Caterpillar: "Het probleem is niet de loonkost maar de kapitaalkost"

Foto Solidair
Foto Solidair

Commentaar toevoegen

Reacties

De mens als een stukje niet recycleerbaar vuil weggooien. Ondertussen aan de zakkenvullers dividenden uitkeren. En in een ander land opnieuw gaan investeren. Caterpillar.
ja het is al gans een leven hetzelfde , de grote bedrijven schermen met sluiting van bedrijven als ze geen profijt kunnen halen uit de wetgeving ,eens de profijten op zijn gooien ze toch hun volk buiten politieke verantwoordelijkheid bestaat niet want geen enkele politieker wordt veroordeelt voor zijn daden schaf de politiek onschendbaarheid af maar er wordt niets gedaan in tijden van crisis voor de bescherming van de arbeider , in tegenstelling het gaat van kwaad naar erger nu moet kris Peeters uit de kast komen als minister van arbeid en tewerkstelling maar nee hij zal mee heulen met het kapitaal (caterpillar) een tjeef waardig
In Charleroi, 1996, me toegezonden https://www.youtube.com/watch?v=MjaKlX3fCeQ René (met-accent-op-de-laatste-euh)
Het moet gedaan zijn dat die bedrijven zomaar profiteren van alles en nog wat aan belastingsvoordelen. Al wat ze ontvangen hebben moeten ze onmiddellijk teruggeven aan de Belgische Staat, dus de belastingsbetaler die dit al die jaren gefinancierd heeft. En voor het Belgische gerecht brengen indien dit niet lukt. Geef dit liever aan onze KMO's die hier al jaren moeten tegenop boksen, en nooit iets krijgen !!!! Aandeelhouders schaam jullie................van ons krijgen ze niets meer !!!
Waar staan we nu met onze slogan dat we de bedrijven moeten steunen om concurrentieel te blijven? In hoeverre heeft DE ECONOMIE daar iets aan? Ze trekken het geld weg en laten de werknemers verweesd achter. En wat houden wij als Belgische staat daaraan over? En wat houden de werknemers daaraan over, nadat ze het bedrijf en zijn aandeelhouders rijk(er) hebben gemaakt? Een mens staat zo verdomd machteloos en woedend tegenover het kapitalisme en zijn marionetten en het breidt maar uit ...
Ik heb heel deze toestand met Caterpillar gelezen, en wederkeer komen wij op het zelfde uit. Deze regering heult met deze bazen, natuurlijk komt minister Michel gauw op de prop maar alles is maar schrijn, deze werk mensen hebben hun job kwijt, er zal natuurlijk wat over en weer worden gepraat, wat vergaderingen aan de pas komen, maar eindelijk op het einde van de rit blijven de werknemers in de kauw staan. Vele andere grote bedrijven hebben hun deuren gesloten, en nog zeggen ze de economie zit in de lift er zijn meer werkzoekende aan een job geraakt; Maar niemand spreek over de duizenden jonge mannen en vrouwen die van een leefloon moeten leven omdat ze gewoon aan geen werk geraken. Dan deze regering Michel I die mensen langer aan het werk willen houden, terwijl duizenden op straat staan en er komen elke dag bi, maar dan wel statistieken van maar daar moeten ze zwijgen, want dat geeft een verkeerd beeld van de regering Michel I. En er is geen partij die in half rond zit die er over spreek. Wanneer komt er een einde aan al deze onrecht voor onze werkende, gepensioneerde, zieken, enz waanneer durven ze eindelijk de waarheid spreken. Eric
weet men nu nog niet dat amerikaanse bedrijven er alleen op uit zijn om exuberante winsten uit te delen aan aandeelhouders en bedrijfsleiders, ze stemmen vast republikeins, en dat programma dat kent nu toch iedereen, alles terug naar het thuisfront. EN WAAR BLIJVEN ONZE EUROPESE LEIDERS? antwoord: in hun luie zetel toplonen binnen rijven. solidair met al die getroffen gezinnen en als er acties komen zal ik van de partij zijn karel
