Beslissen we niet beter zelf over de toekomst van onze luchtvaart?

Foto Victor / Flickr
Foto Victor / Flickr

Commentaar toevoegen

Reacties

1 opmerking: goed onderbouwd economisch en syndicaal artikel - ik mis het perspectief van de passagiers, de gewone werknemers die met 20 vakantiedagen ook het recht hebben om in een geglobaliseerde wereld een betaalbaar/goedkoop ticket te bemachtigen om op vakantie te gaan, ook in post-coronatijden. Greenpeace en andere groenen en progressieven willen afbouw van betaalbare vluchten. ik ben daar tegen, het is een verworven recht voor gewone mensen die daarvoor kiezen. uiteraard moeten de investeringen terugvloeien naar betaalbare tickets en ecologische uitbouw ipv naar de aandeelhouders 1 suggestie: goed artikel gevonden op cubadebate - ik was zelf infogaan zoeken op sites internationaal toerisme en IATA maar ik vond in het bos niet juiste boom. dit artikel is zeer concreet over ravage binnen toerisme maar vooral voor tewerkstelling en bloedbad bij luchtvaartmaatschappijen. hierbij link artikel cubadebate: http://www.cubadebate.cu/especiales/2020/05/10/industria-del-ocio-pospandemia-los-retos-de-empezar-desde-cero/#.XrzV95uPpH4.gmail toerisme en luchtvaart interesseren me nog steeds, als ex-professional en als consument, ik wil bijdragen tot reflectie op dit thema indien gewenst.
De regering buigt zich over de vraag van de Amerikaanse president Trump om Belgische gevechtsvliegtuigen in te zetten in Syrië en Irak. “Ons land zit in de zwaarste economische crisis ooit gezien sinds de jaren 1930. Om dan te beslissen om nog eens een dure oorlog te gaan voeren, is bijzonder cynisch”, zegt PVDA-volksvertegenwoordigster Nadia Moscufo.

Westerse landen mogen dan al overweldigd zijn door de coronapandemie, ontwikkelingslanden staan voor nog hetere vuren.

Door de vernietiging van het milieu zullen pandemieën zoals die van het coronavirus zich waarschijnlijk vermenigvuldigen.

In Spanje speelt de coronacrisis zich af in een ongekende politieke context. Een linkse coalitie leidt er de regering.

In de VS vond alweer een Afro-Amerikaan de dood bij een politieoptreden.

De coronapandemie is de ernstigste gezondheidscrisis uit de recente wereldgeschiedenis. De aanpak ervan leert ons heel veel over een land? . Niet alleen over zijn gezondheidszorg, maar ook over hoe het land georganiseerd is, wat de prioriteiten zijn, hoe efficiënt het beleid is, … Covid-19 is dus een keiharde stresstest. We passen die test toe op de twee grootmachten van dit moment: China en de VS.

"We gaan deze zomer toch niet op vakantie", liet de voorzitter van de Vlaamse werkgeversvereniging Voka, zich deze week ontvallen. Een uitspraak die kadert in een groter offensief van Voka om ons meer, flexibeler en voor minder geld te laten werken. Zijn Waalse tegenhanger sloot er zich meteen bij aan. Als het aan hen ligt, zijn het de helden van de coronacrisis die hem zullen moeten betalen. Het wordt tijd om die logica te verwerpen en om een Belgisch politiek taboe te laten sneuvelen: de multimiljonairs laten betalen.

Wie moet deze crisis betalen?

De bekende linguïst, filosoof en linkse militant Noam Chomsky geeft zijn visie op de coronapandemie, de ontsporingen van h

In de nasleep van de coronapandemie heeft de Braziliaanse regering opnieuw werkvergunningen uitgereikt aan 150 Cubaanse artsen. Die waren onder meer wegens familiale redenen in het land gebleven, nadat Havana in 2018 een groot aantal artsen had teruggetrokken omwille van bedreigingen van de fascistische Braziliaanse president Jair Bolsonaro.