Antiracisme: actie voor de strijd die ons bindt

Commentaar toevoegen

Reacties

Het verschil tussen rechtsgezind en linksgezind was bv de foto van een moslima vrouw met haar kindje bij Sinterklaas rechts zag meteen profitariaat door deze Moslim vrouw met haar kindje bij de sint . Terwijl dit een mooie foto was met bewijs dat moslims goed ingeburgerd zijn en een multiculturele maatschappij mogelijk is.
Racisme is heel slecht. Dat geldt zowel voor 'wit' racisme (dat dikwijls tegen Arabieren is gericht) als voor Islamitisch racisme (dat vaak tegen Joden is gericht). De PVDA suggereert nogal eens dat Moslims altijd alleen maar slachtoffer zijn. Dat klopt net zomin als uiterst rechts, waar men suggereert dat autochtonen altijd alleen maar slachtoffer zijn. We moeten ons land en onze cultuur beschermen tegen élke vorm van racisme, van wie het ook komt. En we moeten ons ook verdedigen tegen élke inperking van onze vrijheid, of die nu komt van autochtonen of van allochtonen. Als we verschil maken tussen die twee, zijn we pas écht racistisch bezig!

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.

Het coronavirus heeft ook de hoge financiële kringen en miljardairs getroffen, maar dankzij de actieve steun van de regeri

De aanpak van de coronacrisis legt op een pijnlijke manier de complexiteit van de Belgische institutionele structuur bloot

Gisteren werd bekend dat de Belgische overheid met 20 à 25 miljoen euro over de brug komt voor de directie van Aviapartner. Dat terwijl de waarde van dat bedrijf niet eens hoger is. Wat is hier aan de hand? “Met deze deal verliest niet enkel het gedupeerde personeel van Swissport, maar ook dat van Aviapartner. Het is tijd voor een structurele en duurzame oplossing voor onze luchthaven”, zegt Maria Vindevoghel, PVDA-volksvertegenwoordigster en zelf ex-werkneemster op de luchthaven.”