Solidariteitsfestival ManiFiesta brengt drie dagen lang 19.000 mensen samen in Bredene

Foto Solidair
Foto Solidair
Thema's
ManiFiesta

Commentaar toevoegen

Reacties

Een ongelooflijk en hardverwarmend succes. voor ierdereen die gelooft in een andere economie en in elementaire rechtvaardigheid.
Mijn bemerkingen bij een deel van het artikel ; vastgoedfietstocht Projectontwikkelaars zorgen voor TORENHOGE woonkosten NVA: Niet Van Antwerpen Niet Voor Antwerpen Als laatste fietsen we naar het Harmoniepark. Hetzelfde stadsbestuur wou van een voetbalveldje bouwgrond maken. De buurt schoot in actie en ging zelfs tot bij de Raad van State, die hen gelijk gaf. Bye bye bouwgrond, leve een nieuw grasgroen voetbalveldje en als kers op de taart ook nog het oude koetshuis ter beschikking van de bewonersvereniging. Protest loont. Als onze vastgoedfietstocht een ding duidelijk maakte, is het wel dat dit stadsbestuur op maat van de projectontwikkelaars werkt. De bewoners worden bekeken als een last terwijl zowel de mensen van de Tolhuisgroep als van Tivoli2018 nadenken over de noden die er in hun buurt zijn zoals extra woningen, bijkomende scholen en kinderopvang. Projectontwikkelaars zijn nodig maar moeten niet mee aan het bureau van de schepen zitten. Een stad op mensenmaat maak je in de eerste plaats voor en in samenspraak met haar inwoners.
Het festival was dit jaar weer een formidabele belevenis maar als ik de fotos hier op het net wilde bekijken voelde ik me 'geflickt'. Aangezien ik noch de wil, noch de middelen heb om om de zoveel jaar mijn computer te vernieuwen, en zodanig mijn browser niet sterk genoeg meer is (thank you Bill Gates),kon ik de fotos niet bekijken. Zou het geen goed idee zijn om daar rekening mee te houden?

Franklin Delano Roosevelt, de 32ste president van de Verenigde staten, ging de geschiedenis in als de man die het Amerikaa

“Overal staan mensen op die zeggen: stop, het is genoeg”, zegt auteur en regisseur Stijn Devillé.

Na jaren strijd werden maatregelen genomen om het eenmalig gebruik van plastic te beperken.

De media hadden de voorbije maanden vooral oog voor de eventuele staatshervorming.

Op 4 augustus verwoestte een dubbele explosie de haven en een groot deel van de Libanese hoofdstad.

Er waait een nieuwe wind over het land van Donald Trump.

Geen kiezer die erom vroeg, maar toch werd de splitsing van het land hét thema van de regeringsonderhandelingen.

In het akkoord dat de informateurs Paul Magnette en Bart De Wever bereikten, stond onder meer de splitsing van de gezondhe

Terwijl vele werknemers hun werk en inkomen verliezen tijdens de coronacrisis, doen enkele miljonairs gouden zaken.

In het jaar 2000 was er in ons land slechts één miljardairsfamilie. Vandaag zitten we aan dertig.