijkste land ter wereld richt ravages aan

In het rijkste land ter wereld raken artsen en verpleegkundigen besmet omdat ze geen maskers krijgen en vuilzakken moeten gebruiken als beschermende kledij.
In het rijkste land ter wereld raken artsen en verpleegkundigen besmet omdat ze geen maskers krijgen en vuilzakken moeten gebruiken als beschermende kledij.

Commentaar toevoegen

Reacties

Het establishment ziet de coronacrisis als een oorlog. Daar is sneuvelen een vast gegeven en dus schatten die figuren in hoeveel levens ze gaan opofferen om hun bezit en macht te behouden. Trump is zoals een generaal in WOI, als het moet doet hij golf na golf werkers sneuvelen voor het hogere goed van de superrijken. Maar hij is geen labiele figuur. Uiteindelijk landt hij altijd op zijn poten dankzij de correcties van zijn omgeving die betrouwbaar en deskundig is als het er op aankomt de belangen van de bovenlaag te beschermen. Het Amerikaans establishment met de top van de Democraten weet heel goed dat Sanders de enige is die Trump kan verslaan, maar in deze kiezen ze eieren voor hun geld. Als Biden Trump niet kan vloeren is dat scenario te verkiezen boven een gesocialiseerde maatschappij met Sanders waarin hun privileges aangetast dreigen te geraken. Ondertussen hangt Trump af en toe de populistische clown uit. Maar dat is enkel een pose om de kleine, onwetende en radeloze Amerikaan de illusie te verkopen dat hij tegen de fundamenten van het establisment aan het beuken zou zijn. Trump is vandaag het efficiënte uithangbord van dat 1% amerikanen die geen enkel middel ontzien om de wereld te kunnen blijven domineren.
De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda