Beslissen we niet beter zelf over de toekomst van onze luchtvaart?

Foto Victor / Flickr
Foto Victor / Flickr

Commentaar toevoegen

Reacties

1 opmerking: goed onderbouwd economisch en syndicaal artikel - ik mis het perspectief van de passagiers, de gewone werknemers die met 20 vakantiedagen ook het recht hebben om in een geglobaliseerde wereld een betaalbaar/goedkoop ticket te bemachtigen om op vakantie te gaan, ook in post-coronatijden. Greenpeace en andere groenen en progressieven willen afbouw van betaalbare vluchten. ik ben daar tegen, het is een verworven recht voor gewone mensen die daarvoor kiezen. uiteraard moeten de investeringen terugvloeien naar betaalbare tickets en ecologische uitbouw ipv naar de aandeelhouders 1 suggestie: goed artikel gevonden op cubadebate - ik was zelf infogaan zoeken op sites internationaal toerisme en IATA maar ik vond in het bos niet juiste boom. dit artikel is zeer concreet over ravage binnen toerisme maar vooral voor tewerkstelling en bloedbad bij luchtvaartmaatschappijen. hierbij link artikel cubadebate: http://www.cubadebate.cu/especiales/2020/05/10/industria-del-ocio-pospandemia-los-retos-de-empezar-desde-cero/#.XrzV95uPpH4.gmail toerisme en luchtvaart interesseren me nog steeds, als ex-professional en als consument, ik wil bijdragen tot reflectie op dit thema indien gewenst.

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.

31 juli 2020 viel het gevreesde verdict: Brantano wordt door het moederbedrijf FNG failliet verklaard. Alle winkels in Vlaanderen blijven de volgende dag gesloten. Initiatief van het personeel en hun vakbonden. Drie dagen later sluiten de andere winkels de deuren te. Een gesprek met de werknemers voor wie dit faillissement allesbehalve onvermijdelijk is.

Negen jaar na de oorlog in Libië, geleid door de NAVO-landen met deelname van het Belgische leger, is de situatie in het S

Sanda Dia werd gedood tijdens een doop van studentenclub Reuzegom. Anderhalf jaar na datum kregen de daders van de universiteit enkel 30 uur werkstraf en moesten ze een paper schrijven. Wat is de rol van elitaire studentenclubs zoals Reuzegom? Een niet zo fraaie duik in de onderwereld van de bovenwereld.

Politiegeweld is sinds de gefilmde dood van George Floyd weer actueel.

Op 30 juni ontving koning Filip een brief van Juliana Amato Lumumba, in naam van de familie Lumumba.

Het parlement stemde over een tekst die verschillende hervormingen in justitie bevat.

Verschillende instanties bevestigen dat tijdens en na de pandemie er zich een piek in de zelfmoordgevallen zou kunnen voor