Caterpillar: "Het probleem is niet de loonkost maar de kapitaalkost"

Foto Solidair
Foto Solidair

Commentaar toevoegen

Reacties

De mens als een stukje niet recycleerbaar vuil weggooien. Ondertussen aan de zakkenvullers dividenden uitkeren. En in een ander land opnieuw gaan investeren. Caterpillar.
ja het is al gans een leven hetzelfde , de grote bedrijven schermen met sluiting van bedrijven als ze geen profijt kunnen halen uit de wetgeving ,eens de profijten op zijn gooien ze toch hun volk buiten politieke verantwoordelijkheid bestaat niet want geen enkele politieker wordt veroordeelt voor zijn daden schaf de politiek onschendbaarheid af maar er wordt niets gedaan in tijden van crisis voor de bescherming van de arbeider , in tegenstelling het gaat van kwaad naar erger nu moet kris Peeters uit de kast komen als minister van arbeid en tewerkstelling maar nee hij zal mee heulen met het kapitaal (caterpillar) een tjeef waardig
In Charleroi, 1996, me toegezonden https://www.youtube.com/watch?v=MjaKlX3fCeQ René (met-accent-op-de-laatste-euh)
Het moet gedaan zijn dat die bedrijven zomaar profiteren van alles en nog wat aan belastingsvoordelen. Al wat ze ontvangen hebben moeten ze onmiddellijk teruggeven aan de Belgische Staat, dus de belastingsbetaler die dit al die jaren gefinancierd heeft. En voor het Belgische gerecht brengen indien dit niet lukt. Geef dit liever aan onze KMO's die hier al jaren moeten tegenop boksen, en nooit iets krijgen !!!! Aandeelhouders schaam jullie................van ons krijgen ze niets meer !!!
Waar staan we nu met onze slogan dat we de bedrijven moeten steunen om concurrentieel te blijven? In hoeverre heeft DE ECONOMIE daar iets aan? Ze trekken het geld weg en laten de werknemers verweesd achter. En wat houden wij als Belgische staat daaraan over? En wat houden de werknemers daaraan over, nadat ze het bedrijf en zijn aandeelhouders rijk(er) hebben gemaakt? Een mens staat zo verdomd machteloos en woedend tegenover het kapitalisme en zijn marionetten en het breidt maar uit ...
Ik heb heel deze toestand met Caterpillar gelezen, en wederkeer komen wij op het zelfde uit. Deze regering heult met deze bazen, natuurlijk komt minister Michel gauw op de prop maar alles is maar schrijn, deze werk mensen hebben hun job kwijt, er zal natuurlijk wat over en weer worden gepraat, wat vergaderingen aan de pas komen, maar eindelijk op het einde van de rit blijven de werknemers in de kauw staan. Vele andere grote bedrijven hebben hun deuren gesloten, en nog zeggen ze de economie zit in de lift er zijn meer werkzoekende aan een job geraakt; Maar niemand spreek over de duizenden jonge mannen en vrouwen die van een leefloon moeten leven omdat ze gewoon aan geen werk geraken. Dan deze regering Michel I die mensen langer aan het werk willen houden, terwijl duizenden op straat staan en er komen elke dag bi, maar dan wel statistieken van maar daar moeten ze zwijgen, want dat geeft een verkeerd beeld van de regering Michel I. En er is geen partij die in half rond zit die er over spreek. Wanneer komt er een einde aan al deze onrecht voor onze werkende, gepensioneerde, zieken, enz waanneer durven ze eindelijk de waarheid spreken. Eric
weet men nu nog niet dat amerikaanse bedrijven er alleen op uit zijn om exuberante winsten uit te delen aan aandeelhouders en bedrijfsleiders, ze stemmen vast republikeins, en dat programma dat kent nu toch iedereen, alles terug naar het thuisfront. EN WAAR BLIJVEN ONZE EUROPESE LEIDERS? antwoord: in hun luie zetel toplonen binnen rijven. solidair met al die getroffen gezinnen en als er acties komen zal ik van de partij zijn karel
Het is steeds jammer u job te verliezen.Maar als je ziet dat onze regering alles bevriest voor de kleine man.En sommige CEO honderden duizende Euro's laat verdienen.Is het om te kosten in ons paradijs voor de rijke.Nu ik zou zeggen.De Regering geeft toch duizende Jobs beloofd.Dus mensen houd de moed.Heb je nu geen Job binnenkort wel want hebben ze ons beloofd.Om zo veel jobs.En het kan dat je effe moet wachten.Want sommige moeten nu ook langer werken.Tenslotte we hebben onze instanties.Die ons allen met open armen ontvangen.Als je geen huis heb en geen werk heb.We zijn allemaal te braaf.Kijk naar de buurlanden.Daar wordt je niet gepluimd.En ze zijn met minder regeringsleden met 3 A 7 extra jobkes.We gaan ervoor.Staken help niet daar doe je de ozon peil mee slechter.leve de burn-out.
Een woord walgelijk ,wat is de naam van de premier ,van welk land ,die bij zijn aanstelling zei : JOBS, JOBS,JOBS,sic?
We zouden zo weinig mogelijk producten moeten kopen van bedrijven die hun activiteiten naar het buitenland verhuizen. Opel weg? Geen Opel meer kopen. Dat is echt het enige waar die bedrijven last van zullen hebben. Dus mensen: KOOP BEWUST
Is deze sluiting het gevolg van een eerder aangekondigde staking wegens het ontslag van een arbeider? En waarom is de Belgische Staat geen aandeelhouder? Dan hebben ze een stem in het bedrijf,dan strijken zij ook dividenden op.Komaan Rob Hedebouw geef een antwoord !!!
Nu weer Caterpillar - Renault, GM, Ford en anderen in het verleden. Ik vraag me af, of het beleid dat al die bedrijven steunt, geen stok achter de deur zou kunnen houden met een 'Vroegtijdige Uitwijkbelasting'. Laat ons een autofabrikant als voorbeeld nemen: Verhoog de BTW met 50% voor al de nieuwe wagens. Bijna niemand zal 31.5% BTW willen betalen en de verkoop van het geviseerd fabriek stuikt ineen in het door hen getroffen land. Deuren en vensters sluiten natuurlijk voor particuliere aankoop van auto's van de betrokken fabriek in het buitenland. De trouwe werk verschaffende concurrentie wordt beloond met een meer verkoop van wagens. De 10.5% meer geïnde BTW op nieuwe wagens die eventueel toch zouden verkocht worden, investeert men in de getroffen arbeiders en bedienden voor ondersteuning en nieuwe jobcreatie. De nieuwkomers Multinationals weten waar ze voorstaan als ze de overeenkomsten niet nakomen en de reeds gevestigde multinationals weten meteen ook waar ze voorstaan als ze de basisovereenkomsten niet nakomen en vroegtijdig weer willen vertrekken. Stel dat de grotere ons omringende landen zo'n wetgeving zouden overnemen, dan zou dit tot gevolg kunnen hebben ( en dan denk ik even Belgisch en niet E.U. ) dat men eerder in ons land een vestiging opent dan in een nog groter land, omdat de boycot dan in het voorbeeld van de autosector, nog meer omzet in wagenverlies betekent. Voor kleinere nieuwe producten van een betwiste multinational, bv een Smartphone, kan men vragen dat de eigenaar het bewijs van aankoop in België met hogere BTW voorlegt, wat de klant ook al zal aanzetten om toch maar voor een meer job betrouwbaar bedrijf te kiezen. Gaat het over peanuts producten, zoals voeding, kuisproducten enz. dan betaalt de klant gewoon bij en vloeit die 'solidariteitstaks' eveneens naar de getroffen werknemers. Ik neem aan dat de klant ook hier zal kiezen voor een soortgelijk product van de concurrentie aan een normale prijs. Voor margarine 'x' van een betrokken multinational gaat men niet speciaal de grens oversteken. Het opvolgen van al die controles vereist man-uren wat op zich ook weer jobcreatie betekent, wie weet voor misschien een op straat gezette Caterpillar arbeider of bediende. Om het herkenbaar te houden voor de klant, moet de verkoper bv. Supermarkt, op de productlabel in de rayon vermelden, dat het product onderhevig is aan 'solidariteitstaks' van ...%
Dit is een gtoot schandaal!!! Inplaats dat we Jobs creëren verdwijnen er steeds Jobs.
Dilma Rousseff, de voormalige presidente van Brazilië, is te gast op ManiFiesta. Ze komt er op meerdere momenten spreken over de heropleving van de linkse golf in Latijns-Amerika en de globale strijd tegen extreemrechts. Mario Franssen, directeur van ManiFiesta, en Marc Botenga, PVDA-Europarlementslid, nodigden haar alvast uit voor een persconferentie in het Europees Parlement.

Niemand die er nog aan twijfelt: het gaat bergaf met de wereldeconomie. De conjunctuur laat het afweten, er wordt zelfs gevreesd voor een nieuwe krach. Alle indicatoren staan op rood.

Op 20 september schiet de klimaatbeweging weer in actie met een nieuwe Global Strike. Maandenlang is er actie gevoerd voor het klimaat, maar de traditionele partijen blijven doof voor de oproep van klimatologen en de honderdduizenden mensen die zich gemobiliseerd hebben. In Vlaanderen wil Bart De Wever niets over een ambitieus klimaatbeleid horen. In Brussel en in Wallonië blijft men zich wentelen in de illusie van het groene kapitalisme.

De 84ste editie van het Fête de l’Humanité, de grote zus van ManiFiesta, had plaats onder een stralende zon en was een enorm succes: debatten, concerten en veel goede wil om de wereld te verbeteren. Een overheerlijk voorsmaakje op ons eigen feest dit weekend: ManiFiesta. Natuurlijk was Solidair aanwezig. Een verslag.

Niemand die er nog aan twijfelt: het gaat bergaf met de wereldeconomie. De conjunctuur laat het afweten, er wordt zelfs gevreesd voor een nieuwe krach. Ook als het zo’n vaart niet loopt, zullen we het voelen. Alle indicatoren staan op rood.

Dilma Rousseff was president van 2011 tot 2016, toen ze door een staatsgreep werd afgezet. Haar voorganger, Lula zit in de gevangenis na een belachelijk proces onder leiding van een rechter die nu minister van Justitie is, dankzij de extreemrechtse president Jair Bolsonaro. Wat hebben de twee progressieve voormalige presidenten dan wel uitgespookt? Ze voerden een progressief beleid ... Dilma Rousseff is op ManiFiesta van 21 en 22 september.
Op 16 september gaat het proces over de treinramp in Buizingen van start, meer dan negen jaar na de feiten. Het moet uitwijzen wie verantwoordelijk was voor het op een na grootste spoorongeval in de Belgische geschiedenis. Dat is niet alleen belangrijk voor de slachtoffers, maar ook voor de veiligheid van alle treinreizigers.
Je collega ontvoerd, je buurjongen vermeend drugdealer en vermoord, je vriendin vals beschuldigd van terrorisme en gearresteerd. Wat doe je dan? In je schelp kruipen of met nog grotere overtuiging het verzet organiseren? We vroegen het Elmer Labog, ‘Ka Bong’, voorzitter van de militante Filipijnse vakbond KMU, voluit Kilusang Mayo Uno. Op ManiFiesta spreekt hij samen met ACV-voorzitter Marc Leemans over de kracht van internationale solidariteit.
Feestelijk, zonnig, geëngageerd en feministisch: Amparanoia is de ideale cocktail voor ManiFiesta. Komende uit Spanje, jongleert de groep met mestizo, ska, reggae en rock. Hun grootste kracht? Zangeres-gitariste Amparo Sanchez, die nog met Manu Chao op het podium stond. Een interview.

De drukpersen van Corelio Printing, de vroegere drukkerij Het Volk, in Erpe-Mere werden donderdag in de vooravond stilgele