Intermixt betaalt 2,1 miljoen voor 10 personeelsleden

Commentaar toevoegen

Reacties

Ik verzorg al meer dan 40 jaar een zeer zwaar zieke man,volledig verlamd, voor wie ik eindeloos veel papieren moet invullen, als we iets willen bestellen waar hij een tussenkomst ZOU kunnen voor krijgen. Nu ik dit volg, walg ik van ALLE politici die hieraan meedoen. Een kleine vergelijking: ik krijg elk jaar van de gemeente een mantelzorgpremie van 170 euro...dat is wel eventjes wat minder dan al die riante vergoeding van de 'poenscheppers'!!Mocht in België alles wat eerlijker verlopen, we zouden met zijn allen geen of bijna geen belastingen hoeven te betalen... en we zouden onze energiefacturen zien dalen...Maar nee, de room wordt eerst van boven af weggeschept...en dan zoekt men weer eens bij de gewone en zieke man om de gemaakte putten te dempen.WENK: Al eens bedacht dat een zieke mens thuis verzorgen, HEEL veel meer warmte-energie kost ? Waarom daar geen tussenkomst? Blijf zeker de mistoestanden aanklagen.
De strijd tegen de coronapandemie wordt vaak vergeleken met een oorlog. De omvang van de uitdaging is inderdaad enorm. Maar wie naar het front trekt, kan maar beter alert, weerbaar en goed uitgerust zijn, en niet op voorhand al uitgeput. Onze westerse gezondheidszorg heeft al tientallen jaren te kampen met bezuinigingen en privatiseringen. Onze economie hing al in de touwen toen ze er deze onvoorziene uppercut bovenop kreeg. Na de crisis van 2008, moeten we uit deze coronacrisis echte conclusies trekken en ons systeem drastisch omgooien. Dat is cruciaal voor onze gezondheid, voor onze sociale toekomst, en voor het klimaat.

In de lijst van al die helden die ons door coronatijden helpen zijn niet van de minsten: het personeel in supermarkten.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.