Claudine, een loopbaan van 43 jaar, geen werkloosheidsuitkering, geen pensioen ...

Commentaar toevoegen

Reacties

Naar aanleiding van dit verhaal hoop ik ooit mijn verhaal in de media te kunnen brengen. Al jaren strijdend voor een beter leven, de job van mijn leven, terug vooruit komen in het leven, dingen kunnen doen zoals vele mensen die ik tot op heden nog niet heb kunnen doen. Alles is begonnen eind 2008 begin 2009 waarin ik verzeild ben in een scheiding die op zich niet al te zwaar was maar de financiële perikelen maar al te zeer. Hierdoor zowel op relationeel als op professioneel vlak nooit meer degelijk hersteld van die klap. Op dit moment werkzoekend om het feit dat op 21/12/2012 mij iets is overkomen op de werkvloer wat tot op heden een probleem is geworden om de job van mijn leven ooit nog te vinden. Daarboven op de diagnose gekregen waar ASS bij mij is vastgesteld. In 4 jaar tijd zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt met meer dan 50% gehalveerd, probeer ik in alle eerlijkheid mijn plaats nog te vinden op de arbeidsmarkt tot het op een sollicitatie over mijn gezondheid gaat, dan word ik gewoon aan de kant gezet. Organisaties als RVA, VDAB, kunnen of willen mij nauwelijks helpen. Mijn schuldenregeling is in oktober 2015 succesvol afgewerkt, waardoor in 2016 een nieuwe start voor mij moest beginnen maar tot op heden nog niet heeft plaatsgevonden. Desondanks verwoede pogingen om een degelijke job te vinden worden mensen met een beperking steeds meer gediscrimineerd en genegeerd wat tot frustraties en wanhoop leid. Het is mijn hoop ooit als Claudine met mijn verhaal naar buiten te kunnen komen dat een positieve boodschap moet zijn naar betreffende organisaties om mensen met een beperking en andere gebreken gelijkwaardig te behandelen. Ik hoop via deze weg ooit ook mijn verhaal aan jullie te mogen vertellen. Ik dank u.
ik gebruikte ook recht om vermindering van sociale bijdragen tijdens de eerste jaren van mijn dierenarts praktijk nu tellen die jaren ook niet mee voor mijn pensioen ik was hiervan indertijd niet op de hoogte, bij welke instantie moet ik mij wenden om alsnog deze bijdrage te regulariseren? Kan u mij deze info eens bezorgen want mijn pensioen ziet er ook niet al te rooskleurig uit 860€ is de voorlopige berekening , ik heb gemengde loopbaan. met vriendelijke groet.

Bij het chemisch bedrijf Ineos Phenol zijn alle werknemers van de productie al meer dan een week in staking. Ze pikken het niet dat de directie hun personeelsafgevaardigde Chris De Wachter heeft ontslagen. Ze pikken sowieso het gedrag van directeur Hugo Pinot niet. Hij gedraagt zich als een echte Trump, zeggen ze.

Een historisch regeerakkoord tussen de sociaaldemocratische PSOE van Pedro Sánchez en Unidas Podemos (UP) van Pablo Iglesias leidde op 7 januari tot een nieuwe regering in Spanje, met de steun van Catalaanse en Baskische regionalisten. Na jaren van toenemende nationalistische spanningen kan het linkse Unidas Podemos de strijd tegen bezuinigingen weer op de agenda zetten.

Nadat ze eerste regeerde met extreemrechts zetten de conservatieven (ÖVP, Oostenrijkse Volkspartij) hun asociale beleid voort, nu met de groenen. Op het menu: lagere vennootschapsbelastingen, meer macht voor verhuurders versus huurders en een stevig migratiebeleid. Dit alles overgoten met een groen laagje vernis. Interview met journalist Benjamin Opratko.

Ralia is 50 jaar. Ze werkt al 26 jaar bij Sodexo, waar ze ook vakbondsafgevaardigde is. Bij de volgende sociale verkiezingen zal ze weer kandidaat zijn op de lijsten van het ACV. Een portret.

Tussen 11 mei en 24 mei 2020 kiezen 1,8 miljoen arbeiders en bedienden op hun bedrijf of kantoor hun afgevaardigden in ondernemingsraad en veiligheidscomité. De sociale verkiezingen vinden om de vier jaar plaats, volgend jaar in 7.000 bedrijven. Ze zijn een hoogtepunt voor de democratie.

De rechter had amper zijn vonnis voorgelezen, of er barstte een uitbundig applaus uit bij de vele milieu-activisten in de zaal. Twaalf jongeren hadden in november 2018 een dag de kantoren van de bank Crédit Suisse in Zwitersland bezet en daarvoor in eerste aanleg vrij zware geldboetes gekregen. Maar nu oordeelde de rechter anders: “Ik besluit dat hun actie noodzakelijk en proportioneel was.”

Een toename van het busvervoer met 85% in één jaar, minder autogebruik, minder asociaal gedrag en tevreden reizigers. Duinkerke toont dat beter en gratis openbaar vervoer wel degelijk werkt.

Parlementsleden die meer dan 11.000 euro per maand verdienen, een Europese Commissie die de multinationals op handen draagt … Welkom in de wondere wereld van de Europese Unie. Marc Botenga, europarlementslid voor de PVDA, leert die wereld van binnenuit kennen en deelt zijn eerste ervaringen met ons.

In april 2017 lanceerde de Kroatische regering een plan om de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar op te trekken en de voorwaarden voor vervroegd pensioen te verstrengen. Het parlement keurde dat plan goed. Maar de werkende mensen niet en die dwongen de regering op haar stappen terug te keren. Het relaas van een succesverhaal.

De drone-moord op generaal Qasem Suleimani, op 3 januari in de Iraakse hoofdstad Bagdad, deed de wereld opschrikken. Het aanslepende oorlogsklimaat in het Midden-Oosten, de nooit aflatende dreiging, de wreedheden, het onnoemelijke lijden, de massale vluchtelingenstromen… de publieke opinie werd er eens te meer aan herinnerd. De nieuwe escalatie confronteert ons ook opnieuw met de complexiteit van de situatie in het Midden-Oosten. We staan stil bij zeven belangrijke vragen.