Claudine, een loopbaan van 43 jaar, geen werkloosheidsuitkering, geen pensioen ...

Commentaar toevoegen

Reacties

Naar aanleiding van dit verhaal hoop ik ooit mijn verhaal in de media te kunnen brengen. Al jaren strijdend voor een beter leven, de job van mijn leven, terug vooruit komen in het leven, dingen kunnen doen zoals vele mensen die ik tot op heden nog niet heb kunnen doen. Alles is begonnen eind 2008 begin 2009 waarin ik verzeild ben in een scheiding die op zich niet al te zwaar was maar de financiële perikelen maar al te zeer. Hierdoor zowel op relationeel als op professioneel vlak nooit meer degelijk hersteld van die klap. Op dit moment werkzoekend om het feit dat op 21/12/2012 mij iets is overkomen op de werkvloer wat tot op heden een probleem is geworden om de job van mijn leven ooit nog te vinden. Daarboven op de diagnose gekregen waar ASS bij mij is vastgesteld. In 4 jaar tijd zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt met meer dan 50% gehalveerd, probeer ik in alle eerlijkheid mijn plaats nog te vinden op de arbeidsmarkt tot het op een sollicitatie over mijn gezondheid gaat, dan word ik gewoon aan de kant gezet. Organisaties als RVA, VDAB, kunnen of willen mij nauwelijks helpen. Mijn schuldenregeling is in oktober 2015 succesvol afgewerkt, waardoor in 2016 een nieuwe start voor mij moest beginnen maar tot op heden nog niet heeft plaatsgevonden. Desondanks verwoede pogingen om een degelijke job te vinden worden mensen met een beperking steeds meer gediscrimineerd en genegeerd wat tot frustraties en wanhoop leid. Het is mijn hoop ooit als Claudine met mijn verhaal naar buiten te kunnen komen dat een positieve boodschap moet zijn naar betreffende organisaties om mensen met een beperking en andere gebreken gelijkwaardig te behandelen. Ik hoop via deze weg ooit ook mijn verhaal aan jullie te mogen vertellen. Ik dank u.
ik gebruikte ook recht om vermindering van sociale bijdragen tijdens de eerste jaren van mijn dierenarts praktijk nu tellen die jaren ook niet mee voor mijn pensioen ik was hiervan indertijd niet op de hoogte, bij welke instantie moet ik mij wenden om alsnog deze bijdrage te regulariseren? Kan u mij deze info eens bezorgen want mijn pensioen ziet er ook niet al te rooskleurig uit 860€ is de voorlopige berekening , ik heb gemengde loopbaan. met vriendelijke groet.
Dilma Rousseff, de voormalige presidente van Brazilië, is te gast op ManiFiesta. Ze komt er op meerdere momenten spreken over de heropleving van de linkse golf in Latijns-Amerika en de globale strijd tegen extreemrechts. Mario Franssen, directeur van ManiFiesta, en Marc Botenga, PVDA-Europarlementslid, nodigden haar alvast uit voor een persconferentie in het Europees Parlement.

Niemand die er nog aan twijfelt: het gaat bergaf met de wereldeconomie. De conjunctuur laat het afweten, er wordt zelfs gevreesd voor een nieuwe krach. Alle indicatoren staan op rood.

Op 20 september schiet de klimaatbeweging weer in actie met een nieuwe Global Strike. Maandenlang is er actie gevoerd voor het klimaat, maar de traditionele partijen blijven doof voor de oproep van klimatologen en de honderdduizenden mensen die zich gemobiliseerd hebben. In Vlaanderen wil Bart De Wever niets over een ambitieus klimaatbeleid horen. In Brussel en in Wallonië blijft men zich wentelen in de illusie van het groene kapitalisme.

De 84ste editie van het Fête de l’Humanité, de grote zus van ManiFiesta, had plaats onder een stralende zon en was een enorm succes: debatten, concerten en veel goede wil om de wereld te verbeteren. Een overheerlijk voorsmaakje op ons eigen feest dit weekend: ManiFiesta. Natuurlijk was Solidair aanwezig. Een verslag.

Niemand die er nog aan twijfelt: het gaat bergaf met de wereldeconomie. De conjunctuur laat het afweten, er wordt zelfs gevreesd voor een nieuwe krach. Ook als het zo’n vaart niet loopt, zullen we het voelen. Alle indicatoren staan op rood.

Dilma Rousseff was president van 2011 tot 2016, toen ze door een staatsgreep werd afgezet. Haar voorganger, Lula zit in de gevangenis na een belachelijk proces onder leiding van een rechter die nu minister van Justitie is, dankzij de extreemrechtse president Jair Bolsonaro. Wat hebben de twee progressieve voormalige presidenten dan wel uitgespookt? Ze voerden een progressief beleid ... Dilma Rousseff is op ManiFiesta van 21 en 22 september.
Op 16 september gaat het proces over de treinramp in Buizingen van start, meer dan negen jaar na de feiten. Het moet uitwijzen wie verantwoordelijk was voor het op een na grootste spoorongeval in de Belgische geschiedenis. Dat is niet alleen belangrijk voor de slachtoffers, maar ook voor de veiligheid van alle treinreizigers.
Je collega ontvoerd, je buurjongen vermeend drugdealer en vermoord, je vriendin vals beschuldigd van terrorisme en gearresteerd. Wat doe je dan? In je schelp kruipen of met nog grotere overtuiging het verzet organiseren? We vroegen het Elmer Labog, ‘Ka Bong’, voorzitter van de militante Filipijnse vakbond KMU, voluit Kilusang Mayo Uno. Op ManiFiesta spreekt hij samen met ACV-voorzitter Marc Leemans over de kracht van internationale solidariteit.
Feestelijk, zonnig, geëngageerd en feministisch: Amparanoia is de ideale cocktail voor ManiFiesta. Komende uit Spanje, jongleert de groep met mestizo, ska, reggae en rock. Hun grootste kracht? Zangeres-gitariste Amparo Sanchez, die nog met Manu Chao op het podium stond. Een interview.

De drukpersen van Corelio Printing, de vroegere drukkerij Het Volk, in Erpe-Mere werden donderdag in de vooravond stilgele