“Werklozen verplicht aan het werk zetten is een ideologische keuze”

Foto Solidair
Foto Solidair

Reageren op dit artikel? Mail naar redactie@solidair.org.

De film begint 1 jaar na de overstromingen van juli 2021 in Wallonië.

De geschiedenis van de Olympische Spelen staat bol van sportieve maar ook sociale overwinningen.

Diplomatie en vrede stonden niet op de agenda van de Navo-top van 9 tot 11 juli in Washington. De top van het westere militaire bondgenootschap werd opnieuw een symfonie van oorlog en militarisering, waarbij de VS de andere lidstaten aanstookten om hun militaire budgetten nog meer op te voeren en de Navo verder uit te breiden.

Émilienne Brunfaut was een pionier in een omgeving die lange tijd bijna uitsluitend door mannen werd gedomineerd.

In het land van Karl Marx wordt het steeds lastiger om het marxisme te verdedigen.

Het vakbondsdorp is elk jaar opnieuw een niet weg te denken blikvanger op ManiFiesta. Nationale en internationale delegaties strijken er neer voor een weekend vol inspirerende gesprekken, debatten en uitwisselingen. En natuurlijk ook om elkaar in een feestelijke sfeer beter te leren kennen en de banden te versterken. Marian Stadsbader (ACV) is er elke keer weer bij.

Kalash Criminel, artiestennaam van Amira Kiziamina, is geboren op 14 februari 1995 in Kinshasa, in de Democratische Republiek Congo (DRC). In een paar jaar tijd groeide deze Frans-Congolese rapper uit tot een van de meest beluisterde rappers in Frankrijk. Mocht je hem nog niet kennen, kom hem dan live ontdekken op ManiFiesta!

Met Laura Tesoro heeft ManiFiesta 2024 er op de affiche een klinkende naam bij. Op zaterdag 7 september staat ze met een wervelende show op het hoofdpodium in Oostende. Danskriebels verzekerd !

Palestina, Libanon, Jemen, Syrië en Irak: deze Gazaanse arts beantwoordt de roep van de onderdrukte volkeren van het Midden-Oosten. Op ManiFiesta spreekt hij over zijn carrière en roept hij op tot solidariteit met de slachtoffers van oorlog.

"Les nouveaux chiens de garde". Dit boek, dat in 1997 uitkwam, zette de Franse journalist en schrijver Serge Halimi op de kaart. Het gaat over de banden tussen journalisten in de ʼgroteʼ media en politieke en zakelijke leiders. Het had vandaag geschreven kunnen zijn. Tijdens een bezoek aan Brussel interviewden we hem over de media, oorlogspropaganda en de opkomst van extreem rechts. En vooral over de verbanden tussen dit alles.

Magazine