Alerta Venezuela: een keuze op het scherp van de snee

Foto AVN Telesur
Foto AVN Telesur

Commentaar toevoegen

Reacties

Steun het Venezuela-standpunt vd PVDA samen met dat van de SP.Nl, PCF, Insoumise- Mélenchon, Die Linke, Corbyn-Labour,... Het blijft merkwaardig stil bij de Groenen, SP.A en de vakbonden ! Atlantisch-Nato links blijft andermaal in gebreke. Het lijstje wordt lang van "humanitaire", ondergrondse of openlijke, imperialistische oorlogen van het Westen en de NATO: Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Jemen, Syrië, Libië, nu Venezuela, we spreken dan nog niet over de afzetting van president Rousseff in Brazilië... Miel Dullaert.
Toch vreemd dat de pvda een regime steunt dat zijn legaal verkozen parlement buiten spel zet. De doelstellingen van Chavez en nu Maduro zijn weliswaar sociaal, maar de wijze waarop ze gerealiseerd worden, wordt blijkbaar niet gedragen door een parlementaire meerderheid. Politieke leiders moeten dan de democratische conclusies trekken. Dat is zo in rechtse en linkse regimes.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

“Welk land was er beter voorbereid dan België?”, vraagt Maggie De Block, de minister die de strategische voorraad mondmask

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.