Claudine, een loopbaan van 43 jaar, geen werkloosheidsuitkering, geen pensioen ...

Commentaar toevoegen

Reacties

Naar aanleiding van dit verhaal hoop ik ooit mijn verhaal in de media te kunnen brengen. Al jaren strijdend voor een beter leven, de job van mijn leven, terug vooruit komen in het leven, dingen kunnen doen zoals vele mensen die ik tot op heden nog niet heb kunnen doen. Alles is begonnen eind 2008 begin 2009 waarin ik verzeild ben in een scheiding die op zich niet al te zwaar was maar de financiële perikelen maar al te zeer. Hierdoor zowel op relationeel als op professioneel vlak nooit meer degelijk hersteld van die klap. Op dit moment werkzoekend om het feit dat op 21/12/2012 mij iets is overkomen op de werkvloer wat tot op heden een probleem is geworden om de job van mijn leven ooit nog te vinden. Daarboven op de diagnose gekregen waar ASS bij mij is vastgesteld. In 4 jaar tijd zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt met meer dan 50% gehalveerd, probeer ik in alle eerlijkheid mijn plaats nog te vinden op de arbeidsmarkt tot het op een sollicitatie over mijn gezondheid gaat, dan word ik gewoon aan de kant gezet. Organisaties als RVA, VDAB, kunnen of willen mij nauwelijks helpen. Mijn schuldenregeling is in oktober 2015 succesvol afgewerkt, waardoor in 2016 een nieuwe start voor mij moest beginnen maar tot op heden nog niet heeft plaatsgevonden. Desondanks verwoede pogingen om een degelijke job te vinden worden mensen met een beperking steeds meer gediscrimineerd en genegeerd wat tot frustraties en wanhoop leid. Het is mijn hoop ooit als Claudine met mijn verhaal naar buiten te kunnen komen dat een positieve boodschap moet zijn naar betreffende organisaties om mensen met een beperking en andere gebreken gelijkwaardig te behandelen. Ik hoop via deze weg ooit ook mijn verhaal aan jullie te mogen vertellen. Ik dank u.
ik gebruikte ook recht om vermindering van sociale bijdragen tijdens de eerste jaren van mijn dierenarts praktijk nu tellen die jaren ook niet mee voor mijn pensioen ik was hiervan indertijd niet op de hoogte, bij welke instantie moet ik mij wenden om alsnog deze bijdrage te regulariseren? Kan u mij deze info eens bezorgen want mijn pensioen ziet er ook niet al te rooskleurig uit 860€ is de voorlopige berekening , ik heb gemengde loopbaan. met vriendelijke groet.
"De varkens blijven groeien, de boeren blijven kweken", zo reageerde Jos Claeys, directeur van Westvlees, in april op vragen over het besmettingsgevaar in zijn bedrijf. Vandaag blijkt dat een derde van de mensen die in de versnijderij werken, positief testten. Uit getuigenissen van personeelsleden blijkt dat de werkomstandigheden aan de basis van de uitbraak liggen. Bovendien is Westvlees lang geen alleenstaand geval.
De directie van de groep Nissan-Renault kondigde in mei de sluiting van de fabriek in Barcelona aan, maar het personeel en de vakbonden sleepten een akkoord uit de brand om de 3.000 banen te redden. Eens te meer het bewijs dat strijd loont, zelfs in tijden van pandemie.
Drie rijke speculanten hebben een ware financiële hold-up gepleegd op de rug van 1.400 werknemers. Vandaag zijn de drie miljonairs. Maar 1.400 mensen zijn hun job kwijt. Deze oplichting mag niet ongestraft blijven.
De tweede coronagolf is een feit. En de situatie is ernstig, maar er is geen reden tot paniek, zegt Anne Delespaul van Geneeskunde voor het Volk. Al moeten enkele punten wel dringend beter.
Het voorjaar van 2020 was in ons land ongewoon warm en droog. Sommige mensen zullen daar blij mee zijn. Maar niet de boeren, die het risico lopen tot 50% van hun gewassen te verliezen. Of de gezinnen die het gevaar lopen zonder drinkwater te vallen. Toch valt er in België het hele jaar door genoeg regen. Hoe leg je dat uit en vooral, welke oplossingen zijn er?

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.

31 juli 2020 viel het gevreesde verdict: Brantano wordt door het moederbedrijf FNG failliet verklaard. Alle winkels in Vlaanderen blijven de volgende dag gesloten. Initiatief van het personeel en hun vakbonden. Drie dagen later sluiten de andere winkels de deuren. Een gesprek met de werknemers voor wie dit faillissement allesbehalve onvermijdelijk is.

Negen jaar na de oorlog in Libië, geleid door de NAVO-landen met deelname van het Belgische leger, is de situatie in het S