Bo versterkt de hoop op een samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn

Foto Solidair, Salim Hellalet
Foto Solidair, Salim Hellalet

Commentaar toevoegen

Reacties

Wel ik ben in belgie jaren geleden geopereerd naar vrouw, onze politiekers hebben jaren geleden beloofd om ons mensenrechten niet te schenden, mijn mensenrechten zijn meermaals geschonden in belgie, daarom dat ik belgie als ex ambtenaar haat, ik was transsexueel heb vernederingen ondergaan, pesterijen en ben nu zelf van plan om Europa te verlaten. Onze politiekers denken alleen aan stemmen zonder hun gegeven woord waar te maken, mensen uitbuiten, ik zal voor de rest van mijn leven als gebroken persoon aan belgie blijven denken als de hel waar ik mijn laatste 17 jaar voor mijn pensioen zelfs mij beschouw als een persoon uitgebuit, want ik heb alles zelf betaald, en waar je als trans persoon geen rechten heb, heb het meegemaakt toen ik klacht indiende heeft men mijn klachten gewoon geklasseerd voor maanden, heb daar bewijs van.
De strijd tegen de coronapandemie wordt vaak vergeleken met een oorlog. De omvang van de uitdaging is inderdaad enorm. Maar wie naar het front trekt, kan maar beter alert, weerbaar en goed uitgerust zijn, en niet op voorhand al uitgeput. Onze westerse gezondheidszorg heeft al tientallen jaren te kampen met bezuinigingen en privatiseringen. Onze economie hing al in de touwen toen ze er deze onvoorziene uppercut bovenop kreeg. Na de crisis van 2008, moeten we uit deze coronacrisis echte conclusies trekken en ons systeem drastisch omgooien. Dat is cruciaal voor onze gezondheid, voor onze sociale toekomst, en voor het klimaat.

In de lijst van al die helden die ons door coronatijden helpen zijn niet van de minsten: het personeel in supermarkten.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.