Al Ikram: hulp aan minderbedeelden in hartje Borgerhout

Foto Solidair, Karina Brys
Foto Solidair, Karina Brys

Commentaar toevoegen

Reacties

Diep respect voor deze goeie gast! Hij was dan ook de barmhartige prachtige persoon waar ik inspiratie uitputte om nu al paar jaar voorzitter te zijn van vereniging people help people Kortrijk waar wij trachten de armoede bestrijden in vlaanderen, kwetsbare jongeren begeleiden en ondersteunen in Kortrijk en de sociale cohesie versterken tussen de verschillende bevolkingsgroepen in onze samenleving.
op maandag net voor 12u was ik bij Al Ikram om goederen af te geven. Het hele kruispunt stond vol met vrouwen wachtend op hun voedselpakket. Ik kon de vermoeidheid en de stress aflezen van het gezicht van de vrijwilligers. Zo iets maakt een diepe indruk op je. En dat in het vierde rijkste land ter wereld. Tijd dat er hier wat verandert. Chapeau voor de vrijwilligers. Als je kan, doneer voedsel of geld; het zal goed besteed worden.
Ik heb hier veel super mooie kleren voir vrouwen maat L en XL ik moeders voor moeders hebben mij jullie vzw aangeraden hebben jullie intresse ik woon ook in Borgerhout en kunnen jullie die éventuel komen ophalen ? Grtjes Monique
Wat mooi lang leven borgerhout
De directie van de groep Nissan-Renault kondigde in mei de sluiting van de fabriek in Barcelona aan, maar het personeel en de vakbonden sleepten een akkoord uit de brand om de 3.000 banen te redden. Eens te meer het bewijs dat strijd loont, zelfs in tijden van pandemie.
Drie rijke speculanten hebben een ware financiële hold-up gepleegd op de rug van 1.400 werknemers. Vandaag zijn de drie miljonairs. Maar 1.400 mensen zijn hun job kwijt. Deze oplichting mag niet ongestraft blijven.
De tweede coronagolf is een feit. En de situatie is ernstig, maar er is geen reden tot paniek, zegt Anne Delespaul van Geneeskunde voor het Volk. Al moeten enkele punten wel dringend beter.
Het voorjaar van 2020 was in ons land ongewoon warm en droog. Sommige mensen zullen daar blij mee zijn. Maar niet de boeren, die het risico lopen tot 50% van hun gewassen te verliezen. Of de gezinnen die het gevaar lopen zonder drinkwater te vallen. Toch valt er in België het hele jaar door genoeg regen. Hoe leg je dat uit en vooral, welke oplossingen zijn er?

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.

31 juli 2020 viel het gevreesde verdict: Brantano wordt door het moederbedrijf FNG failliet verklaard. Alle winkels in Vlaanderen blijven de volgende dag gesloten. Initiatief van het personeel en hun vakbonden. Drie dagen later sluiten de andere winkels de deuren. Een gesprek met de werknemers voor wie dit faillissement allesbehalve onvermijdelijk is.

Negen jaar na de oorlog in Libië, geleid door de NAVO-landen met deelname van het Belgische leger, is de situatie in het S

Sanda Dia werd gedood tijdens een doop van studentenclub Reuzegom. Anderhalf jaar na datum kregen de daders van de universiteit enkel 30 uur werkstraf en moesten ze een paper schrijven. Wat is de rol van elitaire studentenclubs zoals Reuzegom? Een niet zo fraaie duik in de onderwereld van de bovenwereld.