Corona versla je niet met een appje op je smartphone

Op 16 juni lanceerde Duitsland de Corona Warn App, die door 15% van de bevolking gedownload werd. (Foto Photoheuristic.info, Flickr
Op 16 juni lanceerde Duitsland de Corona Warn App, die door 15% van de bevolking gedownload werd. (Foto Photoheuristic.info, Flickr

Commentaar toevoegen

Reacties

Schitterend artikel dat een bijzonder heldere analyse schetst van de complexe problematiek rond de corona-app. Daarbij komen aspecten aan bod die doorgaans veel te weinig belicht worden. Grote dank aan de auteur dus!
De Belgische app is eindelijk beschikbaar... Stel nu voor dat zo een app zou aangeven dat je in nauwe contact bent geweest met iemand die besmet was, die zou onmogelijk kunnen weten of jij of de andere persoon een mondmasker droeg, bijvoorbeeld....

We spraken met David Verstockt, programmabegeleider van Belgische NGO FOS in Bolivia.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda