Bo versterkt de hoop op een samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn

Foto Solidair, Salim Hellalet
Foto Solidair, Salim Hellalet

Commentaar toevoegen

Reacties

Wel ik ben in belgie jaren geleden geopereerd naar vrouw, onze politiekers hebben jaren geleden beloofd om ons mensenrechten niet te schenden, mijn mensenrechten zijn meermaals geschonden in belgie, daarom dat ik belgie als ex ambtenaar haat, ik was transsexueel heb vernederingen ondergaan, pesterijen en ben nu zelf van plan om Europa te verlaten. Onze politiekers denken alleen aan stemmen zonder hun gegeven woord waar te maken, mensen uitbuiten, ik zal voor de rest van mijn leven als gebroken persoon aan belgie blijven denken als de hel waar ik mijn laatste 17 jaar voor mijn pensioen zelfs mij beschouw als een persoon uitgebuit, want ik heb alles zelf betaald, en waar je als trans persoon geen rechten heb, heb het meegemaakt toen ik klacht indiende heeft men mijn klachten gewoon geklasseerd voor maanden, heb daar bewijs van.

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.