Het is steeds jammer u job te verliezen.Maar als je ziet dat onze regering alles bevriest voor de kleine man.En sommige CEO honderden duizende Euro's laat verdienen.Is het om te kosten in ons paradijs voor de rijke.Nu ik zou zeggen.De Regering geeft toch duizende Jobs beloofd.Dus mensen houd de moed.Heb je nu geen Job binnenkort wel want hebben ze ons beloofd.Om zo veel jobs.En het kan dat je effe moet wachten.Want sommige moeten nu ook langer werken.Tenslotte we hebben onze instanties.Die ons allen met open armen ontvangen.Als je geen huis heb en geen werk heb.We zijn allemaal te braaf.Kijk naar de buurlanden.Daar wordt je niet gepluimd.En ze zijn met minder regeringsleden met 3 A 7 extra jobkes.We gaan ervoor.Staken help niet daar doe je de ozon peil mee slechter.leve de burn-out.
Een woord walgelijk ,wat is de naam van de premier ,van welk land ,die bij zijn aanstelling zei : JOBS, JOBS,JOBS,sic?
We zouden zo weinig mogelijk producten moeten kopen van bedrijven die hun activiteiten naar het buitenland verhuizen. Opel weg? Geen Opel meer kopen. Dat is echt het enige waar die bedrijven last van zullen hebben. Dus mensen: KOOP BEWUST
Is deze sluiting het gevolg van een eerder aangekondigde staking wegens het ontslag van een arbeider? En waarom is de Belgische Staat geen aandeelhouder? Dan hebben ze een stem in het bedrijf,dan strijken zij ook dividenden op.Komaan Rob Hedebouw geef een antwoord !!!
Nu weer Caterpillar - Renault, GM, Ford en anderen in het verleden. Ik vraag me af, of het beleid dat al die bedrijven steunt, geen stok achter de deur zou kunnen houden met een 'Vroegtijdige Uitwijkbelasting'. Laat ons een autofabrikant als voorbeeld nemen: Verhoog de BTW met 50% voor al de nieuwe wagens. Bijna niemand zal 31.5% BTW willen betalen en de verkoop van het geviseerd fabriek stuikt ineen in het door hen getroffen land. Deuren en vensters sluiten natuurlijk voor particuliere aankoop van auto's van de betrokken fabriek in het buitenland. De trouwe werk verschaffende concurrentie wordt beloond met een meer verkoop van wagens. De 10.5% meer geïnde BTW op nieuwe wagens die eventueel toch zouden verkocht worden, investeert men in de getroffen arbeiders en bedienden voor ondersteuning en nieuwe jobcreatie. De nieuwkomers Multinationals weten waar ze voorstaan als ze de overeenkomsten niet nakomen en de reeds gevestigde multinationals weten meteen ook waar ze voorstaan als ze de basisovereenkomsten niet nakomen en vroegtijdig weer willen vertrekken. Stel dat de grotere ons omringende landen zo'n wetgeving zouden overnemen, dan zou dit tot gevolg kunnen hebben ( en dan denk ik even Belgisch en niet E.U. ) dat men eerder in ons land een vestiging opent dan in een nog groter land, omdat de boycot dan in het voorbeeld van de autosector, nog meer omzet in wagenverlies betekent. Voor kleinere nieuwe producten van een betwiste multinational, bv een Smartphone, kan men vragen dat de eigenaar het bewijs van aankoop in België met hogere BTW voorlegt, wat de klant ook al zal aanzetten om toch maar voor een meer job betrouwbaar bedrijf te kiezen. Gaat het over peanuts producten, zoals voeding, kuisproducten enz. dan betaalt de klant gewoon bij en vloeit die 'solidariteitstaks' eveneens naar de getroffen werknemers. Ik neem aan dat de klant ook hier zal kiezen voor een soortgelijk product van de concurrentie aan een normale prijs. Voor margarine 'x' van een betrokken multinational gaat men niet speciaal de grens oversteken. Het opvolgen van al die controles vereist man-uren wat op zich ook weer jobcreatie betekent, wie weet voor misschien een op straat gezette Caterpillar arbeider of bediende. Om het herkenbaar te houden voor de klant, moet de verkoper bv. Supermarkt, op de productlabel in de rayon vermelden, dat het product onderhevig is aan 'solidariteitstaks' van ...%
Dit is een gtoot schandaal!!! Inplaats dat we Jobs creëren verdwijnen er steeds Jobs.

Bij het chemisch bedrijf Ineos Phenol zijn alle werknemers van de productie al meer dan een week in staking. Ze pikken het niet dat de directie hun personeelsafgevaardigde Chris De Wachter heeft ontslagen. Ze pikken sowieso het gedrag van directeur Hugo Pinot niet. Hij gedraagt zich als een echte Trump, zeggen ze.

Een historisch regeerakkoord tussen de sociaaldemocratische PSOE van Pedro Sánchez en Unidas Podemos (UP) van Pablo Iglesias leidde op 7 januari tot een nieuwe regering in Spanje, met de steun van Catalaanse en Baskische regionalisten. Na jaren van toenemende nationalistische spanningen kan het linkse Unidas Podemos de strijd tegen bezuinigingen weer op de agenda zetten.

Nadat ze eerste regeerde met extreemrechts zetten de conservatieven (ÖVP, Oostenrijkse Volkspartij) hun asociale beleid voort, nu met de groenen. Op het menu: lagere vennootschapsbelastingen, meer macht voor verhuurders versus huurders en een stevig migratiebeleid. Dit alles overgoten met een groen laagje vernis. Interview met journalist Benjamin Opratko.

Ralia is 50 jaar. Ze werkt al 26 jaar bij Sodexo, waar ze ook vakbondsafgevaardigde is. Bij de volgende sociale verkiezingen zal ze weer kandidaat zijn op de lijsten van het ACV. Een portret.

Tussen 11 mei en 24 mei 2020 kiezen 1,8 miljoen arbeiders en bedienden op hun bedrijf of kantoor hun afgevaardigden in ondernemingsraad en veiligheidscomité. De sociale verkiezingen vinden om de vier jaar plaats, volgend jaar in 7.000 bedrijven. Ze zijn een hoogtepunt voor de democratie.

De rechter had amper zijn vonnis voorgelezen, of er barstte een uitbundig applaus uit bij de vele milieu-activisten in de zaal. Twaalf jongeren hadden in november 2018 een dag de kantoren van de bank Crédit Suisse in Zwitersland bezet en daarvoor in eerste aanleg vrij zware geldboetes gekregen. Maar nu oordeelde de rechter anders: “Ik besluit dat hun actie noodzakelijk en proportioneel was.”

Een toename van het busvervoer met 85% in één jaar, minder autogebruik, minder asociaal gedrag en tevreden reizigers. Duinkerke toont dat beter en gratis openbaar vervoer wel degelijk werkt.

Parlementsleden die meer dan 11.000 euro per maand verdienen, een Europese Commissie die de multinationals op handen draagt … Welkom in de wondere wereld van de Europese Unie. Marc Botenga, europarlementslid voor de PVDA, leert die wereld van binnenuit kennen en deelt zijn eerste ervaringen met ons.

In april 2017 lanceerde de Kroatische regering een plan om de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar op te trekken en de voorwaarden voor vervroegd pensioen te verstrengen. Het parlement keurde dat plan goed. Maar de werkende mensen niet en die dwongen de regering op haar stappen terug te keren. Het relaas van een succesverhaal.

De drone-moord op generaal Qasem Suleimani, op 3 januari in de Iraakse hoofdstad Bagdad, deed de wereld opschrikken. Het aanslepende oorlogsklimaat in het Midden-Oosten, de nooit aflatende dreiging, de wreedheden, het onnoemelijke lijden, de massale vluchtelingenstromen… de publieke opinie werd er eens te meer aan herinnerd. De nieuwe escalatie confronteert ons ook opnieuw met de complexiteit van de situatie in het Midden-Oosten. We staan stil bij zeven belangrijke vragen.